Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37 77  ... 最後
Neo Entertainment TREND>日劇討論區
okabe 12:04 PM 10-24-12
作者: HON HON:
但我覺得個題材好好wor, 合晒現實.........
睇左第一回,我覺得都幾好睇
兩個小演員同木村果幾場好好睇
好過之前套南極大陸同月戀,起碼真係題材貼近現實
JMi 12:36 PM 10-24-12
作者: 草薙さん:
最有追看性反而真係 結婚しない
一口氣追左2集, 好想快D睇下集
呢套野最大問題真係天海個角色太悶啦
之前做差婆做歌手 都係呢個款
季季咁睇 有D厭咁

同埋個劇情去似去緊二女爭玉木咁...
不過都會追落去 菅野我咁多年來都幾鍾意睇
westpat 05:08 PM 10-24-12
套double face我老婆最唔滿意係劉華好醜樣
~飛彈~@@ 06:55 PM 10-24-12
作者: westpat:
少嘢架~人地做豐臣秀吉架~

priceless 其實睇木村點樣為左幾百yen生計~為罐啤酒~而唔耍帥~

最攪野係神社、公園、汽水機搵100yen個d劇情~酒吧係咪hero個場境~個鏡頭擺位
okabe 08:31 PM 10-24-12
又唔出奇,如果要我選角我會搵仲村亨,堺雅人做劉華個角色

另外Going My Home第二集已經跌到得 8.9%
尼套暫時都係比較節奏慢既劇,真係要花時間去追落去
Dangerous-boy 12:46 AM 10-26-12
Priceless 見到木村咁慘,真係有尐心痛!
柴崎幸 09:28 AM 10-26-12
作者: okabe:
睇左第一回,我覺得都幾好睇
兩個小演員同木村果幾場好好睇
好過之前套南極大陸同月戀,起碼真係題材貼近現實
我同意月之戀人真係睇得幾辛苦...
但南極大陸又未至於唔貼近現實既,始終係日本既歷史一部分。
而且配合播映時間既現實情況,呢套劇既目的不言而喻。
加上例如op、大結局的表現手法都有D似《JIN-仁-》,反而覺得南極大陸幾感人。
綾小路雷太 05:39 AM 10-27-12
作者: okabe:
Monsters都睇左,一般刑事推理劇
笑點,有趣既地方又唔係多,個人只覺得平平
不過收視一般聽聞可能同果段時段播緊一場棒球賽有關
作為推理劇,我都覺得MONSTERS平平
不過香取慎吾演活左平塚呢個賤人
雖然只係做返一D平常生活見到既野,但係咁樣實戲誇做令到笑點滿載

好耐都未試過係地鐵睇片笑到 gap gap聲

另,Priceless我都覺得OK,不過講到尾原來係爭產劇?
inoran164 01:03 PM 10-29-12
遲來的向日葵不錯
OP 拍得好靚
J.kidd 04:40 PM 10-29-12
作者: 綾小路雷太:
作為推理劇,我都覺得MONSTERS平平
不過香取慎吾演活左平塚呢個賤人
雖然只係做返一D平常生活見到既野,但係咁樣實戲誇做令到笑點滿載

好耐都未試過係地鐵睇片笑到 gap gap聲

另,Priceless我都覺得OK,不過講到尾原來係爭產劇?
如果係爭產劇我就有小小明啦

唔係點會無厘頭炒個普通職員?
草薙さん 04:43 PM 10-29-12
作者: J.kidd:
如果係爭產劇我就有小小明啦

唔係點會無厘頭炒個普通職員?
其實第一集睇到中後都有講藤木直人點解炒木村
Dangerous-boy 10:04 PM 10-29-12
基本上這些老土劇情,一開始老豆斷氣前咬藤木耳仔時,都已估到八八九九....
J.kidd 05:10 PM 10-31-12
哈哈其實我之前睇左一半咋
BTW 第二集出左了
カズキ 09:31 AM 11-01-12
Priceless好睇~故事雖然老梗.
期待等3回猫耳香里奈
HON HON 10:56 AM 11-01-12
作者: カズキ:
期待等3回猫耳香里奈
第2集一樣咁好睇.....

話時話, 木村前上司好正, 唔存在既感覺好過癮.
Dangerous-boy 08:59 PM 11-01-12
作者: カズキ:
期待等3回猫耳香里奈
作者: HON HON:
第2集一樣咁好睇.....

話時話, 木村前上司好正, 唔存在既感覺好過癮.
第二集一開始牛奶糖已經估佢唔到,真係黑開有條路....
草薙さん 11:07 AM 11-02-12
Priceless EP2 好鍾意店員老屈細路偷野果段
窮人就一定無錢比就一定要注定比人老屈?

下集好似有AKB既小嶋陽菜
okabe 11:19 AM 11-02-12
Priceless EP2 好鍾意店員老屈細路偷野果段
窮人就一定無錢比就一定要注定比人老屈?

下集好似有AKB既小嶋陽菜
小嶋陽菜客串演出,聽聞角色係做一個不人氣IDOL
尼集主要都係介紹香里奈個角色設定
問天小肥 06:22 PM 11-02-12
我都係.......如果搵返個秀氣d 既...感覺套片會順眼好多
鷹柳 11:45 AM 11-03-12
priceless 比想像中出色
但木村改變的有點快 雖然劇情需要
下回 應該連 不存在感既課長受 連累吧!
下回 有白菜雖係akb fans 但香里奈 真係冇得輸!
ヨコ男 08:44 PM 11-06-12
果然係不斷換野, 硬係覺得棒球會出番黎
HON HON 10:31 PM 11-06-12
睇完今集有種感覺, 又係玩嗰種扮衰人其實係做好人....
陸奧 貴志 08:49 PM 11-12-12
http://www.sanspo.com/geino/news/201...380010-n1.html

繼梅醬,甜醬之後到飽飯醬....
money 03:16 PM 11-20-12
1月期ドラマ

月8 「ハンチョウ」 佐々木蔵之介、比嘉愛未、福士誠治、加藤夏希、高島礼子、橋爪功、里見浩太朗
月9 「ビブリア古書堂の事件手帖」 剛力彩芽、AKIRA、高橋克実
火9 「ラストホープ」 相葉雅紀、多部未華子、田辺誠一、小日向文世
水10 「シェアハウスの恋人」 水川あさみ、大泉洋
TBS木9 「あぽやん~走る国際空港」 伊藤淳史、桐谷美玲、柳葉敏郎
木10 「未定」 瑛太、尾野真千子、真木よう子、綾野剛
金10 「夜行観覧車」 鈴木京香、石田ゆり子、安田章大、中川大志、高橋克典
金11 「信長のシェフ」 玉森裕太、及川光博、志田未来、宇梶剛士
土9 「泣くな、はらちゃん」 長瀬智也
TBS日9 「とんび」 内野聖陽、佐藤健、吹石一恵、音尾琢真、麻生祐未、柄本明、常盤貴子
CX日9 「未定」 江口洋介
綾小路雷太 06:36 PM 11-20-12
又有湊佳苖
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37 77  ... 最後

返回主題版面