Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 10-05-06, 12:10 AM   #51
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
引用:
作者: Strider
z_plus兄好似即將到日本一遊喎

不過一來佢唔買鏡, 二來我都係鐘情行貨...
貴重品責任大哎嘛~有咩起事上o黎小弟點付得起~\請諒~
相機帶、鏡頭蓋等就冇咩所謂~

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 12:11 AM   #52
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: z_plus

我都係開個玩笑, z+兄唔好介意

舊 10-05-06, 12:14 AM   #53
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: z_plus
讓我想一想, 遲下PM你

Rice

舊 10-05-06, 12:15 AM   #54
z_plus
長崎涼美

3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
引用:

我都係開個玩笑, z+兄唔好介意
不介意不介意~
小弟21號飛,有什麼想搭買的請早單聲啦。

to 米王兄:好的。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus

此篇文章於 10-05-06 12:18 AM 被 z_plus 編輯。
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 12:34 AM   #55
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
個妹仲唔認衰
鬧番我轉頭
又話格過價, 2張1g咭+個架$6880叫平, 真利害

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 12:41 AM   #56
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: b_boy
個妹仲唔認衰
鬧番我轉頭
算啦...都買左....無謂再講w
一陣佢恨死你XD

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 07:08 AM   #57
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
個妹仲唔認衰
鬧番我轉頭
逆向思考: 這個......如果家中係百無的話....那個價還過得去既... (咁諗會順d)

引用:
作者: antony chan
嘿哈都敗了...

早敗就可以一齊去迫啦...~_~
不了...我老早托了家父拜托他同事謀靚價...但旗差一著....body剛剛賣晒姐
唔係會平多4舊水

ps.今晚再抽兩張試機相出來比大家指教一下......
還有之前沒用過大機,我依家硬塞左一大堆名詞係我腦中 /\
所似有什麼低能問題發問請勿見怪

此篇文章於 10-05-06 07:12 AM 被 嘿哈兒 編輯。
嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 08:20 AM   #58
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: 嘿哈兒
ps.今晚再抽兩張試機相出來比大家指教一下......
還有之前沒用過大機,我依家硬塞左一大堆名詞係我腦中 /\
所似有什麼低能問題發問請勿見怪
我不比你好很多...(笑

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 09:22 AM   #59
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
個妹仲唔認衰
鬧番我轉頭
唔緊要啦
買左就算喇, 當買個經驗!
下次換機咪會醒目囉

舊 10-09-06, 04:10 PM   #60
九等天使
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
恭喜恭喜!
大家一齊交流丫~
九等天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-06, 12:16 AM   #61
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

玩左幾日......昨日試左借來的17-85 IS, kit 鏡同 A95既分別....
告報有了....但未得閒整理出來....
肉眼上我大至都睇得出17-85支野係細微境物係比kit更有線條同立體感...
但是用兩支鏡影人時再print出來...發覺 3R相分別不太大...背境我分別不出,衫都分別不出,係頭髮覺得17-85更能突出線條...

至於相看看明天有時間再post出來.
至於肉眼看不出的東東要靠大大幫眼了.

還有....想問sigma 17- 200 同C記支17-85 質素差幾遠???
雖然支17-85的確比kit靚......但價錢又真的貴了點.....依家希望 買支比較平同用途較廣既鏡用住先..質素當然要比kit 鏡好..但同17-85比唔好差太遠就得'

定還是 大大有提意用什麼鏡代替 ?

舊 10-10-06, 12:47 AM   #62
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
玩左幾日......昨日試左借來的17-85 IS, kit 鏡同 A95既分別....
告報有了....但未得閒整理出來....
肉眼上我大至都睇得出17-85支野係細微境物係比kit更有線條同立體感...
但是用兩支鏡影人時再print出來...發覺 3R相分別不太大...背境我分別不出,衫都分別不出,係頭髮覺得17-85更能突出線條...

至於相看看明天有時間再post出來.
至於肉眼看不出的東東要靠大大幫眼了.

還有....想問sigma 17- 200 同C記支17-85 質素差幾遠???
雖然支17-85的確比kit靚......但價錢又真的貴了點.....依家希望 買支比較平同用途較廣既鏡用住先..質素當然要比kit 鏡好..但同17-85比唔好差太遠就得'

定還是 大大有提意用什麼鏡代替 ?
若不介意雜廠 可選d兩支 (個人有400D BODy一定揀D兩支)

Tamron SP AF 17-50 F/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]

Tokina AF 16-50mm F2.8(AT-X 165 PRO DX)

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-06, 12:53 AM   #63
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

死馬18200~早已經送了它一程~

副廠~Tamron A16~
不過☆★長缺/\ 但5年保...

最直接的選擇係><

舊 10-10-06, 12:57 AM   #64
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: KTN

最直接的選擇係><
終於都幹了?
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-06, 01:05 AM   #65
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:

最直接的選擇係><
你咁毒既..
唔理......玩住kit鏡先....唔係我遲早破產

舊 10-10-06, 01:17 AM   #66
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
死馬18200? OS那支?

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-06, 01:30 AM   #67
KTN
~♡

那個不是你的東西嗎~我沒錢幹不起來啊~~

引用:
作者: 奸詐餅
終於都幹了?
一劑過無煩惱~~
不然A16~出時我也看得

引用:
你咁毒既..
唔理......玩住kit鏡先....唔係我遲早破產
18-200..質數真的很....去到200個段...F6.3...快門也很不濟的說....
新個支加OS...多隻香爐多隻鬼....除了方便外...也不覺它很可取~
雖然多數剛上DSLR的大大目光總會被它吸引到~

應該要出出遊蕩團吧!!

此篇文章於 10-10-06 01:33 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-06, 11:46 AM   #68
nick

註冊日期: Sep 2002
我上星期五都買左400D kit set,
好玩到停唔到手
搭單問,如果用400D影婚禮/酒席有咩要注意?

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-06, 11:49 AM   #69
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: nick
我上星期五都買左400D kit set,
好玩到停唔到手
恭喜晒, 我們又多一名新病友啦, 有時間多多上來睇症問症....
最好出多一些病歷 (相)

Rice

舊 10-10-06, 11:54 AM   #70
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:

最直接的選擇係><
之後長距再買呢個
你睇某400d新用家a(dslr歷0年)幾開心

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-06, 12:07 PM   #71
mr_diana
Senior Gamer

mr_diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-06, 12:11 PM   #72
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: mr_diana

呢個人好似係邊度見過........

舊 10-10-06, 12:29 PM   #73
KTN
~♡

愛死的完美解釋

引用:
作者: Hayami
之後長距再買呢個
你睇某400d新用家a(dslr歷0年)幾開心

舊 10-10-06, 03:40 PM   #74
Strider
初段

引用:
作者: mr_diana

喜んでいるね!

舊 10-10-06, 04:23 PM   #75
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
喜んでいるね!