Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-30-10, 11:03 AM   #51
threey
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
我聽到朱子聰攞番自己配過o既角色o黎玩

舊 01-30-10, 05:28 PM   #52
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: zzzdx 查看文章
時空腐女局既白色惡魔
真係玩得好盡

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-10, 01:00 AM   #53
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
OP
笨蛋、測驗、召喚獸

前半
旋風腿
野比大雄
(「管家」幾時變0左「官家」?)
司覺脫(「司各脫」先0岩)
劍尖與四葉草 (CM)

後半
(CM)
龍虎亂舞
(另一招諗唔出原名)
楊過
從沉溺中結疤再發芽 (字幕打唔晒對白...)
被世界遺棄不可怕 (唔好諗埋後面0個句歌詞 否則笑死無命賠)
動感死光 (隔離台動畫?)
高町奈葉 (隔離收錢台動畫?)
逢坂大河 (呢個都唔識 證明你無患釘O病)
管家閒情 (唔駛諗都知係「都巿閒情」)
[扮0野Show+馬拉松] (笑死 涼宮某集都出現過呢種原創對白)
西O隆糕餅 (對白出錯?)
更上一層樓
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-10, 01:19 AM   #54
結城yuuki
Senior Gamer
軍曹

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: ty1106 查看文章
OP
西O隆糕餅 (對白出錯?)
應該係諷刺西●龍高鐵冇人搭,
只有「富貴門同玉璽」嘅住客嗰一少撮人先會搭。
西九龍有個樓盤叫凱旋門同天璽,
聽名字都不是「正常」的建築名。
結城yuuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-10, 10:15 AM   #55
amn_dl811

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
今日是咲回?

好睇過阿凡達
天江衣的「池田銀行」
爆漫
$63.8, $30000, $700億(其實是669億?)
cos 宮永咲
巧驚驚

舊 02-06-10, 10:29 AM   #56
amn_dl811

亞太區最受歡迎
營多撈麵
小小鹹多多脆
爐心融解

又抽富奸水

舊 02-07-10, 12:08 AM   #57
ty1106
Game Master
おれいも

阿凡達
心動季節
SOS團
初代高達
周星星 (留意!唔係周星馳)
莎拉公主
富豪山下 (改自獅子山下)
0都風魔帚 (完全諗唔到)
E-Bay
營多撈麵
伙頭仔昆布
世嘉SATURN
Yahoo!
舊 02-07-10, 04:33 PM   #58
結城yuuki
軍曹

尋日呢集密得好緊要!
有啲位仲係COMBO式,好似少少鹹…甜絲絲…太陽出來了…什麼一大串的,記都記唔晒!

哈雅貼COS宮永咲笑咗好耐,颯偽娘!

X風魔帚係MARS嘅

已經連續兩集串高鐵大白象,之前亦都串過教育同貴樓問題
呢套中文版除咗搞笑之外,亦都發揮哈雅貼嗰種笑中有淚嘅精神了!
配音組,真漢子!
舊 02-07-10, 10:23 PM   #59
notaliban

註冊日期: Nov 2009
引用:
http://forum2.hkgolden.com/view.aspx...ht_id=0&page=5
皇家J2奶茶
皇家J2超級無敵
呢兩句句對白講咗乜?
notaliban 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-10, 01:17 AM   #60
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: notaliban 查看文章
呢兩句句對白講咗乜?
實情呢句對白係
「皇家J2宇宙鐵甲超級無敵靚茶」
係人都知捏拍0左好多輯0既『獎門人』啦!
舊 02-08-10, 12:02 PM   #61
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
呢集d對白真係好勁
咩都玩一餐
抽hunter水笑左好耐

無記其他做得唔好唔緊要,配音動畫唔該keep住呢個勢

舊 02-08-10, 09:15 PM   #62
結城yuuki
軍曹

最新消息,除了維基百科因為俾啲台灣編輯霸住,唔畀人寫香港版特色,
網典管理員亦都覺得唔關網絡事,金句錄或許面臨再迫遷。
舊 02-09-10, 10:47 PM   #63
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: 結城yuuki 查看文章
最新消息,除了維基百科因為俾啲台灣編輯霸住,唔畀人寫香港版特色,
反正要流傳0既話 何需愁無方法
口耳相傳 forum互轉 fb群組 咩都得啦
舊 02-09-10, 11:05 PM   #64
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
漫畫正宮出場之後做咩暴走成咁....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-10, 02:39 AM   #65
tony0815

註冊日期: Feb 2010
爆笑管家 | TVB配音版第18集 友人緊急宣導
「關於本集近尾段出現【榻樓】相關字眼。該段文字原本只是跟著早前高鐵爭議集數由【(#16)西X龍高鐵站】→【(#17)七百億】再→【(#18)大角咀地底】這個『梗』,順道『捏』(諧仿)下去的。這數集的配音時間,正是有關話題成為茶餘飯後人們熱衷談論之時。但人算不如天算,在配音完成後一段時間,才忽然發生馬頭圍道的榻樓事件,這是我們也萬萬料不到的。由於馬頭圍道的事件發生得很突然,實在是始料不及,而事發前的很早時間已通過相關部門審查,有關音像和影像已進入其他程序。加上在TVB管家配音資源極度有限,根本無法在這麼短時間內抽出來重新配音、混音,以及再弄過混音後各過拷貝、審查、剪輯、格式轉換等多個處理步驟。在此,先行對這字眼帶來的影響致歉,我們製作(及顧問)團隊日後會更加小心,力求避免在對白中再出現此類敏感字眼。請繼續支持TVB爆笑管家,謝謝。」

嘛,各位多多指教,我是tony0815。
上面一段是協助友人發怖而已XD
tony0815 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-10, 03:16 AM   #66
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: tony0815 查看文章
「關於本集近尾段出現【榻樓】相關字眼。該段文字原本只是跟著早前高鐵爭議集數由【(#16)西X龍高鐵站】→【(#17)七百億】再→【(#18)大角咀地底】這個『梗』,順道『捏』(諧仿)下去的。這數集的配音時間,正是有關話題成為茶餘飯後人們熱衷談論之時。但人算不如天算,在配音完成後一段時間,才忽然發生馬頭圍道的榻樓事件,這是我們也萬萬料不到的。由於馬頭圍道的事件發生得很突然,實在是始料不及,而事發前的很早時間已通過相關部門審查,有關音像和影像已進入其他程序。加上在TVB管家配音資源極度有限,根本無法在這麼短時間內抽出來重新配音、混音,以及再弄過混音後各過拷貝、審查、剪輯、格式轉換等多個處理步驟。在此,先行對這字眼帶來的影響致歉,我們製作(及顧問)團隊日後會更加小心,力求避免在對白中再出現此類敏感字眼。請繼續支持TVB爆笑管家,謝謝。」

哩d考慮比四川地震要停播code geass更多餘..........

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-10, 03:55 AM   #67
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
哩d考慮比四川地震要停播code geass更多餘..........
算了,TXB想河蟹就要CUT了一堆敏感字眼。
否則他們要執包袱了~

舊 02-13-10, 04:38 PM   #68
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: tony0815 查看文章

如果係捏大角咀區隨時變危樓 應該大家唔會太介懷
只係時機實在太巧合而已...
舊 02-13-10, 06:05 PM   #69
ty1106
Game Master
おれいも

柴娃娃
全球暖化
團費貴到無朋友
經濟艙綜合症
"日出堆填"樓盤
一比一膠達
雛菊控又要慢慢cap圖喇
開心鬼
為人民服務
絕對空虛房間
隱青房間
富野Zambot史拉弗(韻律泳專用型)
笨大
Zambot Moon Attack
"人偶師" "木偶奇遇記"
蘭斯洛特
"J2愛搞作"

"都巿閒情"
[忍者]亂太郎
小豬的教室
熱情大陸,笑容可掬 桂雛菊最多角色歌曲 (梗係啦!伊藤靜喎!!)
海底漫遊YAYAYA
You're the one / I say yes / First kiss
南瓜三姊妹
拳王創世紀 / 筋肉人前屈 / 超級撒亞人
唔駛用劍0既 用黑旋風就得啦!
去大角咀create地底冧(lum)樓學校
正太戀愛同人情0既作戰

大小姐0既「IN」 (IM = Instant Messenger)
傲驕萌屬性
舊 02-16-10, 08:41 PM   #70
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
旋風管家 完!!!!

今集搞到咁 不如乾脆END左佢啦

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-10, 10:16 PM   #71
notaliban

註冊日期: Nov 2009
引用:
作者: 結城yuuki 查看文章
網典語錄討論頁的「不是維基人」態度很差
常常把「ACG」掛在口邊,說到放ACG內容在網典很影衰網典的樣子
要叫Kyonsmith遷走條目也不是這種口氣吧?
政府拆菜園村都不會如此啦
就好像聽到「滾丫!滾遠點。你們這些低級的ACG」的聲音
人家Kyonsmith又不是不願遷走條目,立場也是很妥協、友善的
不是維基人一味說《ACG大典》,
但那語錄根本是帶動網典人流,讓網典更受歡迎,收宣傳之效。
Kyonsmith應該收網典管理員廣告費才是。
不是維基人反過來趕盡殺絕,是倒網典米。
notaliban 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-10, 10:49 PM   #72
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
正宮終於坐正了....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-10, 10:30 AM   #73
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
正宮終於坐正了....
哩期畑咁鐘意玩高達title

我仲以為2公婆要出粒粒天驚拳

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-10, 06:30 PM   #74
threey

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: notaliban 查看文章
網典語錄討論頁的「不是維基人」態度很差
常常把「ACG」掛在口邊,說到放ACG內容在網典很影衰網典的樣子
要叫Kyonsmith遷走條目也不是這種口氣吧?
政府拆菜園村都不會如此啦
就好像聽到「滾丫!滾遠點。你們這些低級的ACG」的聲音
人家Kyonsmith又不是不願遷走條目,立場也是很妥協、友善的
不是維基人一味說《ACG大典》,
但那語錄根本是帶動網典人流,讓網典更受歡迎,收宣傳之效。
Kyonsmith應該收網典管理員廣告費才是。
不是維基人反過來趕盡殺絕,是倒網典米。
唔通維基百科啲台灣編輯入侵o左網典,想連網典都趕盡殺絕?

可唔可以解釋下成件事o既經過?

舊 02-20-10, 10:13 AM   #75
amn_dl811

一來就抽新房水

信佢一成雙目失明
黃夏惠抱枕
鬼隱
浮雲

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 原作:あさのますみ(浅野真澄) 作画:畑健二郎 「それが声優!」好評放送中丨第4話ゲスト 銀河万丈(CV: 銀河万丈) money 日本動漫畫討論版 56 10-09-15 11:27 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 11:22 PM

手機版 | APP版