Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 
電視遊戲討論版>老餅玩家神物 - Retro Freak
Dyhalt Rushifar 12:11 PM 11-09-15
作者: tsubasa22:
我都無求亦冇提供woh
你覺得冇啫,不過你同在下覺唔覺係冇意思既,你咪上去問下囉
T.K. 12:15 PM 11-09-15
揸正就此主題都唔得,有人拎上天台就揸正,除非版主特許
隻眼開隻眼閉就唔好當拎正牌是常識吧?
sugoteam 01:43 PM 11-09-15
星期日只夠時間試咗手上有的紅白機遊戲,只怪兒時沒有好好珍惜,有部份已不知所誴,更不用提外盒和説明書了

那時很喜歡 Konami 的作品,所以現有的多數是這家公司的遊戲。試完也有幾隻認唔到,SonSon 同 影之伝說可能卡帶太舊了,但我放回紅白機又可啟動,利害
強化人間ですの~★ 01:57 PM 11-09-15
作者: T.K.:
揸正就此主題都唔得,有人拎上天台就揸正,除非版主特許
隻眼開隻眼閉就唔好當拎正牌是常識吧?
揸正既話機本身無問題架,SFC特許権已經過左
但佢dup rom個功能就
HI_Ricky 01:58 PM 11-09-15
我部2X年前 做既超任, 一樣可以轉移帶D資料去主機樹, 其實事乎用乜心態去睇呢D動作

PS: 補番張圖先, 大公司 RICOH 做信心保證 XD

D.K. 02:07 PM 11-09-15
作者: HI_Ricky:
我部2X年前 做既超任, 一樣可以轉移帶D資料去主機樹, 其實事乎用乜心態去睇呢D動作
唔打算針對部主機. 主要係針對個別人仕想在此了解如何利用主機機能玩翻版
T.K. 02:10 PM 11-09-15
一人少一句,討論去返機體處OK?
HI_Ricky 02:12 PM 11-09-15
作者: D.K.:
唔打算針對部主機. 主要係針對個別人仕想在此了解如何利用主機機能玩翻版
唉, 其實同插上去係老番任天堂帶沒分別, 不過講到dl咁白又真係唔多好
AshleyYan 02:13 PM 11-09-15
尋日入倉執野,原來我都仲有三十幾隻箱說全既超任games,淨帶既大量
暫時我都係選擇用實機/手提超任去打
HI_Ricky 02:15 PM 11-09-15
作者: T.K.:
一人少一句,討論去返機體處OK?
如果有人送部比我,我唔介意做下 TEST 同放上FB 比人 Like
Gundam MK-2 02:32 PM 11-09-15
其實我都打算買部,帶都仲有唔少(PCE同SFC特別多)
不過就打算訂ヤマダ電機果部黑色限定版,應該出年先收到

同時今個星期公司旅行去大阪,會順便去掃返d舊game
八仙果 03:54 PM 11-09-15
未出時都有留意,亦有追開它的消息,
最吸引我的當然是慳位,加上 720p output,
不過諗諗吓,
一部「老翻機」對我來說,
賣呢個價錢又好似貴咗啲。

[實情]部 PS3 又壞咗,我會畀多幾舊水,
買部 PS3 先[/實情]
Gundam MK-2 04:15 PM 11-09-15
作者: 八仙果:
未出時都有留意,亦有追開它的消息,
最吸引我的當然是慳位,加上 720p output,
不過諗諗吓,
一部「老翻機」對我來說,
賣呢個價錢又好似貴咗啲。

[實情]部 PS3 又壞咗,我會畀多幾舊水,
買部 PS3 先[/實情]
咁我又覺得,部機其他功能都相當吸引嘅
例如cap screen,老金(雖然應該唔會用),本體save/quick save(對PCE用家呢個功能超緊要)
game300 08:29 PM 11-09-15

這~~~~~~~~
game300 08:29 PM 11-09-15

是~~~~~~~~
game300 08:30 PM 11-09-15

什~~~~~~~~本論壇允許的發表兩個文章的時間間隔必須大於 20 秒。請等待 1 秒後重試。
game300 08:31 PM 11-09-15

麼~~~~~~~~本論壇允許的發表兩個文章的時間間隔必須大於 20 秒。請等待 2 秒後重試。
Gundam MK-2 08:58 PM 11-09-15
作者: game300:
這~~~~~~~~
是~~~~~~~~
什~~~~~~~~本論壇允許的發表兩個文章的時間間隔必須大於 20 秒。請等待 1 秒後重試。
麼~~~~~~~~本論壇允許的發表兩個文章的時間間隔必須大於 20 秒。請等待 2 秒後重試。
今時今日竟然仲有人呃post
T.K. 09:04 PM 11-09-15
今時今日仲有呃post,俾三日冷靜
HON HON 09:13 PM 11-09-15
作者: sugoteam:
星期日只夠時間試咗手上有的紅白機遊戲,只怪兒時沒有好好珍惜,有部份已不知所誴,更不用提外盒和説明書了

那時很喜歡 Konami 的作品,所以現有的多數是這家公司的遊戲。試完也有幾隻認唔到,SonSon 同 影之伝說可能卡帶太舊了,但我放回紅白機又可啟動,利害
我覺得真係去玩隻GAME至會無左個盒...HAHA
lodoss 01:21 PM 11-10-15
作者: HON HON:
我覺得真係去玩隻GAME至會無左個盒...HAHA
其實係睇個人, 我由任天堂紅白機時代開始,
D帶, 外盒, 說明書/單張, 膠盒都保存至今,
果時我都日日打幾個鐘機
中考介 01:11 AM 11-11-15
請問呢部機有冇得set scanlines function?
shwl 10:41 AM 11-11-15
對不起
不論部機識唔識得dump rom,呢部機喺我心目中已經係老翻
呢度著眼點好多時都係針對軟件上的老翻
但硬件呢?
唔好講乜野「我部超任已經壞喇,好多超任帶未玩,無辦法」

無聊器唔講得,咁呢部野入面係用乜野讀GAME?
因為呢部機唔可以「免費下載」,要畀錢買的,所以就唔係老翻嗎?

如果有日,有神人寫左個手機APP
可插上一個硬件,再放正版超任GAME帶入去令部手機玩到超任GAME,大家會BAN嗎?

唔好再自欺欺人,唔該。
lodoss 12:19 PM 11-11-15
作者: shwl:
對不起
不論部機識唔識得dump rom,呢部機喺我心目中已經係老翻
呢度著眼點好多時都係針對軟件上的老翻
但硬件呢?
唔好講乜野「我部超任已經壞喇,好多超任帶未玩,無辦法」

無聊器唔講得,咁呢部野入面係用乜野讀GAME?
因為呢部機唔可以「免費下載」,要畀錢買的,所以就唔係老翻嗎?

如果有日,有神人寫左個手機APP
可插上一個硬件,再放正版超任GAME帶入去令部手機玩到超任GAME,大家會BAN嗎?

唔好再自欺欺人,唔該。
我覺得老翻定義, 應法例上有沒有犯法,
即歌手返唱幾十年前D沒有版權舊歌, 重出埋CD, 咁會唔會叫老翻?
iu fu pig 01:55 PM 11-11-15
作者: lodoss:
我覺得老翻定義, 應法例上有沒有犯法,
即歌手返唱幾十年前D沒有版權舊歌, 重出埋CD, 咁會唔會叫老翻?
明白樓上意思,
假設有神廠出到可以玩Ps4-xb1同wiiu 遊戲集於一身嘅主機,咁算唔算老番呢?

當然兩個唔同情況,我相信既然到今時今日,係呢個forum會有岩咁多老鬼嘅話題
大家都隻眼開之下討論,就算啦,求檔什麼不可為而為之的事,成年人喇,知咩事就忍口囉,唔知咪等ban囉

我之前見呢部產品出,都偷偷恥笑,估唔到個反應又幾好咁?
由手機版發出
1 2 3 4 5 

返回主題版面