Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-03-09, 12:00 PM   #51
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
呢d野好難講, 因為套野一開波, 就話智叔唔夠錢用問城城,可唔可以還多少少........

舊 04-12-11, 06:24 PM   #52
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
續集!
B+偵探 (原裝預告) Detective 2 (Original Trailer)
http://www.youtube.com/watch?v=dFxdq...e_gdata_player

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-11, 08:56 PM   #53
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
最後果句好串 XDDDDDDDDDDDDDD
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-11, 02:37 AM   #54
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
必睇!!
第一集同女友睇,今次都係,正~~

舊 04-14-11, 11:21 AM   #55
yeah yeah

c+個次都好好睇
今次一定再入埸

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-11, 11:22 AM   #56
yeah yeah

引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
最後果句好串 XDDDDDDDDDDDDDD
串返自己套戲

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-11, 02:26 PM   #57
御緣
Ultimate Gamer
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
正!
城城 既戲唔錯,希望呢次最少都保持水準!

舊 04-14-11, 03:01 PM   #58
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
又係俾車追@@"

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 01:47 PM   #59
dasw123
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
不如城城索性轉行拍cult片拉~><

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 01:56 PM   #60
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
點解叫B+?

最後果句我唔覺得佢係串返自己套戲wor
你地會唔會諗太多?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG

此篇文章於 04-29-11 01:58 PM 被 irismong 編輯。
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 02:09 PM   #61
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

叫C++好過啦......

舊 05-01-11, 03:44 AM   #62
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: irismong 查看文章
點解叫B+?

最後果句我唔覺得佢係串返自己套戲wor
你地會唔會諗太多?
一聽就已經覺得係講緊殺人犯 XD

引用:
作者: HON HON 查看文章
叫C++好過啦......
C# 偵探

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-11, 02:48 AM   #63
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
頭先先第一次係tvb睇c+

想問下所謂既隱藏結局,係堅定流?
因為上網搵都係得文字版,無片…

舊 05-15-11, 11:47 PM   #64
鷹柳
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
睇左B+ 同 C+好唔同 因為今次冇鬼用 ... 套戲宣傳字句

但個人認為 今集完全為 A+ 舖路 主要係探哥心路歷程吧~
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-11, 12:26 AM   #65
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

好明顯B+真係C+既UPGRADE版, 已經唔係--66咁去查案, 而係真真正正咁去破一件案.

有A+係因為小左D野, 所以好合理化地可以出現A+, 我幾欣賞呢一個手法.

彭順一路以來拍既戲, 今次佢做得幾好, 初頭我都諗住"唔係咁就算麻", 但去到近尾就黎個驚喜, 再去到尾嗰時又係另一個驚喜, 十分鍾意同欣賞呢個劇本同拍攝安排/手法.

記住, 呢套係B+, 唔係用C+既心態去睇.

舊 05-16-11, 01:32 AM   #66
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

琴日睇C+...
黃德斌同阿澤講電話, 無理由咁岩同廖啟智同名...
我覺得智叔就係電話入面的阿澤...

但我未睇B+... 如果真係同傳言所講阿澤最後俾慧心殺埋就唔成立...
下星期睇下睇埋B+ 先再評...

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
舊 05-16-11, 02:04 AM   #67
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: HON HON 查看文章
好明顯B+真係C+既UPGRADE版, 已經唔係--66咁去查案, 而係真真正正咁去破一件案.

有A+係因為小左D野, 所以好合理化地可以出現A+, 我幾欣賞呢一個手法.

彭順一路以來拍既戲, 今次佢做得幾好, 初頭我都諗住"唔係咁就算麻", 但去到近尾就黎個驚喜, 再去到尾嗰時又係另一個驚喜, 十分鍾意同欣賞呢個劇本同拍攝安排/手法.

記住, 呢套係B+, 唔係用C+既心態去睇.
你真係確定城城係真真正正咁去破一件案?

個人感想

我對套B+偵探既個人感覺就係好似睇緊CCTVB既劇集咁
成套野頭半段都無乜主線可言,四單案都似係獨立案件
但到後半部城城就突然間開竅,乜野都諗通哂,仲要諗乜中乜
跟住就搵個凌可兒講哂成單野既內情出黎,再搵個人格分裂既人黎幫四單案收尾 (人格分裂?話說CCTVB都成日咁玩)

另外,我又唔知譚耀文同張兆輝個角色有咩實際作用
跟本佢兩個角色就可有可無,對成條主線真係毫無影響

總括黎講,套野係有D野想講出黎,但個拍攝手法就好有CCTVB feel咁

另外對於基路亞所講既傳言
就係其實C+ 同 B+ 係劇情上係無乜關係,你可以完全當兩套野黎睇
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-11, 09:19 PM   #68
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

如果真係想知點解今次呢套叫B+既話, 我覺得一定要睇左C+先, 否則.....XX你可能會更加唔明.

我覺得佢正經查案既原因係....
我覺得佢正經查案既原因係佢既態度同做法, 唔再係C+咁嘻皮笑面, 輕輕鬆鬆咁就算, 其實睇個背景氣氛都可以理解到.

至於戲路方面, 講真, 依家根本無晒好特別既戲路, 除左彭浩翔之外, 好多都係TV抄戲, 戲又抄TV咁做就算, 但......我鍾意呢套戲可以做到真真正正為下集舖路, 就係一野KILL左澤少, 可以話咁死左就一定有下集啦, 但又可以咁睇, A+至會令到大家有興趣去睇.

張兆輝以我咁睇就係想帶出今次唔係靠其他野, 而係靠實力破案, 城城真係為左破案而去同個痴線佬傾計搵出答案, 好有用 ; 至於阿譚就比較簡單D, 只係帶出城城為左幫澤少努力既原因.

舊 05-22-11, 11:59 PM   #69
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

今日睇左B+...

先唔以作為系列的心態黎比較...
齋以戲同戲單獨黎比... C+ 的劇情真係難估... 而B+ 好早已經估到哂之後點發展...
而且今集城城真係太神... 唔可以話係認真咁查個水落石出... 中後段個突破位太快...
C+ 睇完都仲好有討論性... B+ fact 就得一個... 完左就完左... that is...

演員戲唔差... 特別係兇手... 有睇過24 個比利呢本書的會知道我指的係邊方面...

同埋... 女演員「少年可兒」同埋「公園拆家」個質素唔差 /

舊 05-23-11, 11:26 AM   #70
廢人
The One

我反而覺得兇手先係做得最差果個

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-11, 04:46 PM   #71
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 基路亞 查看文章
今日睇左B+...

先唔以作為系列的心態黎比較...
齋以戲同戲單獨黎比... C+ 的劇情真係難估... 而B+ 好早已經估到哂之後點發展...
而且今集城城真係太神... 唔可以話係認真咁查個水落石出... 中後段個突破位太快...
C+ 睇完都仲好有討論性... B+ fact 就得一個... 完左就完左... that is...

演員戲唔差... 特別係兇手... 有睇過24 個比利呢本書的會知道我指的係邊方面...

同埋... 女演員「少年可兒」同埋「公園拆家」個質素唔差 /
估到...但唔係啱晒.

舊 05-23-11, 05:36 PM   #72
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
睇左,我同女友都冇咁高深,
只係覺得冇C+好睇,普通左好多套野,基本上唔係睇過C+,真係唔太值入場睇

舊 05-24-11, 01:52 AM   #73
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: 廢人 查看文章
我反而覺得兇手先係做得最差果個
我唔知佢最後果PART 係電腦執過個樣定點

但最少佢唔同人格有唔同的facial expression 我覺得唔差... 但如果電腦cg 執過的另計,,,

舊 05-30-11, 08:55 PM   #74
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
B+整套作品很不錯. 這次把故事中心放在心理問題上了.
最後個槍是整套劇的高潮位.

一個錯誤對答害死左人.

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
元朗區有咩夜校好推薦? 埃及使者 學術文化綜合研討區 1 09-07-07 01:40 AM
各位有冇d好聽既英文歌曲推薦? LonelyBlue Neo Music UNIVERSE 14 08-13-02 11:29 AM

現在的時間是 05:50 PM

手機版 | APP版