Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33 73  ... 最後
日本動漫畫討論版>川原礫「ソードアート・オンラインII」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.3
shooter 02:47 AM 01-01-14
生肉已睇,1hr 40 min
武藤遊戲 02:50 AM 01-01-14
見日本 ...做了新聞報紙(読売新聞)

事丫娃些 03:48 AM 01-01-14
作者: 武藤遊戲:
見日本 ...做了新聞報紙(読売新聞)

RPG之鬼 09:58 AM 01-01-14
作者: ouki:

阿生你邊位
桐子黎架
呢個世界上有一種人唔可以用刀劍,否則會破壞世界和平?
money 02:39 PM 01-01-14
ソードアート・オンライン Extra Edition
2014年4月23日発売

Blu-ray完全生産限定版
¥8,000+税 ANZX-6619~6620
DVD完全生産限定版
¥7,000+税ANZB-6619~6620

■ 完全生産限定版特典
★原作者:川原礫書き下ろし新作短編小説「ソードアート・オンライン」
★キャラクターデザイン:足立慎吾描き下ろしデジジャケット仕様
★本編DISC+特典CD(キャラクターソング収録)
★三方背クリアケース
★特製ブックレット(16P)
★特典映像
・川原礫黙認「そーど・あーとおふらいん Extra Edition」
※SDキャラ達によるキャラクターコメンタリー映像
事丫娃些 04:30 PM 01-01-14

casio 09:00 PM 01-01-14
食完
特別篇似係想補救返當初桐子同莉法救咚嘰那段做伏筆
成段根本同聖劍嘅手法如出一轍,出任務果嗰根本係昆你,實情係倒返轉
所以感覺到時劇情會變成---一行人聽信流言去打咚嘰,之後莉法不忍變成救咚嘰,然後發現真正解迷條件

希望A-!今次吸取一期經驗,唔望佢做到UW篇,死槍篇做得好好睇睇就夠
shooter 10:30 PM 01-01-14
UW篇? 要做幾多集先得?
casio 10:32 PM 01-01-14
作者: shooter:
年番
ouki 12:45 AM 01-02-14
作者: casio:
食完
成段根本同聖劍嘅手法如出一轍,出任務果嗰根本係昆你,實情係倒返轉
所以感覺到時劇情會變成---一行人聽信流言去打咚嘰,之後莉法不忍變成救咚嘰,然後發現真正解迷條件

希望A-!今次吸取一期經驗,唔望佢做到UW篇,死槍篇做得好好睇睇就夠
根本係同一樣GE QUEST。。。聖劍係索爾。。。E次波菜東。。。。下次係味宙斯

年番
UW等川原改好先啦。。WEB版太難出街

E次係動畫總集。。。用左好多時間做總集。。。睇來動畫版把16.5當正史睇。。。第一次識阿絲那改為P版的第一層

A1 E次夠話數講GGO應該冇問題 一季番完成GGO就可聖劍加聖母好似E家禁當OVA出。。。。再等川原把”UW改“完成

某程度真希望川原別寫P住改好UW先。。。UW WEB GE錯字仲有不少未改。。。

到時角川又好得意地照翻。。。就好似AW 14期TW版禁有錯字(我不知是否得我那LOG係禁)
money 09:38 PM 01-02-14

冇啦
SAO ANIME好既得音樂同原作既故事
一期 演出 作畫上都好大問題
最好睇既得長井龍雪演出個集
作畫BD又唔修正
唔轉STAFF根本又係火住睇

我會期待加速2期
利家 10:27 PM 01-02-14
發夢mode
如果係京阿尼或pa work接手就好了
ouki 10:29 PM 01-02-14
作者: 利家:
發夢mode
最正常應該同AW同一間
leungky1 11:34 PM 01-02-14
發夢mode
呢種題材佢地唔會睇上眼~

不過保守mode
都應該搵下IG或者BONES啦
如果接左真係變成年番都唔奇
比卡SP 01:48 AM 01-03-14
好想知第二季點安排
Ggo做1クール唔難理解
剩下聖劍同絕劍做十二集好微妙
Kinny Riddle 02:06 AM 01-03-14
發夢mode
京社冇搞FMP咁多年,再加上之前既境界之彼方整到成pat野咁,佢地短時間內都唔會敢搞呢D科幻/幻想式既題材。除非故仔係好似涼宮春日或中二病般傾向笑料居多或者可以考慮。

到而家都仲係唔明點解A1唔肯用劇本構成,第一季個故仔編排真係亂o西龍。

再加上去到邊個討論區都係罵戰滿天飛,撐動畫某些好既野又比原作廚鬧,鬧動畫改得不知所謂又係照比D只睇動畫既人鬧,過左半季左右我都費事再參與討論,索性當笑片黎睇反而冇咁煩惱。
leungky1 08:00 AM 01-03-14
作者: Kinny Riddle:
京社冇搞FMP咁多年,再加上之前既境界之彼方整到成pat野咁,佢地短時間內都唔會敢搞呢D科幻/幻想式既題材。除非故仔係好似涼宮春日或中二病般傾向笑料居多或者可以考慮。

到而家都仲係唔明點解A1唔肯用劇本構成,第一季個故仔編排真係亂o西龍。

再加上去到邊個討論區都係罵戰滿天飛,撐動畫某些好既野又比原作廚鬧,鬧動畫改得不知所謂又係照比D只睇動畫既人鬧,過左半季左右我都費事再參與討論,索性當笑片黎睇反而冇咁煩惱。
得罪啲講聲

Aniplex將原作同製作群睇得太高
以為可以好似物語嗰啲剪輯小說片段落嚟改
但明顯班STAFF理解原作同劇本時已經有問題
Leaf 10:22 AM 01-03-14
最大問題唔係點解班人仲俾SAO動畫有錢賺咩
卷均30,000係個點ge數量
shooter 04:56 PM 01-03-14
京社冇搞FMP咁多年,再加上之前既境界之彼方整到成pat野咁,
我唔知"境界之彼方"故事是不是原創?但佢的戰鬥場面就超晒班,非常好睇。

SAO 有故事跟,京社點差,都唔會整到一 pat 野掛?
尼路 05:15 PM 01-03-14
我唔知"境界之彼方"故事是不是原創?但佢的戰鬥場面就超晒班,非常好睇。

境界有小說跟的……
leungky1 07:16 PM 01-03-14

境界比對小說原作其實改到翻天覆地......
不過始終無咩人睇過,所以都無咩落差心態

如果俾京社攪SAO
就預左一定會塞入比原作更多嘅資訊
對原作黨唔知算唔算做壞事?
shooter 08:50 PM 01-03-14
作者: leungky1:
境界比對小說原作其實改到翻天覆地......
不過始終無咩人睇過,所以都無咩落差心態

如果俾京社攪SAO
就預左一定會塞入比原作更多嘅資訊
對原作黨唔知算唔算做壞事?
講開先講,我一直以為日本文化,係好尊重作者,有乜改動,都要作者同意。

唔似香港無線拍金庸小說,改到面目全非。
メソウサ 10:04 PM 01-03-14
境界根本就係KAエスマ旗下
京ani係老細話要改係咁架啦
Kinny Riddle 10:56 PM 01-03-14
作者: leungky1:
得罪啲講聲
我完完全全唔知你係打算點樣得罪我?

你多心了。

再一度證明我選擇唔參與SAO既討論係正確既,就連呢D雞毛蒜皮既野都會比人言者無意聽者有心地誤會。
leungky1 12:10 AM 01-04-14
我完完全全唔知你係打算點樣得罪我?

你多心了。

再一度證明我選擇唔參與SAO既討論係正確既,就連呢D雞毛蒜皮既野都會比人言者無意聽者有心地誤會。
都唔係話得罪你

我都只係驚得罪其他人
標籤:ソードアート・オンライン, 刀劍神域
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33 73  ... 最後

返回主題版面