Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
電視遊戲討論版>Street Fighter V 情報區 2 | 已售
鈴蘭 11:35 PM 10-28-15
成功左係邊?兩個我都覺得唔靚....
求神拜佛,幫我隻卡蓮再執下個樣同頭髮啦
Rance 12:00 AM 10-29-15
化妝前同化妝後的分別
鈴蘭 01:01 AM 10-29-15
睇番片
原來EX鐵山靠係比EX風神拳更痴線既野

首BGM唔錯,雖然我比較鐘意SFZ3果首,個躍動感強D
不過個場個BGM好似係用Z3首野做basic
鈴蘭 11:01 AM 10-29-15
天弧理所當然地Just同唔Just連硬直差有分別

表裡二擇 擇中就即暈再見

赤兵尉SETH 01:18 PM 10-29-15
作者: 鈴蘭:
成功左係邊?兩個我都覺得唔靚....
求神拜佛,幫我隻卡蓮再執下個樣同頭髮啦
頭髪、眼神
睇睇下好似只係加左上下眼睫毛同打燈影响
依家個Cammy我已經收貨

卡蓮同春麗就仲要執
鈴蘭 02:32 PM 10-29-15
頭髪果個好似因為係即時物理運算 應該有時都係會變到以前咁 睇彩數
ComeLOLoh 04:07 PM 10-29-15
今日收到個Halloween DLC。只係送其中一個pack: Brawler Horror Pack (Zangief, E.Honda, Rufus, Abel, and El Fuerte)
ヨコ男 04:16 PM 10-29-15
天弧理所當然地Just同唔Just連硬直差有分別

表裡二擇 擇中就即暈再見
有JUST都叫有D野練下

個擇, 望落好慢同好明顯, 應該睇到
wing 05:29 PM 10-29-15
作者: ヨコ男:

可唔可以乜都唔理一個升龍破哂?
鈴蘭 05:47 PM 10-29-15

普通just都仲好 ex just 就好難sosad
由手機版發出
鈴蘭 05:51 PM 10-29-15
作者: wing:
可唔可以乜都唔理一個升龍破哂?
一來好似無左左右昇
二來而家昇既risk同return爭太遠作為一個読み合い而言卡蓮果邊著數得多
由手機版發出
ヨコ男 07:46 PM 10-29-15
普通just都仲好 ex just 就好難sosad
由手機版發出
用hot key ppp 唔得咩?
鈴蘭 08:22 PM 10-29-15
用hot key ppp 唔得咩?
睇你點set制囉 立lp>最速EX風用我用開既配置好難
EX風本身發生好似好快同硬直細 用中攻擊起既其實就唔太駛最速
由手機版發出
神名レオ 02:15 PM 10-30-15
可能玩開sf4啲移動投
尋晚試左陣,花梨呢下最速幾乎冇難度(用移動投按法就ok)
其實我覺得單講練連技,成隻sfv都冇乜難度,對比sf4大退步
練左一兩下出到就冇心機去練
鈴蘭 02:40 PM 10-30-15
作者: 李奧涼介:
可能玩開sf4啲移動投
尋晚試左陣,花梨呢下最速幾乎冇難度(用移動投按法就ok)
其實我覺得單講練連技,成隻sfv都冇乜難度,對比sf4大退步
練左一兩下出到就冇心機去練
單發好易
連埋個hit stop就唔同架啦
仲要考慮埋hit確認等等既要素
實際個感覺同你玩guy要做到下下2lk>遠mp>最速影抄果個最速影抄一樣
シェンムー 04:25 PM 10-30-15
成隻game 變到快上快落 , 無左果種磨嘅感覺
我都唔識講喇
V reversal 無乜人理 , 所謂v skill 只不過係一人多一招唔同嘅野…
Combo對sf 老手黎講又係有啲唔知點講嘅感覺
Sf4想勁就一定要目押 , 但sf4啲目押又多又難 , 新手嚇死
但變到而家咁又唔見得有趣
鈴蘭 04:35 PM 10-30-15
V reversal其實有得再調整 我覺得其實係好既 某D角色抗起攻性能係低,比你用氣以外既野黎抗壓係無問題
而且行氣唔帶得落下Round,某D角色V-Skill唔係勁既我覺得囉晒去抗壓好過做埋D無謂野

但而家隻game真正問題係 你睇唔到有要素令個對戰出現變化
Saving令牽制同壓制都好多不確定要素,先會令隻game唔會話鬥後手就嬴咁
kimtch 04:46 PM 10-30-15
格GAME苦手買左隻USFIV 番黎 打左都唔夠10個鐘
睇叉能廚d 目押十次都出唔到一次

目押1秒60frame? 打開ok 冇打開既真係有d難搞..
tenkafubu 04:54 PM 10-30-15
作者: シェンムー:
成隻game 變到快上快落 , 無左果種磨嘅感覺
我都唔識講喇
V reversal 無乜人理 , 所謂v skill 只不過係一人多一招唔同嘅野…
Combo對sf 老手黎講又係有啲唔知點講嘅感覺
Sf4想勁就一定要目押 , 但sf4啲目押又多又難 , 新手嚇死
但變到而家咁又唔見得有趣
如果USF4用1,2個角色既話, 目押應該唔算又多又難卦
我自己打SF都好少目押, 不過可能係角色關係(ROSE)
ヨコ男 05:01 PM 10-30-15
又CHAIN COMBO既格GAME又唔見你班格GAME苦手話玩得掂?

而家隻GAME係連基本通常技都殘廢過其他舊GAME, 點計先....
鈴蘭 05:01 PM 10-30-15
咁其實你唔係要做到top player水準既 用比較妥協少少既combo頂多咪係D 2~3F目押....
除非你又用埋Guy呢D 做唔到0F Combo就蕉都無得食既角色
鈴蘭 05:03 PM 10-30-15
又CHAIN COMBO既格GAME又唔見你班格GAME苦手話玩得掂?

而家隻GAME係連基本通常技都殘廢過其他舊GAME, 點計先....
通常技又少 特殊技又少,角色又唔係多
衰D講句個感覺好鬼似當年KOF12......
ヨコ男 05:07 PM 10-30-15
通常技又少 特殊技又少,角色又唔係多
衰D講句個感覺好鬼似當年KOF12......
KOF12都3打3, 又有小中大跳有碌有GUARD ATTACK

我係PC用640X480最低畫質試TRAINING MODE感覺好超任GAME囉
神名レオ 05:33 PM 10-30-15
KOF12都3打3, 又有小中大跳有碌有GUARD ATTACK

我係PC用640X480最低畫質試TRAINING MODE感覺好超任GAME囉
男大,就算2-3年前嘅display咭都開到720 中畫質喎
我諗你係時候執過部腦
kimtch 08:49 PM 10-30-15
我係指target combo博special combo都做唔到
比如話ken立中拳重拳昇龍之類...

都唔好講ryu 昇龍focus cancel 超波
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面