Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-21-13, 11:42 AM   #651
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
http://kotaku.com/5985824

Why Didn’t We See The Actual PlayStation 4 Tonight? Sony’s Boss Explains.

Luke Plunkett

Well, that was weird. We got a console reveal without Sony actually revealing the console. It's left a lot of people confused, maybe even concerned, so given the chance we had to ask: where was the PS4?
"Why do you care?", jokes Shuhei Yoshida, president of Sony's Worldwide Studios.
Pressed as to what we should be reading into when we get a console reveal without the reveal of the console itself, Yoshida tells Kotaku "It was almost the other way around. When we planned for this event, obviously we discussed what we should show and talk about."
"As far as the DualShock 4 is concerned we wanted to do the live demo. And we were like, yeah, we have to show the controller, because it's awkward not to show the controller when someone is doing a demo. And also the feature that the DualShock 4 has, the share button, is a very key idea behind the design of the PS4... We really wanted to explain what we've done with the DualShock 4, but as far as the system itself we have to keep something new for later. Otherwise you'd get bored."

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線  
舊 02-21-13, 11:42 AM   #652
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
唔單止MS
我怕反而變成自己打自己
PS3而家先收成期,好多系列大作而家先開始登陸
呢個時候整部新機出黎堆第3廠真係多得sorry唔少......

至於有人認為推PS4係為左拯救維他......
其實而家少人買維他係因為無啱自己口味嘅game(代表維他嘅game類型,數量都唔夠)
用主機救另一部主機......不如想辦法令第3廠開多d game落維他仲實際啦......
自己打自己呢下對第三日系廠應該做成唔少打擊,日系廠技術層面好多都跟唔上PS3機能……
而VITA唔OK原因係軟型唔夠全面,冇理由搵部新家用機去救VITA……
引用:
作者: 聖鬥士星矢 查看文章
sorry應該有個執念係ps3點解衰開頭因為遲ms一年出機, 所以今次死都唔遲人好多…
SONY真係怕執輸行頭慘過敗家……同埋SONY太過鍾意用新技術落新主機度,
形成PS4主機初期成本高昂,先不講要唔要蝕住賣,定價高絕對影響主機初期普及程度。
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
原生兼容係 Sony 做出黎嘅業
但講真呢個唔算咩賣點……冇理由前一代主機咁快打柴!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 02-21-13, 11:44 AM   #653
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
其實依家只係一部High-End PC
咩都現成
講成本一定唔會貴過PS3起初
由手機版發出
川上双葉 目前離線  
舊 02-21-13, 11:45 AM   #654
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

Sony confirms PS4's third party developers and publishers

http://www.news10.net/news/local/sto...storyid=231385

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
舊 02-21-13, 11:47 AM   #655
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
iPhone, iPad都有份, 功能即係xbox360而家個smartglass

Sony announces PlayStation app for iOS and Android, will expand games to the second screen
http://www.engadget.com/2013/02/20/s...r-ios-android/

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 02-21-13, 11:48 AM   #656
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
掉返轉講Kinect都唔會係Xbox救星,只係額外feature
呢個其實在下幾同意,KINECT在下出咗行貨就買,不過至今為止開既總共開佢既時間應該仲未可以用「日」黎做單位。
在下要做運動就出去打波算啦…

舊 02-21-13, 11:49 AM   #657
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
正常都係買game至買機. 今次真係有機會等佢減價到299u.s出新機種至買.
就算有uncharted 4 都 最少2014, 多數等大作至考慮.
多平台既不如買 360 or WiiU port 算.

capcom d 龍 game 唔係 mh 已經唔會玩.
SE 既 FF 如果同 13 一樣結果, 今次真係唔需要再買.
Navism 目前離線  
舊 02-21-13, 11:56 AM   #658
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁又唔會,面對住龐大開發費用同極令人不安既市場,大廠以外唔會SHOW你,就算係大廠都未必同你癲。
睇PSV就知,D廠一個二個出PSP GAME無視PSV,不過PSV都仲好D,因為原本有部更高性能既主機叫PS3,改下D移植下都可以有D野賣。
PS4?SORRY真係學任記去科水叫有志第3廠開發,不過佢地仲有幾多水…?
你口中的"(日本)大廠"對比起鬼佬市場只是濕濕碎而已,
有PS4需求的是鬼佬大廠, sorry唔出PS4就會失去鬼佬市場 (面對xbox720+PC, PS3真係到極限了), 唔出唔得
gingq7 目前離線  
舊 02-21-13, 11:58 AM   #659
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

GamePlay

舊 02-21-13, 11:58 AM   #660
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
角度限定

由手機版發出
J+1 目前離線  
舊 02-21-13, 12:00 PM   #661
gingq7

引用:
作者: Navism 查看文章
正常都係買game至買機. 今次真係有機會等佢減價到299u.s出新機種至買.
就算有uncharted 4 都 最少2014, 多數等大作至考慮.

SE 既 FF 如果同 13 一樣結果, 今次真係唔需要再買.
對比起PS3首發諼航既resistance, 今次PS4既KILLZONE吸引很多 (畢竟killzone2都叫做有d口碑)

而watch dog都應該可以首發
gingq7 目前離線  
舊 02-21-13, 12:02 PM   #662
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
唔洗等E3 , 下場係下個月 GDC

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線  
舊 02-21-13, 12:08 PM   #663
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Navism 查看文章

呢幾日先開始打FF13,覺得好多野都整得好求其,感覺SE技術退步左好多

舊 02-21-13, 12:09 PM   #664
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
追哂Post,真係無咩野令人有驚喜,唔係由久多良主導真係少左好多話題性

舊 02-21-13, 12:10 PM   #665
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
唉...我諗我既遊戲生涯都差不多要止步....
如果要不停玩返同一堆所謂大作續集先叫core gamer的話,我quit....

舊 02-21-13, 12:10 PM   #666
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
追哂Post,真係無咩野令人有驚喜,唔係由久多良主導真係少左好多話題性
模擬地球咪又係死...
由手機版發出
川上双葉 目前離線  
舊 02-21-13, 12:11 PM   #667
gingq7

其實PS3係輸在難開發同遲過360一年出;
今次和720差唔多時間出, 再加上PC spec(易開發),
再配上比M$強既第一方, 應該有點優勢
(當然, 前題是720機能和ps4差唔多)
gingq7 目前離線  
舊 02-21-13, 12:13 PM   #668
gingq7

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
如果要不停玩返同一堆所謂大作續集先叫core gamer的話,我quit....
唔知你點樣得出呢個結論,
ps360呢代都出了很多賣得的新title喎
gingq7 目前離線  
舊 02-21-13, 12:15 PM   #669
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: gingq7 查看文章
你口中的"(日本)大廠"對比起鬼佬市場只是濕濕碎而已,
有PS4需求的是鬼佬大廠, sorry唔出PS4就會失去鬼佬市場 (面對xbox720+PC, PS3真係到極限了), 唔出唔得
在下當然理解,但係外國市場XBOX好似贏成條街喎…而且外國亦有日系FAN先保得住PS3現有市場。
冇日本廠出GAME既日產遊戲機真係會係條生路?
如果喺近乎冇EXCLUSIVE TITLE下,而SORRY又再次SPEC贏表現輸,咁就真係倉租都唔知點搞…

ANYWAY,於玩開日GAME既在下而言,真係分分鐘買WIIU都唔SHOW佢…

此篇文章於 02-21-13 12:19 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上  
舊 02-21-13, 12:16 PM   #670
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
對比起PS3首發諼航既resistance, 今次PS4既KILLZONE吸引很多 (畢竟killzone2都叫做有d口碑)

而watch dog都應該可以首發
我比較好Action-adventure式 or heavy rain 故事式, 純FPS or TPS 已經無興趣.
Watch Dogs就360 or WiiU 算, 未有理由到買呢隻出機.

年尾其他機種絕對多野買, 絕對夠玩!
Navism 目前離線  
舊 02-21-13, 12:16 PM   #671
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
其實尼幾年,尼尼去去都係果堆所謂大作既續集
但隻隻有唔係有太大既分野,再到下一代既機
又係出番果堆,其實唔係追開果堆GAME
跟本都可以無視下一代新機,反正果堆GAME 9成都仲係會雙對應
okabe 目前離線  
舊 02-21-13, 12:16 PM   #672
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
想問問PS4有實物圖嗎?

HON HON 目前離線  
舊 02-21-13, 12:18 PM   #673
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
唔知你點樣得出呢個結論,
ps360呢代都出了很多賣得的新title喎
就算係新title,玩法都係一q樣,我已經玩左十年第一/三身射擊,厭惡度已高達99%....
一q樣既引擎,唔同既只係每隻game個時代背景...

而家我開返部超任出黎玩歡樂好多...

舊 02-21-13, 12:19 PM   #674
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: HON HON 查看文章
想問問PS4有實物圖嗎?
無,好核突個手制就有一個

舊 02-21-13, 12:19 PM   #675
gingq7

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下當然理解,但係外國市場XBOX好似贏成條街喎…而且外國亦有日系FAN先保得住PS3現有市場。
冇日本廠出GAME既日產遊戲機真係會係條生路?
如果喺近乎冇EXCLUSIVE TITLE下,而SORRY又再次SPEC贏表現輸,咁就真係倉租都唔知點搞…
美國xbox贏, 歐洲ps3贏, 輸得唔多
純計第一方, 我覺得sony勁過m$少少 (m$無了bungie都幾傷)

今次兩部機SPEC應該差唔多, 要睇下M$點出招了
gingq7 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[ETC] PlayStation 4 in 3D 神祕人1號 電視遊戲討論版 33 01-15-09 01:19 AM
[爆笑] PlayStation 9 nakakula 電視遊戲討論版 18 05-27-06 12:41 AM
playstation 問題 zwan 電視遊戲討論版 3 01-08-06 10:42 PM

現在的時間是 02:45 PM

手機版 | APP版