Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 06-15-13, 06:45 PM   #51
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 尼路 查看文章
我由一開波用有線用到依家……重用緊的原因係……佢次次都自動續約……
唯一安慰的是……唔知係咪少人用左……感覺一年比一年快……(bt由幾十k變幾百k,唔好同我講mb……我當唔知道……)
到期前早一個月cut 左佢啦 最多蝕幾日 之前都cut到
(佢個sales講到最後畀埋免費上網我都唔要)
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-13, 08:40 PM   #52
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
上星期HKBN打黎叫續約
係冇辦法下續多2年, $145

果D死人臭態度
如果唔係係公司聽實爆粗

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-13, 08:56 PM   #53
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
唔加多$3要埋電視+wifi??

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-13, 09:34 PM   #54
埃及使者
玻璃般的存在

佢只有提起 半年垃圾APPS
但就算俾埋我都唔會要

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
舊 06-25-13, 11:12 PM   #55
nKenshin
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDnKenshin
問個新手問題
本人不在香港, 第一次裝光纖, 準備用250Mbps plan, 咁我就用開這款router
http://support.linksys.com/en-apac/s.../routers/E1200

而我check過我部PC network card 係 10/100/1000

問題: 我見佢個router port speed 係 10/100, 如果我由router有線插desktop PC, 係唔係代表部PC最快只用到100Mbps?

nKenshin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-13, 11:46 PM   #56
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: nKenshin 查看文章
問個新手問題
本人不在香港, 第一次裝光纖, 準備用250Mbps plan, 咁我就用開這款router
http://support.linksys.com/en-apac/s.../routers/E1200

而我check過我部PC network card 係 10/100/1000

問題: 我見佢個router port speed 係 10/100, 如果我由router有線插desktop PC, 係唔係代表部PC最快只用到100Mbps?
對,速度只會> 100Mbps
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-13, 07:38 AM   #57
kt12345
Junior Member

註冊日期: Jun 2013
用緊I-Cable想轉HKBN好唔好?
kt12345 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-13, 08:38 AM   #58
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
邊間都好,轉走雞寶就咩都好

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-13, 11:49 AM   #59
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
我都續左 $145 了
佢寄信俾我話 $148 個 plan 包 50 個 bbTV channel
我打去問其實 bbTV 基本服務得 20 個強國台
真係 $3 都可以慳番

大家唔續約果 d
記得早一個月 cut
正價月費係 double 的

舊 07-03-13, 10:10 AM   #60
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
尋晚和記打黎係咁叫我續約..
我11月尾先到期
而家就成日打黎
仲要串我話我成日唔答佢地...係到浪費佢地公司資源...
之後話你而家續就250
11月就280..貴好多呀...(態度奇差+串)
我話得啦...到時續咪貴d law....總之而家我唔會答你..
佢就話出面周圍都係咁上下...你自己諗下啦...就cut左我線
到11點pm..訓緊又打黎...叫我續約
又係串串貢咁講野...我聽到就cut左佢線...講都唔想講
今早打去pccw問....400左右online+英超....
真係嬲嬲地轉去pccw好過
和記我呢世都唔會用.....
仲有...呢1,2個月成日用唔到...仲要多數係7點後...到第2早先用得返...
咁有用咩

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-13, 11:19 AM   #61
ys10
Senior Gamer

註冊日期: May 2010
我本來用緊 bb100
之後佢要加錢
我就轉左去pccw 200mb
bt 方面冇咩問題
但我成日會睇 youtube, 一d over 15 mins 既片
之前bb100 都好順, 轉左pccw 就好慢la......
都唔知係 youtube 問題定 pccw 問題.....
ys10 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-13, 03:58 PM   #62
Iro
魔法學園學生

引用:
作者: ys10 查看文章
我本來用緊 bb100
之後佢要加錢
我就轉左去pccw 200mb
bt 方面冇咩問題
但我成日會睇 youtube, 一d over 15 mins 既片
之前bb100 都好順, 轉左pccw 就好慢la......
都唔知係 youtube 問題定 pccw 問題.....
咁要check 埋係咪 flash player 有問題
舊 07-03-13, 05:59 PM   #63
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Iro 查看文章
youtube都唔係flash player

舊 07-03-13, 06:30 PM   #64
ys10
Senior Gamer

註冊日期: May 2010
引用:
作者: Iro 查看文章
應該唔關事掛
iPad, ps3 睇都係咁
最慘係YouTube d app 一 detect 到我唔夠bandwidth 就同我較到最低quality
ys10 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-13, 06:45 PM   #65
Iro
魔法學園學生

引用:
作者: 爽神 查看文章
youtube都唔係flash player
sorry
舊 07-04-13, 07:12 PM   #66
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
現在還用緊10多年前申請的10M和記線,月費約120-130,上網無斷過,只是ROUTER問題才會斷,
3 收購左和記後,CS服務不錯,維修網線時會有人打電話跟進維修服務,
之前都試過想轉HKBN BB100 和和記100M(3未收購時),但由於各種問題申請後沒有安裝就取消了,
只能等下次搬屋時再申請條快一點的網線
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-13, 09:41 PM   #67
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
想問下大家,如果住緊既地方冇Fiber入屋仲行緊銅線 8M 的話,轉用流動寬頻會唔會係一個好選擇呢 ?
如果係既話,大家會建議邊一間電訊公司較好 ? Thanks

舊 07-05-13, 01:31 PM   #68
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
作者: Marco 查看文章
想問下大家,如果住緊既地方冇Fiber入屋仲行緊銅線 8M 的話,轉用流動寬頻會唔會係一個好選擇呢 ?
電訊公司沒有研究,
但個人覺得如果長時間連線的話,都是用返有線連接對身體比較好
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 12:02 PM   #69
maxlina
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDmaxlina
XBox Live GamertagMaxlina
引用:
作者: Marco 查看文章
我有個FD住村屋..用WIFI 蛋(冇問邊間), 只係知我用PCCW 永遠同佢連唔到線打機(PSV)
如果你唔需要ONLINE 一齊打機就唔洗諗呢個問題
maxlina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 08:50 PM   #70
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
HKBN寄左封信
100MB+垃圾 月費145/148

底線仲有無得退

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 09:37 PM   #71
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: ヨコ男 查看文章
HKBN寄左封信
100MB+垃圾 月費145/148

底線仲有無得退
我女朋友9月完約
本來5月~6月個陣網上自續係148 bb100+電話
結果依家7月網上自續反而變左170~175 bb100+電話
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-13, 02:32 PM   #72
埃及使者
玻璃般的存在

網上自己續約一向都係貴啦

GGF - 棄坑

舊 07-14-13, 04:07 PM   #73
爽神

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
網上自己續約一向都係貴啦
hkbn就算係兩年前黎講,差距已經好細
今年黎講$14x仲要企到好硬

所以反而先搵唔到電話續約既理由,又要受佢氣
上次我都係網上續

舊 07-28-13, 06:48 PM   #74
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
想問下有冇師兄用4G wifi代寬頻上網?

小弟想買隻wifi蛋, 大家有冇好介紹呀

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-13, 07:08 PM   #75
爽神

想問下,如果hkbn 8月31日到期
最遲可以幾時續?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
HKBN BB100 irismong 手機資訊/電腦軟硬討論 23 07-16-12 11:11 AM
HKBN BB100 好慢阿 /口\ 一小英口 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-02-06 06:19 PM
hkbn bb100 用 router問題 GUSTAV 手機資訊/電腦軟硬討論 17 04-20-06 02:31 AM
hkbn bb100+ router問題 GUSTAV 手機資訊/電腦軟硬討論 2 03-22-06 09:26 PM
hkbn bb100 京一 手機資訊/電腦軟硬討論 0 11-27-04 06:04 AM

現在的時間是 11:11 PM

手機版 | APP版