Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-18-16, 08:40 PM   #601
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: leungky1 查看文章
個人覺得1可能係初次投資所限
場景整體規模唔夠
於是人物都有少少未夠喉
前三章都只有死嗰下最鼓動到我

2就兩方面都相對多左變化
整體好好多
不過處刑差左
同埋主角嘅故事最尾其實發得太大
於是依家3出時我完全覺得係責任多過Bonus
1擺既心力其實係美術同氣氛上面
2就真真正正比左好多心機落推理要素上面,同埋睇得出佢地表現既尺度闊左好多,因為1已經試到佢地個方向係work

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-16, 09:12 PM   #602
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

http://gamers-high.com/new-danganron.../netabare.html

由於我諗好多人無買小說睇,而絕望篇我覺得一定會講到Zero
無買書既人,睇呢條Link既基本上就知Zero講咩

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-19-16, 12:02 AM   #603
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

絕望篇#6
御手洗(本尊)黑幕度標升

超級才能人不愧係超級才能人
__打殘姐

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-19-16, 12:42 AM   #604
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
真係咁嘅
佢之前係故意引發NG?
不過咁樣唔會解到宗方點解失控
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 01:11 AM   #605
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: JMi 查看文章
psv 1+2合集唔算太難搵 少女相對少見d

動畫係正
但game先至係論破 個感覺其實好唔同
1+2合集請問係唔係中文版呢?主要想買中文版
絕對絕望少女慢慢搵都冇緊要

另外唔dl的原因係因為我主用果部2000係日本ser xd....
香港ser果部1000封印左好耐唔太想拎返出黎
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 01:39 AM   #606
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

如果唔介意用電腦玩 真係Steam最好
而家係街應該好難搵中文版有現貨

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-19-16, 01:50 AM   #607
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
如果唔介意用電腦玩 真係Steam最好
而家係街應該好難搵中文版有現貨
竟然好難有中文版?!

如果真係搵唔到psv的中文版就只好買steam版啦。。。
又或者開返部港服出黎買psn版。。。

感謝各位解答
舊 08-19-16, 02:09 AM   #608
lineage19
Crazy Gamer

係喎,好奇一問
都係中文版的情況下
1,2物理版
1,2 psn版
1,2 steam版
1+2 reload合集版

除左畫面、獎杯外,內容上有冇分別架?
舊 08-19-16, 09:33 AM   #609
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

1+2多左內容
有得揀一定買1+2
由手機版發出
舊 08-19-16, 10:23 AM   #610
lineage19
Crazy Gamer

引用:
1+2多左內容
有得揀一定買1+2
由手機版發出
明白,但係1+2好似只有vita的物理版?
我見psn同steam都係拆開果種
舊 08-19-16, 12:18 PM   #611
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: lineage19 查看文章
明白,但係1+2好似只有vita的物理版?
我見psn同steam都係拆開果種
PSV應該有1+2 DL版
https://store.playstation.com/#!/ja-...NGANRONPA1AND2

舊 08-19-16, 12:27 PM   #612
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
PSN有1+2
我都係買佢嚟玩

而且動畫播之前仲有特價
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 12:31 PM   #613
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
好似只有日本psn先有??我岩岩search過hk psn只有分開版本,如果係咁可能只集中搵1+2的中文物理版了
感謝!
舊 08-19-16, 12:32 PM   #614
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: 野良猫 查看文章
PSN有1+2
我都係買佢嚟玩

而且動畫播之前仲有特價
Psn有1+2中文版!?
可唔可以比條link我!感謝!
舊 08-19-16, 12:39 PM   #615
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
Psn有1+2中文版!?
可唔可以比條link我!感謝!
SORRY冇追POST
原來你要中文版…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 01:25 PM   #616
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
好似只有日本psn先有??我岩岩search過hk psn只有分開版本,如果係咁可能只集中搵1+2的中文物理版了
感謝!
中文版就真係幫你唔到…

舊 08-19-16, 02:13 PM   #617
lineage19
Crazy Gamer

Sosad, 唔緊要我去搵下先,感謝!
舊 08-19-16, 08:59 PM   #618
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
人造希望係GAME好似無出現過?
盾子做咩突然抱緊人?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 09:09 PM   #619
gingq7

註冊日期: May 2008
以我所知1+2無中文版, 只有日文版
中文版係分開1,2賣 (文本量咁大,分番2隻賣我覺得合理)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 09:16 PM   #620
gingq7

引用:
絕望篇#6
御手洗(本尊)黑幕度標升

超級才能人不愧係超級才能人
__打殘姐
未來編#4的最中唔係黑幕,
咁絕望篇#6的御手洗應該都唔會係黑幕

但我實在諗唔倒盾子睇上御手洗邊一點...

今集我反而唔明盾子係點知有神座計劃, 連宗方三人都算係高層(海外發展最高級果個+警備最高級果個)都完全唔知, 但盾子好似未入學就已經知道晒咁,
佢係有超高校級的分析力, 但唔係有超高校級的預知能力喎, 唔通盾子背後仲有黑幕?
(而呢個時間點知道神座計劃而又有出樣的只有三人: 霧切,黃櫻,天願)
(其實有無可能霧切仁未死? 畢竟場內仲有一個人未出場)

此篇文章於 08-19-16 09:23 PM 被 gingq7 編輯。
舊 08-19-16, 09:28 PM   #621
gingq7

今集仲有提到, 日向是實驗體2, 仲有個實驗體1 .....?

此篇文章於 08-19-16 09:30 PM 被 gingq7 編輯。
舊 08-19-16, 10:10 PM   #622
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
個實驗體1嘅人選都唔少

好似有人考據到動畫師啲稿同未來篇有關
響整套偽書無咩意義下
我覺得佢就算唔係黑幕,都有見死不救

此篇文章於 08-19-16 10:13 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 02:01 AM   #623
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: gingq7 查看文章
未來編#4的最中唔係黑幕,
咁絕望篇#6的御手洗應該都唔會係黑幕

但我實在諗唔倒盾子睇上御手洗邊一點...

今集我反而唔明盾子係點知有神座計劃, 連宗方三人都算係高層(海外發展最高級果個+警備最高級果個)都完全唔知, 但盾子好似未入學就已經知道晒咁,
佢係有超高校級的分析力, 但唔係有超高校級的預知能力喎, 唔通盾子背後仲有黑幕?
(而呢個時間點知道神座計劃而又有出樣的只有三人: 霧切,黃櫻,天願)
(其實有無可能霧切仁未死? 畢竟場內仲有一個人未出場)
霧切仁好難未死
一代響子自己已經親手證實副骨係霧切仁

神座計劃可能係松田夜助果度撈到料
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 01:42 PM   #624
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

無記錯既話松田有份改造手術?a

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-22-16, 03:33 AM   #625
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: gingq7 查看文章
以我所知1+2無中文版, 只有日文版
中文版係分開1,2賣 (文本量咁大,分番2隻賣我覺得合理)
係, 做左功課之後發現原來VITA的中文版1, 2就係日版的1+2 RELOAD分拆出黎,
搵左3日終於比我搵到1同2的中文版, 感謝各位!
呢家就只差絕對絕望少女未搵到

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE END [不定期更新][END ]珍藏系列 --- 加收 PS3 PS4 GAME 風間鈴木仁 買賣專區 9 12-19-15 06:06 AM
[3DS] 進撃の巨人 ~人類最後の翼~ (日版已售) l Spike Chunsoft 開發 l 海外展開の可能性 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 73 05-02-14 12:27 PM
STAR OCEAN 3 Till The End Of Time ~Till The End Of Game 攻略區 VOL.2 真田御名方 攻略及心得交流區 671 07-02-07 02:21 AM
[GC]Homeland (Chunsoft制作的Online RPG) 神祕人1號 電視遊戲討論版 103 05-25-05 08:54 AM
[xbox]spike out KeNnEtH 電視遊戲討論版 2 12-30-04 02:13 PM

現在的時間是 02:06 PM

手機版 | APP版