Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-29-09, 11:13 AM   #576
joker_square
Senior Gamer
天下第尾兵

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDjoker-_-000111
XBox Live Gamertagjoker decade
引用:
作者: LED 查看文章
nicovideo.jp/search/%E3%82%B9%E3%83%9A%E3%82%B7%E3%83%8D%E3%83%95+%E3%82%AA%E3%83%A9%E3%82%BF%E3%83%B3

兩下SP制
yeah~有片睇~~
sp係咪即係select呀?手制有無sp制架??

引用:
鬼火唔知係d人唔識用定我未遇到高手, 個人覺得冇乜用, 見人地出都唔覺有乜壓迫感, 又唔中

我request左add你架, 你未回覆咋

唔見既話你add我啦, ctmk2
確實d鬼火好似都唔會點追人~~
我add到啦~~原來係係收件箱度...等我一直都以為係好友度tim
希望可以快d一齊玩啦~

引用:
Angelan係最岩我style,不過我愛死神同Ajim\
有死神同好~~

Add 我大家一齊玩啦
joker_square 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 11:14 AM   #577
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
引用:
作者: Metatron 查看文章
Angelan係最岩我style,不過我愛死神同Ajim\
未見過你開黎用既

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 11:54 AM   #578
Metatron
God of Gamer
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
引用:
作者: 河野貴明 查看文章
未見過你開黎用既
愛但係我用得廢\

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 12:50 PM   #579
Q- 
Game Master
      ①   

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
鬼火唔知係d人唔識用定我未遇到高手, 個人覺得冇乜用, 見人地出都唔覺有乜壓迫感, 又唔中
近身用
遠距係搏times up贏血
引用:
作者: joker_square 查看文章
yeah~有片睇~~
可以自由SET掣...

--Σ(゚Д゚#)--(;´Д`)~♥--
↘.㊥②♪   .../次回:S;G(予/

此篇文章於 05-29-09 03:23 PM 被 Q-  編輯。
Q-  目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 02:06 PM   #580
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
我都好愛cypher架

不過唔會用

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 02:11 PM   #581
Metatron
^o^)/\(^o^

XBox Live Gamertagmetatronsflam
Cypher反而頹用ok

舊 05-29-09, 07:35 PM   #582
LED

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagHI LED
引用:
select?

特殊制=special button

手制mode default係BACK制

http://tw.nicovideo.jp/mylist/4778226
LED 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 07:39 PM   #583
LED

引用:
作者: Q-  查看文章
近身用
遠距係搏times up贏血
近身用搏對手 QS自己後面

一個爆風就無晒+大硬直

風險太大 當奇招可以 當搵食就免啦

http://tw.nicovideo.jp/mylist/4778226
舊 05-29-09, 07:43 PM   #584
LED

引用:
作者: Viper II 查看文章
我都好愛cypher架

不過唔會用
cypher嘛...

跳左上天...
要諗點落地...

又超低HP raiden CW可以無80%
新手攞佢來練會好辛苦唷

舊 05-29-09, 11:25 PM   #585
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: LED 查看文章
cypher嘛...

跳左上天...
要諗點落地...

又超低HP raiden CW可以無80%
新手攞佢來練會好辛苦唷
空戰用得好雖然好勁, 但係我唔多識空戰

舊 05-30-09, 01:29 AM   #586
joker_square
天下第尾兵

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDjoker-_-000111
XBox Live Gamertagjoker decade
引用:
空戰用得好雖然好勁, 但係我唔多識空戰
 我之前比隻CYPHER係遠處不停咁放野飛埋黎~~感覺好似係唔係都會中d野咁

大家其實係咪唔會成日dash架??因為我唔識所以成日dash, 係咁做靶!!
同埋會點埋身??我好似成日都追唔到人...但就成日都比人衝埋離斬

Add 我大家一齊玩啦
joker_square 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 07:19 AM   #587
LED

引用:
 我之前比隻CYPHER係遠處不停咁放野飛埋黎~~感覺好似係唔係都會中d野咁
記下全機體所有效攻擊和對策係取勝關鍵

引用:
大家其實係咪唔會成日dash架??因為我唔識所以成日dash, 係咁做靶!!
經常DASH係好正常
重點係您個DASH既目的

係回避攻擊?偷位反擊?控制距離?對手視野脫離?

引用:
同埋會點埋身??我好似成日都追唔到人...但就成日都比人衝埋離斬
對手係您正面又先手既LT系+QS近接

對方先手既夠時間回避既閃人

此篇文章於 05-30-09 07:23 AM 被 LED 編輯。
舊 05-30-09, 03:16 PM   #588
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:

CYPHER既LW好易命中(比angelan個LWLT更好用.....), 而且你打唔慣or有少少失誤既話避得LW就會中之後果招(佢空中可以2次攻擊)

dash唔係問題, 唔好成日dash攻擊就得架喇, 除非你確定你果下dash攻擊會中或者唔中都會有障礙物掩護你, 如果唔係少d用dash攻擊就ok.

舊 05-30-09, 04:53 PM   #589
Q- 
Game Master
      ①   

註冊日期: Mar 2003
尋日入customize先知冇得畫紋章...
你好up番畀我
引用:
愛但係我用得廢\
買啦粉●m9
然後請上神枱誠心叩拜每日13次就獲得怨恨呪詛(EVL)ノ力1300点!!

--Σ(゚Д゚#)--(;´Д`)~♥--
↘.㊥②♪   .../次回:S;G(予/
Q-  目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 05:18 PM   #590
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
引用:
作者: Q-  查看文章
尋日入customize先知冇得畫紋章...
你好up番畀我
Q.エンブレム作成とテキストチャットはあるの?
A. どちらもありません。
エンブレム作成については、本当はやりたかったんですが諸々の事情で見送りました。
テキストチャットは当初から予定にありませんでした。
Xbox 360はボイスチャットが標準機能ですので、ぜひボイスチャットで楽しんでいただければと思います

M$話買icon啦

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 09:29 PM   #591
ai.
RELEASED

我想問之前提的更新更了沒有?
如果未更,知唔知幾時??等我更新了之後再開來看看~

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 09:57 PM   #592
Metatron
^o^)/\(^o^

打mewhk打夠/
打唔贏佢隻飛燕orz
用咩都唔得,都係Angelan把啦\

舊 05-30-09, 10:00 PM   #593
柚原konomi

註冊日期: Aug 2005
XBox Live Gamertagmewhk
引用:
打mewhk打夠/
打唔贏佢隻飛燕orz
用咩都唔得,都係Angelan把啦\
難得星期六竟然冇咩人...~.~
主機黎GA MA...
你用唔熟其他機者...
我用Angelan都輸好多啦...
柚原konomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 10:05 PM   #594
Metatron
^o^)/\(^o^

死神你可以試下打一個中將(忘了名),好勁,開頭一下都打佢唔到,而且sliding好準

Angelan你太在意近戰,有機會都係返去中距離打啦

舊 05-30-09, 10:09 PM   #595
柚原konomi

引用:
死神你可以試下打一個中將(忘了名),好勁,開頭一下都打佢唔到,而且sliding好準

Angelan你太在意近戰,有機會都係返去中距離打啦
哈哈...我既感覺係...
有心避,點會中...
所以我好多時都會打中近距離...
拉打唔係我性格...
你隻Angelan都係前槍者...XD
舊 05-30-09, 10:16 PM   #596
Metatron
^o^)/\(^o^

引用:
作者: 柚原konomi 查看文章
有心避,點會中...
拉打唔係我性格...
Angelan唔同飛燕,斬發動得太慢
我主力都係橫CW迫你走,用LTLW/LTRW封位,cLW,前RW打硬直
我自己最大問題係唔曉跳

舊 05-30-09, 10:23 PM   #597
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
有心避,點會中...
拉打唔係我性格...
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=574
請指教/

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 11:09 PM   #598
柚原konomi

引用:
Angelan唔同飛燕,斬發動得太慢
我主力都係橫CW迫你走,用LTLW/LTRW封位,cLW,前RW打硬直
我自己最大問題係唔曉跳
咁我都知...
不過你自己有冇發現...
你用其他機時...我有一兩場整係用LTLW同LTRW同你打...
不過你用番Angelan 果時就唔管用...XD

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
唔好咁講...
呢度又唔係淨係得我用...
你跟我用法打壞手...我呢D係有理冇理埋身先...
埋手多數CW斬起手,之後點斬就要自己打得多黎練...

中遠距離打法開番CTMK2...
其實部機既好處係速度比較快...
所以我比較鍾意用佢者...
舊 05-30-09, 11:40 PM   #599
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
咁我都知...
不過你自己有冇發現...
你用其他機時...我有一兩場整係用LTLW同LTRW同你打...
不過你用番Angelan 果時就唔管用...XD

唔好咁講...
呢度又唔係淨係得我用...
你跟我用法打壞手...我呢D係有理冇理埋身先...
埋手多數CW斬起手,之後點斬就要自己打得多黎練...

中遠距離打法開番CTMK2...
其實部機既好處係速度比較快...
所以我比較鍾意用佢者...
唔算打壞手, 反而好有壓迫感
中遠距離打法麻, 主力用LTLW, 步行RW, CW只係用黎嚇下人, 中左當然好, 唔中冇乜所謂.
LTLW好處係快, 消彈強, 用能量少, 見d人衝埋黎果時放一下就算消唔到彈佢都會中招而且你仲要夠時間避, 避完再補多下, 應該會down. 多d拉打引人衝過黎就放, 命中都幾高.
間唔中用下RTLW, 近既話可以接CW斬->GR斬(即死, 飛燕必修技), 遠既如果對手唔識搖醒既話可以駁LTCW->LW->LTLW or RTLW->CW, 如果對手識搖既就LTCW->CW.

多d利用飛燕出招快收招快既特性, 好多時唔需要太快去閃人地既攻擊, 出完招再閃都ok.

夜d仲有冇人玩

此篇文章於 05-30-09 11:43 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 11:47 PM   #600
柚原konomi

引用:
唔算打壞手, 反而好有壓迫感
中遠距離打法麻, 主力用LTLW, 步行RW, CW只係用黎嚇下人, 中左當然好, 唔中冇乜所謂.
LTLW好處係快, 消彈強, 用能量少, 見d人衝埋黎果時放一下就算消唔到彈佢都會中招而且你仲要夠時間避, 避完再補多下, 應該會down. 多d拉打引人衝過黎就放, 命中都幾高.
間唔中用下RTLW, 近既話可以接CW斬->GR斬(即死, 飛燕必修技), 遠既如果對手唔識搖醒既話可以駁LTCW->LW->LTLW or RTLW->CW, 如果對手識搖既就LTCW->CW.

多d利用飛燕出招快收招快既特性, 好多時唔需要太快去閃人地既攻擊, 出完招再閃都ok.

夜d仲有冇人玩
打到正拉得好勁果D我就唔太識打...
我都唔知對手識搖既就LTCW->CW....~.~

鋼鍊前我都仲會係度-0-"
鏡鍊後就睇情況...

論壇跳轉

現在的時間是 04:20 AM

手機版 | APP版