Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-24-13, 12:04 PM   #51
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
美版不知質素點,但建議買日版,雪地蛋叔果幕真係近十年難得一見熱血
美版做得好好阿
有齊英日配音
字幕就得英文
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 12:06 PM   #52
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
美版不知質素點,但建議買日版,雪地蛋叔果幕真係近十年難得一見熱血
我都係買日版
PA而家都係得日版仲有貨

Xenoblade 真係近年來可以帶動我既情緒既一個好遊戲

舊 01-24-13, 12:07 PM   #53
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
會賣得80萬隻點睇都係部機既問題+佢出既時間太遲
班人都已經比部Wii雷到哭左佢先出,邊有人夠膽為佢出機

而且講真,高橋喎,我呢D Xeno系列死士見到都知道雷率高到哭出黎啦
又邊估到佢忽然間咁正常

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 01-24-13 02:53 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 12:16 PM   #54
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
我見 buy game 2 有得賣
有冇人試過呢間野?
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 12:28 PM   #55
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
Xenoblade 全球82萬
16萬係日本
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 12:30 PM   #56
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: wsx360 查看文章
Xenoblade 全球82萬
16萬係日本
THX!
8X萬呢,又是一個有意思的數字

舊 01-24-13, 12:37 PM   #57
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
THX!
8X萬呢,又是一個有意思的數字
呢個係奇積
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 12:42 PM   #58
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
今時今日,80多萬算是一個不錯的數字吧 ?

Sarah Àlainn 主唱既 Beyond The Sky 真係百聽不厭
這也要歸功於光田康典作的曲 /

舊 01-24-13, 01:52 PM   #59
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: Marco 查看文章
今時今日,80多萬算是一個不錯的數字吧 ?

Sarah Àlainn 主唱既 Beyond The Sky 真係百聽不厭
這也要歸功於光田康典作的曲 /
Sarah Àlainn响日本出道出隻SHMCD+Blu-ray
走流行+古典路線

---------------------------------

講返隻game如果想搵美版
建議去hkrecords睇下, 見過有現貨

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 01:56 PM   #60
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
作者: W!LL 查看文章
Sarah Àlainn响日本出道出隻SHMCD+Blu-ray
走流行+古典路線

---------------------------------

講返隻game如果想搵美版
建議去hkrecords睇下, 見過有現貨
我印象中都好似見過
但我得返部日版 wii u
美版不能
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 02:13 PM   #61
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
Xenoblade 真係近年來可以帶動我既情緒既一個好遊戲
真係
近年JRPG 過場都冇乜feel
所以我更唔希望xenoblade變ONLINE GAME ~

外國賣左66萬?...都唔錯wor..
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 02:18 PM   #62
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
xenoblade 應該port去3DS轉3D, 可能幾好賣!
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 10:02 PM   #63
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

UTUBE點擊過廿萬都幾快, 第二位點擊竟然係真女神X火紋

大乱闘X
舊 01-24-13, 10:20 PM   #64
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
GamesRadar Trailer分析動画
Is it Xenoblade? Trailer Analysis

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 10:21 PM   #65
hinasaki
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
會賣得80萬隻點睇都係部機既問題+佢出既時間太遲
班人都已經比部Wii雷到哭左佢先出,邊有人夠膽為佢出機

而且講真,高橋喎,我呢D Xeno系列死士見到都知道雷率高到哭出黎啦
又邊估到佢忽然間咁正常
如果你係死士應該知Saga死唔關高橋事
hinasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 10:23 PM   #66
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: hinasaki 查看文章
如果你係死士應該知Saga死唔關高橋事
EP1一定關.....EP2,3先唔關高橋事
但EP1就係比你睇到無人理高橋既暴走會發生咩事...........
平心而論,EP1果個水準真係趕客架.........
仲要傷得最重既係當年比Xenogears吸引既人......

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-24-13, 10:44 PM   #67
hinasaki
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
EP1一定關.....EP2,3先唔關高橋事
但EP1就係比你睇到無人理高橋既暴走會發生咩事...........
平心而論,EP1果個水準真係趕客架.........
仲要傷得最重既係當年比Xenogears吸引既人......
Xenosaga Ep1鬥唔贏Xenogears但都係一隻良作RPG,真正趕客係EP2
hinasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 10:47 PM   #68
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
音楽︰澤野弘之
<<<<

其他野我不管了

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 11:09 PM   #69
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: GN00508771 查看文章
音楽︰澤野弘之
<<<<

其他野我不管了
ガンダムUC 的人
https://www.youtube.com/watch?v=VPjdKGSpBA0

其他作品:
醫龍
http://www.youtube.com/watch?v=gYhiJ8sgPIo

機神大戦ギガンティックフォーミュラ
http://www.youtube.com/watch?v=2jgXLRakYfU

今次沒叫ACE+ twitter看到

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 11:21 PM   #70
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
GamesRadar Trailer分析動画
Is it Xenoblade? Trailer Analysis
一開始見到瀑布, 好想游過去
變型慢動作

大乱闘X
舊 01-24-13, 11:34 PM   #71
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: hinasaki 查看文章
Xenosaga Ep1鬥唔贏Xenogears但都係一隻良作RPG,真正趕客係EP2
我覺得EP1其實都好趕客架啦
意味不明既故事(以單體而言EP1個故事...)
浪費左光田康典既BGM設計(BGM低存在感到好似直頭隻game無BGM咁)
除左Booster之外無太大特別既戰鬥系統
唔成熟既3D Model...

講真應該唔少人EP1已經棄左機
然後去到EP2就係致命一擊,連死忠都死緊一批.....
得番班死剩種係肯去玩成個Saga系列唯一我覺得係良作既Ep3

ペルソナ5

隨時更新
舊 01-24-13, 11:42 PM   #72
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
我Xenosaga爆左EP1
買左EP2,玩左一陣就放棄
EP3冇買..

趕客........EP2個KOSMOS最趕客
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 11:43 PM   #73
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
PA有
邊間係pa????

舊 01-24-13, 11:47 PM   #74
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
邊間係pa????
YA
http://www.yesasia.com/global/xenobl...h_TW/info.html

PA
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-...h-70-3snk.html

而家YA平D

大乱闘X
舊 01-24-13, 11:58 PM   #75
RPG之鬼

引用:
我覺得EP1其實都好趕客架啦
意味不明既故事(以單體而言EP1個故事...)
浪費左光田康典既BGM設計(BGM低存在感到好似直頭隻game無BGM咁)
除左Booster之外無太大特別既戰鬥系統
唔成熟既3D Model...

講真應該唔少人EP1已經棄左機
然後去到EP2就係致命一擊,連死忠都死緊一批.....
得番班死剩種係肯去玩成個Saga系列唯一我覺得係良作既Ep3
記得當年係書度我太約咁寫過:整一大堆人出黎好似好吸引,但完全無了重心。
這是最大敗筆,其次講仲多過玩,FAMI通的漫畫都有串到話有好多術語,走開了再回來但動畫仍然播緊等等,就FANS來說開頭玩是幾吸引,但玩到中間已經
光田的BGM係SAGA度完全係敗筆,同GEARS或CHRONO系列比,完全令你應為是唔關事既人作曲

至於第二集其實GAMEPLAY方面覺得幾好,尤其是去到中後期。不過主線變了JR三兄弟,咁樣內容的遊戲點可以吸引到腐女呀……NDS果隻實在冇心機玩,個陣型系統太廢了
而第二集其實係外國已經有一定好評(流於小眾),之不過在行銷上有問題,所以都係好唔掂

來到第三集雖然系統好普通,但勝在故事緊湊咗,再加上一堆FREAK GEARS內容,呢點係拎翻唔少分,但一般人眼中是沒有甚麼,而故事方面原來前輩同紫苑已經有了一手更是"啊"出來
另外第三集故事一定程度上都關高橋事,100%中都有10%吧

總言之就是從GEARS成功到SAGA EPI 時,班人心高氣傲,尤其是那個,結果死得徹底,之後要有人負責,然後內部分列,以至於一班主腦間問題,導致當主流機上的都是不堪入目,要被人踢走了後,再被人當垃圾咁執去先痛定思痛。
------------------------------------
講返上面8X萬數字,當年班人出走就係得8X萬銷量出而唔到第二集
現在8X萬(雖然是全球)出到第二款X作,不知道心情如何呢

此篇文章於 01-25-13 12:12 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 惑星ミラ探索心得交流討論區 vol.1 [劇透請spoil] will1223 攻略及心得交流區 877 04-26-17 08:53 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 惑星ミラ探索心得交流討論區 vol.0 W!LL 攻略及心得交流區 251 04-30-15 09:59 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 05:29 PM

手機版 | APP版