Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-17-07, 07:59 PM   #51
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
any one can pm me the link?
i can't find in play-asia
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-07, 08:28 PM   #52
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: stephen1980 查看文章
I think it should be YESasia not PLAY

舊 11-17-07, 08:28 PM   #53
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: stephen1980 查看文章
bio2
http://global.yesasia.com/b5/PrdDept...id-1002483867/

bio3
http://global.yesasia.com/b5/PrdDept...id-1002483876/

bio:cv完全版
http://global.yesasia.com/b5/PrdDept...id-1002845040/

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-07, 09:08 PM   #54
stephen1980
Game Master

thx all help!!!
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 03:56 AM   #55
JASUGUN
Crazy Gamer
精神病患者

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
玩過remake , 得個靚字, 有 d 地方靚得好假. 玩落都唔係好特別
唔係掛....
你冇玩過舊版?
remake版成隻game唔同晒喎
做得咁有心機都話冇乜特別....
JASUGUN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 04:29 AM   #56
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: JASUGUN 查看文章
唔係掛....
你冇玩過舊版?
我想佢remake埋第二集
我諗高清版既G1-5一定好型好靚
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 10:18 AM   #57
taichu2
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: KIM 查看文章
船期幾時到?
email...話11月29日.
taichu2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 10:41 AM   #58
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: JASUGUN 查看文章
唔係掛....
你冇玩過舊版?
因為玩過舊版先覺得 remake 無咩特別.

係改晒 d 畫面加左 d 新地圖同敵人, 但係玩法無咩大改變 lor, 基本上記位避到好多敵人, 燒屍個 idea 係好, 不過之後只會覺得煩而唔係難, 調查道具個玩法更加無謂

此篇文章於 11-18-07 10:50 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 01:03 PM   #59
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: metal snake 查看文章
我想佢remake埋第二集
我諗高清版既G1-5一定好型好靚
最好remake2,3同埋cv...
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 06:44 PM   #60
frankylui
Crazy Gamer

3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
引用:

係改晒 d 畫面加左 d 新地圖同敵人, 但係玩法無咩大改變 lor, 基本上記位避到好多敵人, 燒屍個 idea 係好, 不過之後只會覺得煩而唔係難, 調查道具個玩法更加無謂
remake得咁正都唔鐘意
咁不如你講吓應該要remake成點先夠特別la

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」

此篇文章於 11-18-07 06:47 PM 被 frankylui 編輯。
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 07:57 PM   #61
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: pierrekwok 查看文章
最好remake2,3同埋cv...
2,3都ok,因為而家睇返D ps畫面都覺得好肉酸,好似打哂格咁,但cv我覺得未洗remake住,因為有好多wii game都係同cv差唔多質數

我想off一off,有無人睇過幾張ps版鬼武者既遊戲畫面?睇完之後會覺得改係ps2度出係明智既選擇
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 08:21 PM   #62
Abale~姬絲汀小美
◆Whip Moderator◆
經一事...長一智

引用:

真係有興趣知道點樣先叫做有特別既remake
燒屍係遊戲難度其中一環,
難度舊版d屍連上樓梯都唔識先叫做唔煩? 我覺得咁玩就幾辱自已既智慧囉
呢隻game你需要要考慮一下要唔要繼續玩落去。

Click---> 大陸創意毒食物------[版主按]:中國大陸各省地區各項有問題食物新聞。<---
Click--->[電玩產業]全球轟動Capcom 2007年10月10日: << 1010魔物獵人空投支票 >>事件
Abale~姬絲汀小美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 08:22 PM   #63
nefrezx
God of Gamer

註冊日期: Mar 2006
玩法無咩大改變? 係咪受到 BH4 大改變既影響, 否定左 Bio remake

此篇文章於 11-18-07 08:28 PM 被 nefrezx 編輯。
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 08:44 PM   #64
張五飛
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
以家d 機迷~真係難~~服侍~變多d~又話冇親切感~好la~冇變la~又話冇變化
張五飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 08:51 PM   #65
frankylui
Crazy Gamer

引用:
作者: nefrezx 查看文章
玩法無咩大改變? 係咪受到 BH4 大改變既影響, 否定左 Bio remake
唔理佢係咪受bio4影響,
連bio remake咁正都可以話無謂無特別ge,
我諗都冇咩岩佢玩

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
舊 11-18-07, 10:24 PM   #66
maxy2k
Insane Gamer
馬可斯先生

註冊日期: May 2005
PSN  IDMAXXAMHK
XBox Live GamertagDJ MAXXAM
又有野想問la..
我自己已經有ps2隻 bio cv
gc 有冇唔同, 會唔會多左劇情?
maxy2k 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 10:25 PM   #67
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: maxy2k 查看文章
又有野想問la..
我自己已經有ps2隻 bio cv
gc 有冇唔同, 會唔會多左劇情?
唔會...

舊 11-18-07, 10:37 PM   #68
maxy2k
Insane Gamer
馬可斯先生

註冊日期: May 2005
PSN  IDMAXXAMHK
XBox Live GamertagDJ MAXXAM
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
唔會...
0阿, 如果一樣就買少一隻

不過我仲諗緊同game鋪訂定yesasia訂...唔知邊個平d

我想問正常價係幾$$?
maxy2k 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 10:51 PM   #69
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: metal snake 查看文章
2,3都ok,因為而家睇返D ps畫面都覺得好肉酸,好似打哂格咁,但cv我覺得未洗remake住,因為有好多wii game都係同cv差唔多質數

我想off一off,有無人睇過幾張ps版鬼武者既遊戲畫面?睇完之後會覺得改係ps2度出係明智既選擇
其實我最想佢2&3夾埋出隻remake, 順便加多o的racoon市版圖. 始終2+3+兩集outbreak都係唔夠喉.
舊 11-18-07, 10:56 PM   #70
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:

話明係remake你想要有咩新玩法呀
燒屍果度其實玩第2次已經可以一次都唔洗燒tim喇
況且係唔燒屍先難喎,你想難可以唔燒,咁又有咩咁煩呢?

調查其實ps果陣已經有,remake只係強化左呢個功能
反而我覺ps果陣先怪,由頭到尾得2個item有必要check,果度係成隻bh卡住我最耐既地方

此篇文章於 11-18-07 11:00 PM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 10:58 PM   #71
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
手痕更會去燒…手腳快佢地都復活唔到
Hunter出黎一天光晒

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-07, 10:59 PM   #72
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: Abale~姬絲汀小美 查看文章
真係有興趣知道點樣先叫做有特別既remake
燒屍係遊戲難度其中一環,
難度舊版d屍連上樓梯都唔識先叫做唔煩? 我覺得咁玩就幾辱自已既智慧囉
呢隻game你需要要考慮一下要唔要繼續玩落去。
其實隻remake已經算唔錯, d翻生喪b曉爆門就係其中一個幾正o既設定. o甘其實特別既remake又係點呢?
舊 11-18-07, 11:07 PM   #73
frankylui
Crazy Gamer

玩第2次已經唔燒屍la
因為又要入油又要企岩位先燒得
到攞埋火箭炮就

舊 11-18-07, 11:18 PM   #74
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 爽神 查看文章
話明係remake你想要有咩新玩法呀
燒屍果度其實玩第2次已經可以一次都唔洗燒tim喇
況且係唔燒屍先難喎,你想難可以唔燒,咁又有咩咁煩呢?

調查其實ps果陣已經有,remake只係強化左呢個功能
反而我覺ps果陣先怪,由頭到尾得2個item有必要check,果度係成隻bh卡住我最耐既地方
反而覺bh0冇寶箱好煩
bh1燒屍好玩呀

舊 11-18-07, 11:19 PM   #75
Abale~姬絲汀小美
◆Whip Moderator◆
經一事...長一智

引用:
作者: pierrekwok 查看文章
其實隻remake已經算唔錯, d翻生喪b曉爆門就係其中一個幾正o既設定. o甘其實特別既remake又係點呢?
爆門? 我未見過 ,係咪event黎?
炸彈喪屍推門我就見過 正式玩果陣都見過狗爆窗, 但行行下經過道門d一般喪屍突然撞門就未見過。

其實燒屍都有一個bugs方法,張喪屍引到同一個地方,較岩位置就逐隻打死,佢地疊埋一齊可以燒一次連燒兩隻,

Click---> 大陸創意毒食物------[版主按]:中國大陸各省地區各項有問題食物新聞。<---
Click--->[電玩產業]全球轟動Capcom 2007年10月10日: << 1010魔物獵人空投支票 >>事件

此篇文章於 11-18-07 11:26 PM 被 Abale~姬絲汀小美 編輯。
Abale~姬絲汀小美 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] フルCG長編映画第2弾 「バイオハザード ダムネーション」10月27日公開決定! 神祕人1號 日本動漫畫討論版 526 07-02-23 09:19 PM
絕對值得一看!! Biohazard“暗夜中的低吼” neo2046 攻略及心得交流區 60 02-12-09 11:57 PM
Biohazard Mania討論區(任何機種) neo2046 攻略及心得交流區 649 09-23-07 09:40 PM

現在的時間是 10:01 PM

手機版 | APP版