Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-24-17, 04:29 PM   #6226
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
$180 都貴喇
都是個句ugreen usb3.0 lan 連埋運費都係$110 人仔
呢d 就真係可以慳喇...
香港都唔知道邊度有得賣....

舊 04-24-17, 04:31 PM   #6227
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 忍者 查看文章
香港都唔知道邊度有得賣....
真係唔知,不過如果真係咁介意淘寶既就買hori 
Hello MiMi 目前離線  
舊 04-24-17, 04:31 PM   #6228
忍者

引用:
真係唔知,不過如果真係咁介意淘寶既就買hori 
唔係介意,因為真係好少用...acc都冇
之前都係托人幫手

舊 04-24-17, 04:37 PM   #6229
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 忍者 查看文章
唔係介意,因為真係好少用...acc都冇
之前都係托人幫手
試下呢個, 連運都係一舊左右, 我部WIIU都係用呢個.

https://www.amazon.co.jp/BUFFALO-USB...uffalo+lan+usb
harakuma 目前離線  
舊 04-24-17, 04:43 PM   #6230
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: harakuma 查看文章
試下呢個, 連運都係一舊左右, 我部WIIU都係用呢個.

https://www.amazon.co.jp/BUFFALO-USB...uffalo+lan+usb
ugreen隻係 USB3.0 10/100/1000
buffalo 隻係USB2.0 10/100

忍者如要幫手就pm 我吧。
我幫你買。
或者我有隻wii 年代買落既老番lan,你想用都可以pm 我
我send SF 比你你比運費。
舊 04-24-17, 04:47 PM   #6231
harakuma
Game Master

引用:
ugreen隻係 USB3.0 10/100/1000
buffalo 隻係USB2.0 10/100

忍者如要幫手就pm 我吧。
我幫你買。
或者我有隻wii 年代買落既老番lan,你想用都可以pm 我
我send SF 比你你比運費。
水牛都有隻USB3, 但千六羊, 不過Switch食唔食到usb3?

佢個spec話第時對應3, 但佢個插點睇都似係2多d
舊 04-24-17, 04:51 PM   #6232
Hello MiMi
Game Master

引用:
水牛都有隻USB3, 但千六羊, 不過Switch食唔食到usb3?

佢個spec話第時對應3, 但佢個插點睇都似係2多d
dock 個好似係usb3.0
其實我都未試過行到過百mbps
最多都係8~90 mbps

但插隻老番(應該叫brand-less) 2.0 就行得2~30 mbps

所以我估係有分別的。
舊 04-24-17, 04:54 PM   #6233
harakuma
Game Master

引用:
dock 個好似係usb3.0
其實我都未試過行到過百mbps
最多都係8~90 mbps

但插隻老番(應該叫brand-less) 2.0 就行得2~30 mbps

所以我估係有分別的。
咁買3穩陣d, 差20-30蚊唔算多
舊 04-24-17, 05:03 PM   #6234
Hello MiMi
Game Master

引用:
咁買3穩陣d, 差20-30蚊唔算多
是呀

綠聯是good brand 來。
我全屋hdmi + hdmi switch + USB type c 線都是用佢
介紹朋友用都話好嘢

利申,我都係車會人介紹我用
舊 04-24-17, 05:28 PM   #6235
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
是呀

綠聯是good brand 來。
我全屋hdmi + hdmi switch + USB type c 線都是用佢
介紹朋友用都話好嘢

利申,我都係車會人介紹我用
taobao電腦線我都係只敢買綠聯
X&Y 目前離線  
舊 04-24-17, 05:40 PM   #6236
harakuma
Game Master

頂, 我係新高登買既黃色平價LAN線, 原來就係綠聯牌
舊 04-24-17, 06:06 PM   #6237
阿悶.
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
想問, 聽過一個傳聞話拎機去維修, 一定要帶埋包裝盒, 傳聞是否真確?
阿悶. 目前離線  
舊 04-24-17, 06:19 PM   #6238
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
$180 都貴喇
都是個句ugreen usb3.0 lan 連埋運費都係$110 人仔
呢d 就真係可以慳喇...

呢舊?係既話一陣戳舊先
由手機版發出
ゆり 目前離線  
舊 04-24-17, 06:21 PM   #6239
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 阿悶. 查看文章
想問, 聽過一個傳聞話拎機去維修, 一定要帶埋包裝盒, 傳聞是否真確?
之前話剪低個盒有code 位就得,我部機健康,剪完已丟盒
穩陣d ,你打電話問好d

信長 目前離線  
舊 04-24-17, 06:28 PM   #6240
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
Nintendo Switch 情報區 | 發售中 | 港版 "未必賣" HKD2,340

去完龍豬:

港版主機 $2480
港版pro $450(已買)
港版紅藍joy-con $520
港版joy-con grip $170

以下遊戲應該係行貨:
日版zelda $430
日版炸彈人 $320
日版1 2 switch $300
日版puyo $300

Sent from my iPhone using Gaforum

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 04-24-17, 06:32 PM   #6241
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: ゆり 查看文章

呢舊?係既話一陣戳舊先
由手機版發出
是,我上次集運後先醒起買
唔想又等1 week 先比運費
如果你肯集運,舊野先 $80 人仔 咋

hori 隻 $180 唔係話真係好貴
淨係 licensed by nintendo 已經值$80
但係鬼叫香港一路都無貨,如果唔係我都唔會買ugreen
舊 04-24-17, 07:53 PM   #6242
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
蘇X Pro 479貨已回
http://www.hksuning.com/index.php?ro...roduct_id=1921
由手機版發出
leungky1 目前離線  
舊 04-24-17, 08:08 PM   #6243
忍者

最後都係俾左兩舊水....

舊 04-24-17, 08:24 PM   #6244
ゆり

引用:
是,我上次集運後先醒起買
唔想又等1 week 先比運費
如果你肯集運,舊野先 $80 人仔 咋

hori 隻 $180 唔係話真係好貴
淨係 licensed by nintendo 已經值$80
但係鬼叫香港一路都無貨,如果唔係我都唔會買ugreen
乜牌冇所謂

確定SUPPORT到就OK

不過頂 尋日先送左埋TYPEC線

又要開多張集運單

舊 04-24-17, 08:31 PM   #6245
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
淘佬有冇邊間有信用D?見到好多間....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 04-24-17, 08:38 PM   #6246
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: 信長 查看文章
之前話剪低個盒有code 位就得,我部機健康,剪完已丟盒
穩陣d ,你打電話問好d
想慳位可以摺番做平面嘛
遲d改制度就麻煩

catho7 目前離線  
舊 04-24-17, 08:53 PM   #6247
fhdelibird
Insane Gamer
信使鳥/火雞

註冊日期: Jun 2011
Nintendo Switch ID1401-7745-0619
PSN  IDfhdelibird
我上個月在黃金剪星買了這個USB 3.0 to LAN adaptor, Switch完美認識使用
條線又夠長
HK$138
http://www.orico.com.cn/goods.php?id=5146

此篇文章於 04-24-17 09:42 PM 被 fhdelibird 編輯。
fhdelibird 目前離線  
舊 04-24-17, 09:05 PM   #6248
gundam2002
Junior Member

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: 阿聰 查看文章
去完龍豬:

港版主機 $2480
港版pro $450(已買)
港版紅藍joy-con $520
港版joy-con grip $170

以下遊戲應該係行貨:
日版zelda $430
日版炸彈人 $320
日版1 2 switch $300
日版puyo $300

Sent from my iPhone using Gaforum
港版主機 $2480
請問彩色掣都係$2480?
因為我見有商店要加$80
gundam2002 目前離線  
舊 04-24-17, 09:20 PM   #6249
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: gundam2002 查看文章
港版主機 $2480

請問彩色掣都係$2480?

因為我見有商店要加$80
應該都係$2480,冇話要額外再加錢。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 04-24-17, 09:29 PM   #6250
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
淘佬有冇邊間有信用D?見到好多間....
綠聯數旗艦店
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5824 昨天 10:23 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 04:26 AM

手機版 | APP版