Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 12-23-13, 07:18 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
自己年度壓軸bd音樂會, 必入

梅艷芳-MUI MUSIC SHOW (GRAND HALL HKCEC ON 9-12-2001) Blu-Ray+CD

梅艷芳-MUI MUSIC SHOW
(GRAND HALL HKCEC ON 9-12-2001) Blu-Ray+CD (1080I)[訂金$50]

梅艷芳~一位人所皆知的巨星,入行二十週年演藝生涯與行了其中一場的拉闊,此LIVE只舉行了一場 且一班圈中好友出力助陣,星光熠熠 其中包括:張學友 蘇永康 許志安 陳慧琳及黃耀明等.
MUI MUSIC SHOW 沒有華麗的舞台 沒有千變萬化的舞衣 沒有百變的形象 更沒有排山倒海的宣傳 , 有的只是梅艷芳的歌聲 純粹以歌會友
TRACK LIST: (BLU RAY + CD)

舞台就是梅姐的家 魅力非凡 一個半小時內唱出20首經典名曲 現重新發行 給各位細味重

RELEASE DATE: 2013/12/24

1. 是這樣的
2. 艷舞台
3. 我很快樂
4. 愛的教育
5. 床呀 床
6. 有心人
7. 情歸何處
8. 心債
9. 緣份-蘇永康合唱
10. 將冰山劈開-許志安合唱
11. 夢伴-陳慧琳合唱
12. 烈焰紅唇-黃耀明合唱
13. 心仍是冷-張學友合唱
14. DANCE MEDLEY:
草蜢& FRIENDS
-愛將
-壞女孩
-淑女
-妖女
-黑夜的豹
-冰山大火
15. 芳華絕代

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 11:12 PM   #2
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
聖誕後禮物

舊 12-28-13, 09:05 PM   #3
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
bd開始縮架LA........

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-13, 10:34 AM   #4
IDGAF
The One

引用:
作者: HON HON 查看文章
bd開始縮架LA........
你意思係…?
其他電影BD都轉用返BD 25?
究竟係成本,定壓縮技術有改進?
因為近年少咗買電影BD了,無留意。
主要係覺得香港行版首發的電影BD的定價太搵笨了,
初出BD果時首發新片碟賣$280-320的定價我接受到,
因為當時HD畫質都係新嘢、賣點。

但係宜家我覺得演唱會BD賣$140-180左右的時候,
行版首發新片電影BD仲收人$250-300就太搶錢了,
因為根本唔值呢個價。(睇下減價散貨時果堆定價…)

所以宜家返而選擇買飛入返戲院睇算,特別係3D片…(<-最愛放假睇早場的人)

舊 12-29-13, 05:30 PM   #5
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
你意思係…?
其他電影BD都轉用返BD 25?
究竟係成本,定壓縮技術有改進?
因為近年少咗買電影BD了,無留意。
主要係覺得香港行版首發的電影BD的定價太搵笨了,
初出BD果時首發新片碟賣$280-320的定價我接受到,
因為當時HD畫質都係新嘢、賣點。

但係宜家我覺得演唱會BD賣$140-180左右的時候,
行版首發新片電影BD仲收人$250-300就太搶錢了,
因為根本唔值呢個價。(睇下減價散貨時果堆定價…)

所以宜家返而選擇買飛入返戲院睇算,特別係3D片…(<-最愛放假睇早場的人)
已經唔關25同50gb既事, 因為只係一個假象之餘, 仲有就係搵公司做都係一個大問題.

價錢就個人問題算啦, 我只係唔鍾意d人只會話等減價至買.

依家問題主要都係合法俾錢買downlaod而唔駛出碟, 所以2014年應該黎料架la.

舊 12-29-13, 10:26 PM   #6
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
已經唔關25同50gb既事, 因為只係一個假象之餘, 仲有就係搵公司做都係一個大問題.

依家問題主要都係合法俾錢買downlaod而唔駛出碟, 所以2014年應該黎料架la.
2014 都正式推4K download 啦,美國$ony 9月已經推出咗呢個service,不過要4K電視/播放器材普及又要花好一段時間,BD 應該仲會係主要媒體嘅,不過真係應該減賣價囉,DL 買4K Movie都只要29.99美金

此篇文章於 12-29-13 10:29 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-13, 10:59 PM   #7
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
2014 都正式推4K download 啦,美國$ony 9月已經推出咗呢個service,不過要4K電視/播放器材普及又要花好一段時間,BD 應該仲會係主要媒體嘅,不過真係應該減賣價囉,DL 買4K Movie都只要29.99美金
講真, 以香港market黎講4k係多餘既, bd都咁難令到d人改變個觀感, 4k梗加無可能, 同埋其實download上都仲要一段時間去改進, 唔駛觀望4k dl呢樣野住, 諗遠d, 8k啦.

舊 01-11-14, 04:27 AM   #8
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
EASON 演唱會係米仲未出??

舊 12-29-13, 01:07 PM   #9
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

個人只係覺得係Sony music堆演唱會bd越出越無誠意
Beyonce上一隻係BD50,但個剪接手法太奇怪,
將所有地區既Tour片段剪埋一齊,無睇演唱會碟一氣呵成既感覺

同公司好多例子,westlife解散演唱會竟然搵BBC拍,發行又俾埋人地
隻碟低B到只可以好似VCD咁上/下選歌,無跳彈式選單,頭版仲要無高清聲
日本公司果邊隻隻演唱會BD得PCM2.0,即係叫人淨係買DVD就得?
最近有買PINK果隻BD,雖然高畫質,但個馬戲團式OP完全無影響演唱,條聲個後期執得好誇張...仲離譜過娜姐果隻...

大乱闘X
舊 12-30-13, 04:22 PM   #10
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

吹賬個主片係16:9全畫面
隻live睇左兩首歌已經頂唔住stop左
條black zone近鏡cut哂額頭以上,快歌又睇唔到對腳,真係火滾

大乱闘X
舊 12-30-13, 05:25 PM   #11
IDGAF
The One

引用:

早幾日執個影碟櫃睇返d單據,其實以前買首發的行版DVD電影碟都係$140-160左右咋,
所以先覺得宜家個定價搵笨,因為BD無論25定50都只不過是一種儲存媒體,
我想買的係內容。

其實有時去D大陸版Youtube見有得比錢租借最新的港產片睇,
而且個價錢仲幾平,限次數果d好似印象中少由$10人仔就睇到,如果香港都有類似的收費平台就好了。

引用:
個半鐘以內嘅內容BD25應該夠裝,佢又無高清音源
可能要襯番主菜Movie,個bonus演唱會先edit成大電影比例
引用:
作者: W!LL 查看文章
吹賬個主片係16:9全畫面
隻live睇左兩首歌已經頂唔住stop左
條black zone近鏡cut哂額頭以上,快歌又睇唔到對腳,真係火滾
少少觀後感。

其實以呢個演唱會的質素,只賣$80($160/2)已經合格有餘。

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我睇完Life Is But a Dream,其實真係唔差,
記錄片果PART講返近1-2年左右的嘢,
另外有提佢同爸爸關係轉差、懷孕、小產等等,
由佢本人講返出嚟都幾感人,
中間又穿插返一D表演畫面唔會悶。

DISC 2個演唱會,個窄長的畫面比例無影響個可觀性,
甚至覺得可能係刻意意咁做,因為個SHOW有唔少DANCER一市排開的畫面,
而且個全個舞台連地板都有LED螢幕,而且顯示出嚟的圖像同PART舞有一定的互動性,
佢遠鏡可以一次個係同一個畫面出晒呢D元素。

此篇文章於 12-30-13 05:28 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-13, 04:57 PM   #12
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

搞乜而家得利FB宣傳埋洲立發行既碟?

大乱闘X
舊 01-07-14, 02:53 PM   #13
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

雷生隻bd終於出左喇

大乱闘X
舊 01-08-14, 01:52 PM   #14
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

雷生隻BD畫汁好掂, 聲有DTS HD MA5.1(24/96)同PCM2.0(24/96), 5.1果條勁到無朋友, 2.0都好靚聲
雙碟$230算抵, 寰亞logo縮到好細

大乱闘X
舊 01-11-14, 01:01 AM   #15
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
女人舖竟然已經訂唔到 Captain Phillips Steelbook……

舊 01-11-14, 02:15 AM   #16
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Marco 查看文章
女人舖竟然已經訂唔到 Captain Phillips Steelbook……
呢隻有搞預訂?
洲立鐵等發售日下午四~五點去碟舖等收貨即入啦

大乱闘X
舊 01-11-14, 10:37 AM   #17
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: Marco 查看文章
我托人訂左韓版...

女人舖唔係訂唔到, 只係小貨....

舊 01-25-14, 12:21 AM   #18
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
算了,唔想走咁遠,HMV搞掂左

舊 01-25-14, 10:10 PM   #19
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

窮區好似易搵d
Ssp節拍$248, 好似仲有兩盒

大乱闘X
舊 01-28-14, 08:21 PM   #20
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
去咗HMB拜神,放低一九九香油錢
舊 01-28-14, 08:37 PM   #21
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
出咗行版BD

http://www.deltamac.com.hk/newdeltam...15&item=bluray

Also Available:
引力邊緣 (3D)(雙碟幻變封面珍藏版)

推薦給朋友
產品編號: BDW32915A
電影公司: 華納
片種: 劇情
導演: 《哈利波特阿茲卡班的逃犯》艾方素哥朗
演員: 《死亡預感》《響在耳邊 近在眼前》珊迪娜布洛
《盜海豪情》《奪金三王》 佐治古尼
劇情: 優秀的工程師史東博士(珊迪娜布洛 飾)進行她的第一次太空飛行任務,同行的有資深宇航員科沃斯基(佐治古尼 飾)。在這次例行的太空任務中,二人突然遇上災難。太空船被摧毀,使史東博士和科沃斯基二人孤身流落在黑暗的太空。震耳欲聾的"沉默"告訴他們已與地球失 去了所有聯絡和救援的機會。隨著剩下的氧氣一口一口地耗盡,兩人由徬徨慢慢變成了恐慌。然而進一步邁進可怕的無邊太空可能就是回家的唯一方法……
區域: A
容量: 2xBD50
視頻壓縮: AVC
影碟數目: 2
解像度 (最高): 1080p
語言: 英語
俄語
捷克語, 匈牙利語, 波蘭語, 泰語, 土耳其語
音效: 俄語 Dolby Digital 5.1
英語 DTS-HD Master Audio 5.1
捷克語, 匈牙利語, 波蘭語, 泰語, 土耳其語 Dolby Digital 5.1
字幕: 萄葡牙文
英文
泰文
韓文
繁體中文
簡體中文
粵語, 印尼文, 捷克文, 俄文, 土耳其文
特別收錄: 近3小時特別收錄:包括全新短片、製造無重的世界、珊迪娜布洛的特訓及四年拍攝歷程等
影像: 彩色
級別: IIA

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-14, 09:18 PM   #22
C.Ryo
Game Master

引用:
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん 查看文章
出咗行版BD
呢套正斗, IMAX版好得, 訂咗英鐡
舊 01-29-14, 05:35 PM   #23
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
呢套正斗, IMAX版好得, 訂咗英鐡
無港鐵咩?
有韓有台bor.

舊 01-29-14, 07:00 PM   #24
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

英鐵係sb定fp?
台鐵肯定fp

大乱闘X
舊 01-29-14, 09:38 PM   #25
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

台, 韓都應該係fp, 咁港如果出得都無走雞.

英鐵好難講, 可以等人買左出post至買都唔怕, 攞獎戲9成大印特印, 唔怕無得買.

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 戚其義 X 周旭明《天與地》"2012 最佳劇集" 元旦起 一至五 00:05-01:05 重播 This City Is Still Dying!!! N0T51B Neo Entertainment TREND 1004 02-10-13 08:14 AM
問beyond 05 live dvd. 路人甲乙丙 Neo Music UNIVERSE 1 08-22-05 12:10 PM
05世青杯 @羅彼仙奴 體育版 1 06-16-05 10:22 AM
[PSP]灣岸Midnight Club 3 ~Dub Edition~, 05年05月09日発売 neo2046 手提遊戲機討論版 34 06-13-05 07:58 PM
A_Lam Girl Friend 06/05/05 update **Pink Lady+火紅火熱** A_Lam Cosplay同人MIX討論區 3 05-01-05 07:00 PM

現在的時間是 11:17 AM

手機版 | APP版