Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-10-09, 11:55 PM   #51
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: irismong 查看文章
叮下飯好小事姐...
咁就愛意 =口="
咁大獲
偶朝朝都順手幫2件女同事沖奶茶...
咁咪...XD

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-09, 12:24 AM   #52
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 赤武神 查看文章
有得食就食ga la...理得咁多咩

如果真係鍾意,什麼地方也不成問題,最緊要自己處理得好d

我唔認為什麼呢度食就唔好向呢度柯個理論,就影響到放棄左一個機會~ [當然,玩人/唔認真就免]
呢個係"人"問題

舊 10-11-09, 12:30 AM   #53
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: lauchai 查看文章
呢個係"人"問題
一來啦
二來更恐怖既係
你自以為handle 得好好時, 好多外面既人會先入為主, 認為你做得唔好, 影響performance, 甚至影響office politics!!!

咁就俾無謂把柄人地整鬼你啦
後生仔, 事業行先啦
有咩e 郁自己會好後悔架

舊 10-11-09, 12:50 AM   #54
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: Seppie 查看文章
一來啦
二來更恐怖既係
你自以為handle 得好好時, 好多外面既人會先入為主, 認為你做得唔好, 影響performance, 甚至影響office politics!!!

咁就俾無謂把柄人地整鬼你啦
後生仔, 事業行先啦
有咩e 郁自己會好後悔架
我舊公司好多兩公婆產生
有d仲要係同一dept.
我女朋友都係同我一間公司(當年)
所以係人問題多過其他人
我做錯野有乜問題, 只要同另一伴冇關
真係關人乜事丫

*當然啦, 如果自己係d玩玩吓既人就咪搞人喇!!

此篇文章於 10-11-09 12:54 AM 被 >>>>>劉伯<<<<< 編輯。
>>>>>劉伯<<<<< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-09, 09:47 AM   #55
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
其實好睇公司環境同工作性質,好似我地做sales野,自己做自己既工作,performance又好大程度取決於自己,加上公司氣分比較融洽,所以問題都不大....

舊 10-11-09, 12:31 PM   #56
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
咁咪...XD
性騷擾tim呀
哈哈

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-09, 08:31 PM   #57
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
仲以為果陣usb小姐會好穩定tim

不過依家咁睇
既然樓主有意思
打速攻啦

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-09, 01:53 AM   #58
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

我隔離位男同事請過我飲杯好好飲既奶茶~~~~
lunch 又幫我裝飯~~!!!
佢一定對我有野

舊 10-12-09, 08:09 AM   #59
カズキ
Game Master

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDKazuki-KTW
引用:
有得食就食ga la...理得咁多咩

如果真係鍾意,什麼地方也不成問題,最緊要自己處理得好d

我唔認為什麼呢度食就唔好向呢度柯個理論,就影響到放棄左一個機會~ [當然,玩人/唔認真就免]
呢個同意.
我個老死仲夠膽死同一公司同一時間同3個一齊添,當然是地下個隻啦.
佢仲要有時間去進修,比佢激死.

樓主都係唔好太敏感,繼續做下朋友先.
カズキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-09, 09:42 AM   #60
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: カズキ 查看文章
呢個同意.
我個老死仲夠膽死同一公司同一時間同3個一齊添,當然是地下個隻啦.

神級高手. 請受一拜.

舊 10-12-09, 01:47 PM   #61
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
呢個同意.

嘩呢個神人真係唔拜唔得

回正題...而家就咁睇.唔需理會個女仔有無意思.其實樓主已經做左主動位置
想上就上吧b

此篇文章於 10-12-09 01:50 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-09, 02:47 PM   #62
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
咁咪...XD
你博愛~
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-09, 07:14 PM   #63
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
係LOR....幫同事小小野, 樓主唔好咁易提錯用神好wor.....

我隔離位男同事上星期拗左柴, 我地幾個女仔(已婚+未婚既)都得閑幫佢拎d print 左doc ar, lunch買外賣俾佢食, 仲自己一個人換水唔俾佢郁啦

唔通我地個個都有野?
係喎~我以前得閒到幫晒全公司執位, 幾乎幫全公司斟茶
幫晒d人叮飯......自己買零食返黎又會放享pantry比大家食
所以我真係覺得冇乜野

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-09, 07:57 PM   #64
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
呢個同意.

幾人渣下.....祝佢

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-09, 09:18 PM   #65
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
如果咁就係對你起痰既話你既人生真係好唔得閒.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-09, 10:09 PM   #66
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
唔同人、唔同公司環境,
都有唔同可能o既;
同一個動作,可以係有野,亦可以係無野,
有定無就當事人至知,
不妨可以參考下電影《親密》,又或者近來o既《心跳五百天》。 =)

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-09, 10:57 PM   #67
カズキ
Game Master

引用:
幾人渣下.....祝佢
無話人唔人渣既,其中2個女仔都有男朋友,今又可以點講?
好多人都貪新鮮逢場作戲,唔過火玩下.
而且能者居之既姐,佢handle到又唔爆真係吹佢唔漲嫁啵.
只能講佢地唔同我地既價值觀同lv唔同今解.
舊 10-12-09, 11:02 PM   #68
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
(・)(・)廚房,食左先講

舊 10-13-09, 12:14 AM   #69
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
我咪祝佢好運law

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-09, 11:32 AM   #70
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
好在我身邊冇呢d人做朋友
因為我唔認同呢d人既價值觀, 我唔識同呢d人做朋友
如果不幸我識到, 一定asap 疏遠呢d人.........

舊 10-13-09, 08:49 PM   #71
カズキ
Game Master

引用:
好在我身邊冇呢d人做朋友
因為我唔認同呢d人既價值觀, 我唔識同呢d人做朋友
如果不幸我識到, 一定asap 疏遠呢d人.........
我又唔會這樣睇啦Seppie.
佢做事(工作上)是十分出色,上頭亦好buy佢,亦比機會佢升.
而且人際關係又好又廣闊,對朋友親人都真心.(我同佢阿媽都好熟)
同佢講工作上的事情佢時不時都會比到好意見我.
只是愛情觀上同我唔同.所以去到愛情觀上,我只同佢吹水囉.
佢唔害我做朋友都無壞既,我可以係佢身上學到好多工作上的事情.
佢d愛情野我真係當聽完故仔就算了.
舊 10-19-09, 09:36 AM   #72
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我又唔會這樣睇啦Seppie.
佢做事(工作上)是十分出色,上頭亦好buy佢,亦比機會佢升.
而且人際關係又好又廣闊,對朋友親人都真心.(我同佢阿媽都好熟)
同佢講工作上的事情佢時不時都會比到好意見我.
只是愛情觀上同我唔同.所以去到愛情觀上,我只同佢吹水囉.
佢唔害我做朋友都無壞既,我可以係佢身上學到好多工作上的事情.
佢d愛情野我真係當聽完故仔就算了.
只係我自己既取向je

舊 10-22-09, 12:58 PM   #73
chuntaky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
最好不要在 公司 識 女朋友

如大家意見不合/分手
你會很麻頫

我的相簿 http://www.wretch.cc/album/CHUNTAKY
更新中
chuntaky 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:46 PM

手機版 | APP版