Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-17-11, 02:19 PM   #51
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: SSate 查看文章
NTD個目的係殺NT的話
無理由裝個NT先用到的武器上去

講起新安洲, 之前睇過大陸有篇文推測話新安洲其實係Hi-Nu
AE社好似送GP04咁送比帶袖的
但為掩飾所以將fin funnel拆走換成大形booster...
冇可能
hi-nu設定只有係小說版出現

而小說版ni-nu已經下落不明

大陸什麼的推測就算了吧

當佢吹水睇都仲話得,認真你就輸了

而精神框架的話

純粹以獨角獸測試機的定位而搭載都唔出奇

如果話點解有精神框架但冇浮游炮既話...獨角獸夠無啦...

精神框架唔止係單單用來控制浮游炮的

此篇文章於 03-17-11 02:26 PM 被 ゆり 編輯。
ゆり 目前離線  
舊 03-17-11, 02:52 PM   #52
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 秋山澪 查看文章
冇可能
hi-nu設定只有係小說版出現

而小說版ni-nu已經下落不明

大陸什麼的推測就算了吧

當佢吹水睇都仲話得,認真你就輸了

而精神框架的話

純粹以獨角獸測試機的定位而搭載都唔出奇

如果話點解有精神框架但冇浮游炮既話...獨角獸夠無啦...

精神框架唔止係單單用來控制浮游炮的
係用黎推石仔 !!!!!!

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線  
舊 03-19-11, 12:15 AM   #53
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
大家咁認真討論AE開發史既 畢竟呢間變態公司都係作者為出新作而設定出來而已。。。
講真 如果真係有間咁屈機既公司 佢自己請埋軍人 自行開國都得啦,我諗聯邦都頂唔住。。。
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
會唔會係因為無製造funnel既技術~?得自護可以製造funnel既技術~!?93阿寶都係馬沙比資料佢先整到funnel~!?
bit盾係咪好似OO果個咁呀~?

FA獨角獸個造型超鐘意~
講起funnel 好似真係得0093年代 nu gundam先有喎
敗家仔果隻唔係吧?
馬沙比資料<< 邊度講架?

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線  
舊 03-19-11, 12:18 AM   #54
tongmak
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 天立﹏. 查看文章
小說同動畫都有
tongmak 目前離線  
舊 03-19-11, 12:21 AM   #55
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
原本nu係冇funnel既(聯邦冇psycho frame既技術)
但總帥又想同阿姆羅公平咁決勝負,於是特登將psycho frame技術流出比佢地
先整到funnel出黎

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線  
舊 03-19-11, 12:22 AM   #56
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
大家咁認真討論AE開發史既 畢竟呢間變態公司都係作者為出新作而設定出來而已。。。
講真 如果真係有間咁屈機既公司 佢自己請埋軍人 自行開國都得啦,我諗聯邦都頂唔住。。。

講起funnel 好似真係得0093年代 nu gundam先有喎
敗家仔果隻唔係吧?
人家AE社要o既只係錢
邊會學似聯邦咁一日到黑要打恐怖份子同異己, 又或者自護咁一日到黑今日唔知聽日事
食兩家茶禮袋袋平安不知幾和味

敗家仔o個隻係牛油炮型飛彈
用腦波去做瞄準

馬沙比料係小說同動畫都有講

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
原本nu係冇funnel既(聯邦冇psycho frame既技術)
但總帥又想同阿姆羅公平咁決勝負,於是特登將psycho frame技術流出比佢地
先整到funnel出黎
寶少本身都想用funnel
但有技術問題做唔到
直到馬沙知道佢有新的高達所以先"送"架sample比寶少

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 03-19-11, 12:24 AM   #57
飛機車
Crazy Gamer
あんたバカ(゚Д゚)

註冊日期: Apr 2009
引用:
敗家仔果隻唔係吧?
敗家仔果隻好似係浮游飛彈,直接撞落去的
馬沙比資料,好似話想亞寶可以同佢公平對決
動畫好似有講過下

ザクとは

FGO 021 272 741
飛機車 目前離線  
舊 03-19-11, 12:25 AM   #58
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
先整到funnel出黎
閣下係咪誤解左D野....PSYCHO FRAME 同有冇FUNNEL冇直接關連吧

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線  
舊 03-19-11, 12:25 AM   #59
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:

敗家仔果隻唔係吧?
咁都要軍資金去開發應該最多只係變到死亡先鋒咁

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 03-19-11, 12:26 AM   #60
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
作者: 飛機車 查看文章
敗家仔果隻好似係浮游飛彈,直接撞落去的
馬沙比資料,好似話想亞寶可以同佢公平對決
動畫好似有講過下
的確係馬沙特登放風
動畫都講到明
馬沙都話如果唔係既話贏左都無意思

引用:
作者: GN00508771 查看文章
閣下係咪誤解左D野....PSYCHO FRAME 同有冇FUNNEL冇直接關連吧
其實......應該是有關的
無psycho frame呢種腦波傳導技術
點搖距控制牛油

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo

此篇文章於 03-19-11 12:31 AM 被 ycyleo 編輯。
ycyleo 目前離線  
舊 03-19-11, 12:28 AM   #61
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

引用:
大大你搵一部冇psycho frame但係用到funnel既機比我睇/\

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 03-19-11, 12:30 AM   #62
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
大大你搵一部冇psycho frame但係用到funnel既機比我睇/\
........應該一堆吧

愛美號 卡碧尼 自護 京密撒 戈D都唔係用psycho frame囉....

可能你混淆左...唔同psycho frame

此篇文章於 03-19-11 12:35 AM 被 GN00508771 編輯。
舊 03-19-11, 12:34 AM   #63
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:

愛美號 卡碧尼 自護 京密撒 戈D係用psycho frame咩....
我信佢係想講サイコミュ系統...

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
加瑪 目前離線  
舊 03-19-11, 12:35 AM   #64
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

我錯
係Psycommu

舊 03-19-11, 12:36 AM   #65
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
敗家仔果隻唔係吧?
0087卡碧尼都已經有啦

jlai 目前離線  
舊 03-19-11, 12:37 AM   #66
tongmak
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: jlai 查看文章
果d唔係叫bit 咩
tongmak 目前離線  
舊 03-19-11, 12:38 AM   #67
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: jlai 查看文章
佢講聯邦系機體....

話說......重高MK-II o個隻算唔算

加瑪 目前離線  
舊 03-19-11, 12:38 AM   #68
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
原來我一直混淆了

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線  
舊 03-19-11, 12:39 AM   #69
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: tongmak 查看文章
果d唔係叫bit 咩
只係愛美號o個種先叫bit
去到卡碧尼開始就叫funnel了

加瑪 目前離線  
舊 03-19-11, 12:39 AM   #70
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

講起浮遊炮.....

G入邊玫瑰高達的BIT究竟係...

舊 03-19-11, 12:40 AM   #71
ゆり

引用:

愛美號 卡碧尼 自護 京密撒 戈D都唔係用psycho frame囉....

可能你混淆左...唔同psycho frame
精神感應骨格咪又係Psycommu製

咪姐係同一樣野

舊 03-19-11, 12:40 AM   #72
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

果個我覺得認真就輸了/

舊 03-19-11, 12:45 AM   #73
ゆり

引用:
果個我覺得認真就輸了/
g高達果d科技太超出uc

不過以我所知rose bit都係用腦波控制

舊 03-19-11, 06:58 AM   #74
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
佢講聯邦系機體....

話說......重高MK-II o個隻算唔算
我覺得依種更惡~攞塊野撞黎撞去~重難避~

引用:
作者: 秋山澪 查看文章
g高達果d科技太超出uc
點只uc~根本超出所有高達科技~除左月光碟之外~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線  
舊 03-19-11, 02:50 PM   #75
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
2碌o野o係個槍身度掛住哂o的飛彈...
o係對腳度又掛住o的飛彈
總之就成身都係武器

光劍都係背包2把, 兩隻手各一把
不過FA mode時你預佢唔使用...
小說佢都係打到無哂彈先用

獨角獸本身無funnel(我都唔明點解會咁design.................有psycho frame無funnel...)
但佢o既psycho frame強到可以搶對方o既funnel(就好似今集ova咁)
而且因為連盾都有psycho frame的關係.....可以利用共振去將佢o個3個盾變做bit...(呢個明顯係神棍用法)

可以自己去睇
獨角獸係用NT-D,借對方的funnel黎殺返人的,所以無係唔出奇

引用:
作者: mark20hk 查看文章
新安洲冇..因為個使用者用不到xd
版權問題..基本上兩邊d野都係uc社做,溝埋來用!
新安洲原本係獨角獸的測試機,只係借被襲為名送比「帶袖的」
引用:
作者: SSate 查看文章
NTD個目的係殺NT的話
無理由裝個NT先用到的武器上去

講起新安洲, 之前睇過大陸有篇文推測話新安洲其實係Hi-Nu
AE社好似送GP04咁送比帶袖的
但為掩飾所以將fin funnel拆走換成大形booster...

#edit#
找到轉載文章了
http://www.78dm.net/bbs/forum.php?mo...read&tid=54493
唔該查清楚先,HI-NU同夜鶯其實等同馬反的NU同沙殺比
兩部機係平衡世界先出現的.....你當成小說版馬反出HI-NU同夜鶯
動畫版出NU同沙殺比會好D
引用:
又一個誤解
funnel係未有精神感應骨架個時已經有
馬反時整NU個條友都講過,精神感應骨架的原意係增強NEW-TYPE的腦電波,令精神感應兵器更易使用
所以funnel同精神感應骨架真係完全無關係,係唔知點解係馬反同UC把精神感應骨架給神化了......
sunhikari 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 五十嵐あぐり「咲-Saki- 阿知賀編 episode of side-A」第14局「憧憬」丨 小林立 「咲-Saki-」新TVアニメ化プロジェクト始動 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1003 10-23-12 04:08 PM
[動畫] OVA「機動戦士ガンダムUC」episode 4「重力の井戸の底で」2011年秋公開丨episode 4 ブライト艦長 登場! Vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 1002 03-15-11 08:10 PM
[動畫] School Days Vol.2 l OVAスペシャル ~マジカルハート☆こころちゃん~ 登場 Kouji 日本動漫畫討論版 1001 04-01-08 07:43 AM
舞-乙HiME vol.2 -「舞-乙HiME Zwei」OVA 2006.11.24 SERIES START!! 神秘過客 日本動漫畫討論版 1008 10-31-06 02:06 AM
低俗霊DAYDREAM OVA vol.1 25/6 release Rv250 日本動漫畫討論版 4 02-28-04 06:07 PM

現在的時間是 05:47 PM

手機版 | APP版