Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 01-07-15, 11:38 AM   #51
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: wailala19 查看文章
師兄請教一下
最近看上了EV2455,這用來打機ok嗎?我咩game都玩既
冇乜問題既,只不過打機都揀EV系,CHING你都好落本下…
不過我唔知CHING你之前有冇用開EIZO芒,因為初初換EIZO芒既人都係要段時間去重新適應佢個色準,睇BD未必覺,但一打機就會明點解我咁講……唔知點解你知,唔係話好似味精芒咁搶,總之一眼望落就知自己要重新適應

P.S.買芒時除左CHECK光死點之外記得CHECK清楚佢兩邊有冇嚴重漏光,D薄邊芒好多時都會勁漏光
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-15, 01:29 PM   #52
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: wailala19 查看文章
師兄請教一下
最近看上了EV2455,這用來打機ok嗎?我咩game都玩既
EV2455 最大問題係1920x1200 玩1080 D game 會.....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-15, 02:52 PM   #53
teealpha

16:9同16:10嘛……
始終EV系都唔係主打FOR打機
而家應該好多GAME都應該有得1920x1200行FULL SCREEN
睇片死症就冇得講啦
舊 01-07-15, 08:23 PM   #54
wailala19
Insane Gamer
=. ="

註冊日期: Oct 2011
PSN  IDAhhh567
謝謝樓上兩位的意見
wailala19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 09:36 AM   #55
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
搭單問
隻24吋芒用左5年想換做4K芒

其實而家啲4K芒技術層面上O唔OK 主要拮電腦用

我都唔明點解電話咁Q細隻芒都有FULL HD, 4隻並埋做4K 好難咩

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 11:26 AM   #56
teealpha

引用:
作者: 一小英口 查看文章
搭單問
隻24吋芒用左5年想換做4K芒

其實而家啲4K芒技術層面上O唔OK 主要拮電腦用

我都唔明點解電話咁Q細隻芒都有FULL HD, 4隻並埋做4K 好難咩
電腦用4K芒家陣好似都幾大隻下…冇記錯最細好似係DELL隻32"(唔記得係4K定2K芒)
不過我個人就覺得4K而家都仲係太新,過多三年睇定D先再打算會比較好,如果唔係好易會好似3D電視咁悲劇左

P.S.過多三幾年到時可能係推8K芒…
舊 01-09-15, 12:51 PM   #57
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
平價貨24"都有4k啦

舊 01-09-15, 03:21 PM   #58
teealpha

引用:
作者: 神龍 查看文章
平價貨24"都有4k啦
LeTV?
我真係冇乜點留意24" 4K芒
家陣用4K芒仲係處於投資大實用少
舊 01-09-15, 03:49 PM   #59
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: teealpha 查看文章
LeTV?
我真係冇乜點留意24" 4K芒
家陣用4K芒仲係處於投資大實用少
http://accessories.us.dell.com/sna/p...n&sku=860-BBCD

舊 01-09-15, 03:57 PM   #60
teealpha

引用:
平價貨24"都有4k啦
我呢D窮人玩唔起你呢個層次既"平價貨"
舊 01-09-15, 04:22 PM   #61
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:

"窮人恩物"

舊 01-09-15, 04:51 PM   #62
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: wing 查看文章
"窮人恩物"
仲未洗5000k, 又平過ricky大大果隻sony, 考慮得過架

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 05:36 PM   #63
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
http://accessories.ap.dell.com/sna/p...1&sku=391-BBYV
咁呢隻啦
打上dell sales 只係3千頭,
是但買隻好小小fhd嘅24"都講緊2千幾

夠平民未?

舊 01-10-15, 12:28 AM   #64
teealpha

引用:
http://accessories.ap.dell.com/sna/p...1&sku=391-BBYV
咁呢隻啦

夠平民未?
龍爺唔好咁啦,又唔係我要買4K芒
隻芒係平,但要黎打機的話張咭貴貴呢~

再講我等EIZO出隻4K 60Hz 10bit color
但係要24"
舊 01-10-15, 12:39 PM   #65
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
原來eizo先係平價貨
我錯了

舊 01-10-15, 06:17 PM   #66
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
咁就真係要睇Production VIDEO 定Graphic 用
一分錢一分貨
25" 4-8萬 VS 24" 1.3-1.7萬 VS 27" 3.3k VS 23/24" 1.3k

正如$8000一個電飯煲, 同$380電飯煲比咁 , 明既就明,唔明點講都唔會明, XD

沒話用唔用得起,覺得值就得

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 01-10-15 06:21 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-15, 12:17 AM   #67
一小英口

引用:
咁呢隻啦

夠平民未?
正喎 出街望下先

用慣左retina MBP 再望住屋企隻舊24吋真係唔多高興,
但係有時想坐得舒服都係要拮HDMI駁出芒度用電腦

舊 01-11-15, 03:30 AM   #68
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: 一小英口 查看文章
正喎 出街望下先

用慣左retina MBP 再望住屋企隻舊24吋真係唔多高興,
但係有時想坐得舒服都係要拮HDMI駁出芒度用電腦
高登要3999

舊 01-11-15, 06:36 PM   #69
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
引用:
高登要3999
買Dell機/Monitor 要打電話上去同sales deal先有優惠價
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-15, 09:02 PM   #70
一小英口

聽日打上去問下
照咁計隻27吋咪唔駛4千?

論壇跳轉

現在的時間是 11:39 PM