Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 
Neo Entertainment TREND>無記黃金時段倉底及B級劇集總合評論/吐槽區 Vol.2
DC 97 08:17 PM 09-25-17
作者: 信長:
兒歌之夜.. 正到喊
睇左2次
Dangerous-boy 05:49 PM 09-26-17
作者: 信長:
兒歌之夜.. 正到喊
最感動有好耐未聽過的999和小雪兒

請得陳浩民唱寵物小精靈,如果能請埋伊麵唱數碼暴龍就太完美了!可惜!
Busconcamp 09:43 PM 09-27-17
老表除左有d笑料之外...
估唔到真係有帶出d教育意義~
第3集末段郭晉安果段...
偶睇左2次都有d滾動...
滅龍士 06:00 AM 10-03-17
低bb家陣先捨得將揼入倉底11年嘅過氣爛gag show囍趣台放上big big channel當解禁,就同落咗個仔十一年之後,喺個墳度挖返d散骨出嚟曝屍俾人睇話個仔出咗世好得意,呢d陰毒夾黐筋嘅廢話冇分別
(=v=)b 06:02 AM 10-03-17
作者: Busconcamp:
老表除左有d笑料之外...
估唔到真係有帶出d教育意義~
第3集末段郭晉安果段...
偶睇左2次都有d滾動...
林欣彤個角色~原本應該係寫比王苑芝~
信長 10:11 PM 10-31-17
降魔的 幾好睇
Busconcamp 12:42 AM 11-03-17
石敢當...
造型言語等同李小冬
Busconcamp 12:31 AM 11-09-17
跨世代...冇諗過睇...
但睇左少少第3集
又追返頭兩集嚟睇~
鳳熾魂 10:32 AM 11-09-17
Del....
鳳熾魂 10:33 AM 11-09-17
作者: Busconcamp:
跨世代...冇諗過睇...
但睇左少少第3集
又追返頭兩集嚟睇~
呢套野又幾好睇
陳豪有時又扮番陪著你走果下先好笑
鐵之侍 10:32 PM 11-13-17
今集降魔的不錯,馬仔知道真相那刻真是很傷感
IDGAF 10:47 PM 11-13-17
作者: 鐵之侍:
無日日睇,略睇咗今集尾段,
即係Harry Potter 媽媽犧牲自己保護Harry的橋段?
所以馬季先可以成日大難不死?

Sacrificial protection
http://harrypotter.wikia.com/wiki/Sa...ial_protection

Dangerous-boy 10:59 PM 11-13-17
個故事終編排得很好!
之前一直冇估到金剛和小儀係馬明父母。到今集當估到金剛和小儀係鬼時,個心寒一寒、毛管棟,究竟馬明食那碗麵是什麼?一直收的車資是陰司紙?到了知道是親生父母後又睇到眼濕濕!
Busconcamp 02:55 PM 11-15-17
馬家亂倫啊
大破人間 03:11 PM 11-15-17
只係而家分兩條線, 雙方完全無溝通又怪左D.

馬季知道身世同想幫父母咁大件事都唔搵石敢當呢D專家商量, 反而不斷搵啤啤商量, 最近幾集石敢當人性化左好多, 應該唔會唔幫手

蔣志光, 阿姐, 石敢當個邊搞到咁大鑊, 又以為阿姐瘋左, 又唔見左神石, 結果都無人通知馬季

================================

結果馬李一搵石敢當就即刻解決左
PatrickNo42 05:31 PM 11-16-17
作者: Dangerous-boy:
個故事終編排得很好!
之前一直冇估到金剛和小儀係馬明父母。到今集當估到金剛和小儀係鬼時,個心寒一寒、毛管棟,究竟馬明食那碗麵是什麼?一直收的車資是陰司紙?到了知道是親生父母後又睇到眼濕濕!
其實從不懂撒嬌的女人就睇到依家既劇組響角色描寫方面進步左

不過套戲唯一衰在節奏慢
信長 10:00 PM 11-16-17
蔣志光宇宙...
痴線
Busconcamp 12:24 AM 11-17-17
兩劇同一晚出現同一句對白...
"人係求生,唔係求死"

Dangerous-boy 10:34 PM 11-21-17
睇預告聽晚又催淚
鐵之侍 10:31 PM 11-26-17
激死。。。。。在真正進入戲肉時就要人上網才能看後續
axe1292 11:57 PM 11-26-17
激死。。。。。在真正進入戲肉時就要人上網才能看後續
佢寫番外篇, 應該唔係後續,
呢個結局只係鋪路出2季
大破人間 09:09 AM 11-27-17
個番外只是每集得8分鐘的泡麵番, D伏筆應該不是留給番外的
PatrickNo42 03:37 PM 11-27-17
估唔到套野原來係英雄起源故事

可惜仲係典型TVB畫面
信長 03:56 PM 11-27-17
作者: PatrickNo42:
估唔到套野原來係英雄起源故事

可惜仲係典型TVB畫面
睇得出人地有心拍,
不過特技,化妝,無進步
budget 都係少,D 景真係好多TVB 廠
HON HON 04:03 PM 11-27-17
作者: 大破人間:
個番外只是每集得8分鐘的泡麵番, D伏筆應該不是留給番外的
根本就係constantine....

番外編無興趣睇.
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

返回主題版面