Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 03-07-12, 09:56 AM   #51
gafstar
Insane Gamer
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
作者: Norm 查看文章
佢勁在可以在兩個逆境既中間出來守,同埋最尾係連突突死最先攻城果兩三隻,再入城,到出番城個逆境已經散左,同埋佢開完霸求推隻看破埋去迫袁紹早開逆境...總之冇雲散冇兵法之下單用霸求守逆境完全係神技
thx 大大 分析

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 10:06 AM   #52
wayne123789
newer

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: Norm 查看文章
佢勁在可以在兩個逆境既中間出來守,同埋最尾係連突突死最先攻城果兩三隻,再入城,到出番城個逆境已經散左,同埋佢開完霸求推隻看破埋去迫袁紹早開逆境...總之冇雲散冇兵法之下單用霸求守逆境完全係神技
師兄, 有無link?

舊 03-07-12, 10:37 AM   #53
IBRAHIM
-x-!!

註冊日期: Dec 2010
引用:
作者: wayne123789 查看文章
師兄, 有無link?
演武埸selection     

舊 03-07-12, 10:51 AM   #54
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
咖喱聽晚出吾出黎打機?

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 10:59 AM   #55
xephon
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
其實0.6速既弓還可不可以走射\剛弓?
xephon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 11:11 AM   #56
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
師兄, 有無link?
http://youtu.be/UtyGkW2O0pI

勇VS太門

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 11:11 AM   #57
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
0.1速都得ga啦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 11:47 AM   #58
wayne123789
newer

引用:
作者: IBRAHIM 查看文章
演武埸selection     
引用:
作者: gafstar 查看文章
thanks!
勇真係勁. 上個version副逆6證明下修係絕對正確, 下修咗都仲係天帝級數能打.

舊 03-07-12, 11:53 AM   #59
wayne123789
newer

http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120306192725
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120306193213
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120306194147
放棄副漢號, 執副大練兵試玩$30 推贏2局輸俾呂布.
副大練兵真係好好推, 太屈機了,...等下修.

舊 03-07-12, 12:03 PM   #60
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
鬥大力好好推, 話晒+9
但對火, 妨害, WARA, 超絕馬就惡打好多
問過好幾個香港上位, 大多數都唔怕大練兵

我覺得LEE個VER 大練兵係逼死果D純強化/號令為主0既DECK(綠同紫影響最大)

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 12:05 PM   #61
rancehui
才人薄命

註冊日期: Jan 2011
丫鬼,plan已up,盛惠$100

舊 03-07-12, 12:05 PM   #62
GUSTAV
The One
poor

唔玩安定

舊 03-07-12, 12:10 PM   #63
wayne123789
newer

引用:
作者: b_boy 查看文章

我覺得LEE個VER 大練兵係逼死果D純強化/號令為主0既DECK(綠同紫影響最大)
我自己打紫對練兵+王悅都幾絕望(22輪, 打死人). 唔係輪都仲有機會.
我見人用雷神頂超絕, 不過我無雷神只有馬姬. 對到防害真係要靠質實打一波.

舊 03-07-12, 12:12 PM   #64
rancehui
才人薄命

註冊日期: Jan 2011
引用:

紫色灰爆,我all in 神術大進軍都唔夠大練兵王悅輪打

舊 03-07-12, 12:13 PM   #65
b_boy
↘呆~

引用:
我自己打紫對練兵+王悅都幾絕望(22輪, 打死人). 唔係輪都仲有機會.
我見人用雷神頂超絕, 不過我無雷神只有馬姬. 對到防害真係要靠質實打一波.
質實其實係防反計/連環有用, 其他妨的話其實麻麻, 人地可以等你埋城後散計拍
王悅果副太低武...下下都要10士氣先暴力, 其實唔易用

淯底可保一世平安
舊 03-07-12, 12:14 PM   #66
b_boy
↘呆~

引用:
引用:
作者: rancehui 查看文章
你+17 架喎

淯底可保一世平安
舊 03-07-12, 12:15 PM   #67
xephon

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
0.1速都得ga啦
但有冇得快速移一個卡位?
xephon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 12:16 PM   #68
GUSTAV
The One
poor

引用:
你+17 架喎
殺左隻王悅後等打唔到幾多城

衰d講句連堆上去爆大進軍都有難度.......

舊 03-07-12, 12:21 PM   #69
b_boy
↘呆~

引用:
殺左隻王悅後等打唔到幾多城

衰d講句連堆上去爆大進軍都有難度.......
咁我知, 但ALL IN果下打唔過奇怪0左D姐

淯底可保一世平安
舊 03-07-12, 12:25 PM   #70
咖哩飯

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
咖喱聽晚出吾出黎打機?
掛住我 xd 應該ok既

舊 03-07-12, 12:29 PM   #71
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
雷神安定, 但冇得用轉增

引用:

唔覺對火/妨害有咩大問題, 大練兵都算幾大, 要走位避應該唔太難, 火都係當正常號令對火咁打者, 埋到位扣左血都照開啦
講避妨害我覺得依家天人仲難避

wara就煩d, 難keep到夠血上, 難2連號令

超絕馬如果有雷神就ok啦, 冇既有雙槍有馬姬都勉強算好架啦, 點都好過紫色先(唔計用王美人個d... 有幾可有人用...)

引用:
作者: xephon 查看文章
但有冇得快速移一個卡位?
你都識講比人連環左... 仲移咩鬼丫, 一走射完快d企番原位企定定等出第2下好過
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 12:30 PM   #72
GUSTAV
The One
poor

我始終我覺得打火同埋wara 好難打

超絕馬係接受範圍內啦...

其實可以諗落黃權 d 馬單一定會粗口你

舊 03-07-12, 12:31 PM   #73
wayne123789
newer

引用:
作者: rancehui 查看文章
神術大進軍...依家應該好難玩
我見某王帝都轉deck
我見某都狂輸

舊 03-07-12, 12:31 PM   #74
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
質實其實係防反計/連環有用, 其他妨的話其實麻麻, 人地可以等你埋城後散計拍
王悅果副太低武...下下都要10士氣先暴力, 其實唔易用
所以我多數都係輸番比綠色其他deck...(大德/忠義)
開幕大大力推落黎難守+中場迫我先開計

練兵武力7 5 5 4 2 雖然4軍但係其實好低武

另外呂布好少對到...
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 12:39 PM   #75
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
我始終我覺得打火同埋wara 好難打

超絕馬係接受範圍內啦...

其實可以諗落黃權 d 馬單一定會粗口你
江虎有用黃權, 佢blog話佢打番大練兵佢會用長槍迫對面開練兵之後打士氣差

引用:
神術大進軍...依家應該好難玩
我見某王帝都轉deck
我見某都狂輸
既強項係老吹廢up, 唔係打機, 梗係輸啦
引用:
作者: kev00269270 查看文章
所以我多數都係輸番比綠色其他deck...(大德/忠義)
開幕大大力推落黎難守+中場迫我先開計

練兵武力7 5 5 4 2 雖然4軍但係其實好低武

另外呂布好少對到...
呂布... 之前咁多天人真係好難生存
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.IL LR猫 街機心得交流討論區 1005 03-05-12 11:48 PM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 11:53 PM

手機版 | APP版