Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 53  ... 最後
攻略及心得交流區>[攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區
hell & heaven 02:39 PM 08-29-15
行到老遠想試捉個COMMANDER,D人多到...
都係升完支麻槍仔先再去過
IDGAF 02:54 PM 08-29-15
作者: rokuna:
從來無公佈過 有coop 呢樣野 亦唔希望有

話明潛入 今集有Npc quiet 已經足夠

想coop 等online pvp吧 一定好精彩
其實上次MGS PW有得幾個人CO-OP做任務都幾好玩,
同埋我印象中好似要單機過咗某D主線先開到CO-OP無損單機的可玩性的。
鈴蘭 03:05 PM 08-29-15
作者: hell & heaven:
行到老遠想試捉個COMMANDER,D人多到...
都係升完支麻槍仔先再去過
M3果件紅帽?果個唔算太難丫 Normal黎講
我仲要臨走炸埋個雷達先走
carychow 04:48 PM 08-29-15
請問點上空中司令室 (ACC)?
救左個義手開發者後返基地後, 接任務時叫我去, 但我唔識路
鈴蘭 05:00 PM 08-29-15
作者: carychow:
請問點上空中司令室 (ACC)?
救左個義手開發者後返基地後, 接任務時叫我去, 但我唔識路
call直昇機去指定上落客位置 再自己去坐
普通人一個 05:11 PM 08-29-15
點先用到電話apps睇地圖? 用GZ個個唔得,TPP個又唔見
鈴蘭 05:13 PM 08-29-15
tpp果個說明書有網址同 QR Code可以Download
不過應該要1/9先會上到

話說條QR Code細到咁,我囉個電話埋去想影都遮晒光........
rokuna 05:15 PM 08-29-15
作者: 普通人一個:
點先用到電話apps睇地圖? 用GZ個個唔得,TPP個又唔見
應該要2/9先對應到
hell & heaven 05:32 PM 08-29-15
作者: 鈴蘭:
M3果件紅帽?果個唔算太難丫 Normal黎講
我仲要臨走炸埋個雷達先走
救KAZ果個任其中一個目標
上到山好多人唔知點入侵好
有無咩建議
pureman 06:54 PM 08-29-15
剛才敵軍揸車撞死自己士兵,然後其他士兵見到條屍,
進入左alert mode.咁都得
jimmysinn91 10:53 PM 08-29-15
撞左入 quiet 個 mission … 冇麻醉 sniper 可以點打 ………

Edit: 好吧 … 結果一槍都冇開過就搞掂左 … 方法: mark 左之後 call supply drop (可以要求其搵把最平的槍), 目的地係佢頭上 … 然後只要令佢嘗試狙你令佢唔會跑走就得 lol
鐵之侍 11:19 PM 08-29-15
作者: 大懶財:
遲下洗唔洗幫手整個mgo ID收集表
求之不得,我不懂搞的,大大願幫手太感謝了

打支線任務都花很多時間加上我是亂打一通的,主線推得很慢,錢也不太夠用,好在任務可重打賺錢,加上基地都很多寶石拿
zamar 01:03 AM 08-30-15
打到ep12,敵軍基地搵emmerich果個建築物點入?
搵到3隻門仔,全都有鎖
太多敵人,仲有直昇機巡,好難唔alert....
zamar 01:05 AM 08-30-15
作者: jimmysinn91:
撞左入 quiet 個 mission … 冇麻醉 sniper 可以點打 ………

Edit: 好吧 … 結果一槍都冇開過就搞掂左 … 方法: mark 左之後 call supply drop (可以要求其搵把最平的槍), 目的地係佢頭上 … 然後只要令佢嘗試狙你令佢唔會跑走就得 lol
我係用實彈狙擊槍打,扣晒行血就ok
jimmysinn91 01:33 AM 08-30-15
作者: zamar:
我係用實彈狙擊槍打,扣晒行血就ok
原本以為用實彈會帶唔到番 motherbase, 用上面個打法打完先知原來後面劇情先決定佢生死
STRIFE 03:12 AM 08-30-15
作者: jimmysinn91:

係main 定side mission?

剛玩到了
mgsyfw 09:28 AM 08-30-15
episode 6隻honey Bee具體位置o係邊?
will1223 09:33 AM 08-30-15
作者: mgsyfw:
入面個洞行到最深入有水既位置
你跟住個堆人質+敵人入去到尾就會到
入到最尾人質會被滅口
快手可以救番佢
鐵之侍 09:41 AM 08-30-15
作者: mgsyfw:
在遺跡最地下左手方二房間,在3個箱右下位置

但好像要救了那個人質之後才會顯示

時機可以在大橋上在他被車戴走前救了他,但因敵人多比較難

再不去到遺跡3 個卒會要人質帶他們去找,跟著他們應可(不過我做不到,每次也是不小心觸發戰鬥), 再不可以搶先救了他,或者不幸戰鬥了可在在底某房找到他(小心看不易看到而且之後都有點煩,所以最方便還是馬上救他)
鈴蘭 11:55 AM 08-30-15
其實個人質都幾長命下架啦 我係前面其實玩左勁耐去捉人都無事
GN00508771 12:19 PM 08-30-15
作者: 鐵之侍:
在遺跡最地下左手方二房間,在3個箱右下位置

但好像要救了那個人質之後才會顯示

時機可以在大橋上在他被車戴走前救了他,但因敵人多比較難

再不去到遺跡3 個卒會要人質帶他們去找,跟著他們應可(不過我做不到,每次也是不小心觸發戰鬥), 再不可以搶先救了他,或者不幸戰鬥了可在在底某房找到他(小心看不易看到而且之後都有點煩,所以最方便還是馬上救他)
感覺大橋易d 用煙霧彈就得 係要小心 高處的狙擊手
saberlam 12:29 PM 08-30-15
我28號就入手了ps4版,畫面的確比不上歐美,不過整體看上去也很好,序章室內的物件建模,光火效果,貼圖反映了日廠圖像技術的不足,到了之後的開放大場景,反而蓋過了不足的地方,fps值很足,流暢極了。

最後,遊戲非常好玩,神作也。
IDGAF 12:35 PM 08-30-15
不段玩SIDE OPS,
SIDE OPS好似唔計RANK,又無額外條件要達成。
我當佢半教學關咁玩~!
同時Capture堆outposts。
仲捉咗好兵返DD MOTHER BASE多到爆廠…要等設施加建中。

SIDE OPS暫時玩到救咗第一個女人質的任務(有成就解)

想問下:
1.
爬梯,爬上的時候有無方法再快D同靜D?
爬落就HOLD A(X)制會向下滑落去。

2.
其實咩情況先要CALL直昇機走呢?
我見佢每CALL一次PICK UP都扣GMP 6000的。
人質、俘虜甚至敵方武器都可以用氣球送走,GMP費用由300-5000都有。

但按XBOX ONE MENU制(PS SELECT?)暫停隻GAME又有得返ACC(直昇機指揮中心畫面)的,
我見做完SIDE OPS,唔返上AAC好似係唔會更新MISSION內容。

如果唔上ACC你可以繼續係大地圖用iDroid揀未完成的任務(主線/SIDE OPS)玩,
但就唔會出新任務咁,我開頭以為唔返咁多ACC會多經驗值添…

3.
其實正確返去DD MOTHER BASE的方法係?
我暫時都係選返之前同MOTHER BASE有關的SIDE OPS任務返去,
MOTHER BASE其實都幾多鑽石(好似細石都有萬幾GMP…)可以拎。

4.
用槍係背面指住敵兵叫佢伏在地上之後,
唔想浪費ZZZ槍子彈的情況下,可以點整暈佢?平時就按RT(R2)焗暈佢。
定係佢呢個狀態已經唔會再反抗直到有同伴嚟支援佢…
迫供完套到地圖更新資料(寶石、人質位置等),見佢個數值太低都唔知點搞好,
MGS V好似無軍刀(定我未開發到…)呢類武器,唔係"暗殺"咗佢放入廁格、垃圾桶算。

5.
其實大地圖上的植物、寶石幾耐會重生一次呢?
開發得太多嘢,很缺錢。

6.
好似好多嘢都可以個人化轉塗裝,
我貪得意把DD MOTHER BASE油到變粉紅色,
架直昇機又變咗紫色,唔知會唔會影響到潛入敵方的功效…

rokuna 12:43 PM 08-30-15
1. 爬上無得快

4.伏係地你唔攪佢 佢會永遠keep住 . 一係係您按R2 捉起佢 再整暈/吉死佢
蒼森.laio 12:44 PM 08-30-15
我 miss 搵dd概機會,有冇大大知道係邊搵得返
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 53  ... 最後

返回主題版面