Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-13-17, 12:30 AM   #5701
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
拎完上任記又試唔到個問題...............
佢地係叫我番去再試下, 有問題再上去

買埋今代任記主機真係夠哂皮, 以後唔好攪我

用咗d gaf bro 提議既方法攪下張card, 希望ok啦.....
有無試過用第二隻Zelda?
新月 目前離線  
舊 04-13-17, 06:45 AM   #5702
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Nintendo Direct 4.12.2017

NS 部份

信長 目前離線  
舊 04-13-17, 06:51 AM   #5703
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線  
舊 04-13-17, 07:06 AM   #5704
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
enishi 目前離線  
舊 04-13-17, 07:25 AM   #5705
信長
The Flash

Neon yellow ..
散買Joy-corn

JC 乾電...

此篇文章於 04-13-17 07:31 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 04-13-17, 09:36 AM   #5706
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
魷魚2 7月
ARMS 6月
咁都唔錯呀, 希望MARIO 可以8月接棒啦
魷魚太著重PK 未必岩我呢D手殘人玩
會比隊友怨
mouseccy 目前離線  
舊 04-13-17, 09:49 AM   #5707
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
有無人覺得隻Neon Yellow個配色好似Pikachu,
不過香港呢個市場…有新色手制出應該變咗新的炒賣工具…

可以入2A的設計係好事,睇返XBOX 360手制,就因為有得直接入2A SIZE電池,
十年後就唔駛擔心舊專用電池壞(例如發脹)無得玩,自己換返市面普通電就得~!
最少到宜家XBOX ONE個手制都留返呢個設定先。

其實我覺得NS主機跟機果個 Joy-Con Grip就應該有得比人入2A電嚟繼續無線玩,
或者個Joy-Con Charging Grip應該免費跟機出。

Nintendo announces Joy-Con battery grips for Switch controllers
You'll also be able to buy the controllers in neon yellow soon.

https://www.engadget.com/2017/04/12/...h-controllers/

The Nintendo Switch's detachable Joy-Con controllers already have decent battery life, but if you're looking to game for even longer sessions, Nintendo has you covered. Today the company announced the Joy-Con AA battery pack, a pair of detachable grips for the wireless controllers that let users extend their longevity with off the shelf batteries. Oh, and you'll be able to buy the detachable controller in neon yellow soon, too.

Both the new Joy-Con color and charging grip launch on June 16th. The a pair of wireless controllers in the new color will probably sell for the same $80 ($50 individually) as the standard model, but unfortunately there's no word on how much the detachable battery pack will cost. Hopefully, it'll ring in for less than the $30 Joy-Con charging grip.

舊 04-13-17, 09:53 AM   #5708
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: mouseccy 查看文章
魷魚2 7月
ARMS 6月
咁都唔錯呀, 希望MARIO 可以8月接棒啦
魷魚太著重PK 未必岩我呢D手殘人玩
會比隊友怨
應該會放係感恩節前後打XMAS商戰,
有FE無雙同XENOBLADE 2(後者我覺得未必出得切)。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 04-13-17, 10:14 AM   #5709
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: 阿聰 查看文章
應該會放係感恩節前後打XMAS商戰,
有FE無雙同XENOBLADE 2(後者我覺得未必出得切)。
講起FE, 我呢D只得舊3DS既人真係睇得好辛苦
隻新FE買左都唔知自己可唔可以頂住玩曬
個MON太暗同埋D 畫面真係差過而家D手機
部野封塵左勁耐
最近拎出黎比老婆玩MARIO 同見有FE出先拎出黎玩下
但真心如果佢可以出到同YOUTUBE睇片一樣既質素我就好滿意了, 可惜實際真係又暗又唔夠清
mouseccy 目前離線  
舊 04-13-17, 10:15 AM   #5710
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 野良猫 查看文章
老任今代應該唔出吧,NS又拎得出街玩
手提機又被手遊打搞成咁,統一响NS出GAME仲好
又防止啲廠商出雙版本
唔係講左3DS 後繼機開發中咩....
我們都知NS 出得好, 可以當半個手提機, 但係老任想屈多水...

SONY 生生性性, 將部P4的機能入晒手提機 做到同NS差唔多, 我比像想一機可以屋企同外出都係玩同一樣野多D
我唸己經WIN左....可惜...

引用:
作者: 信長 查看文章
JC 乾電...
沒計啦, 個狗頭做唔砌嘛.....
我係日本搵個狗頭, 搵左幾日.....間間都沒貨, 痴線

-------------------------------------------------------
BTW, 唔睇上面CHING POST, 都唔記得今日有直播....

望完.....隻大富翁好似幾好(頂妳又買舊GAME....新機係咁買舊GAME做咩者...)....章魚買硬(雖然應該比人虐打多)...隻FATE 好似幾好....(雖然唔係粉絲)...其他暫時都....

預定:
馬車 月尾
章魚 -
FATE -
大富翁

此篇文章於 04-13-17 10:20 AM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線  
舊 04-13-17, 10:18 AM   #5711
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: mouseccy 查看文章
講起FE, 我呢D只得舊3DS既人真係睇得好辛苦
隻新FE買左都唔知自己可唔可以頂住玩曬
個MON太暗同埋D 畫面真係差過而家D手機
部野封塵左勁耐
最近拎出黎比老婆玩MARIO 同見有FE出先拎出黎玩下
但真心如果佢可以出到同YOUTUBE睇片一樣既質素我就好滿意了, 可惜實際真係又暗又唔夠清
都係,我有初版3DS同3DS LL,
初版3DS唔多適合玩呢D GAME,輕鬆小品會比較OK。

技術一直在進步,2011年產物,畫面好難同依家手機直接比較。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 04-13-17, 10:22 AM   #5712
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
rayman legend咁厚面皮年年都port
老是常出現....

amiibo , splatoon 個amiibo功能hea咁多
第一集係有新關新challenge玩, 幾過癮. DLC咁
twlight princess 個link amiibo好醜樣

splatoon coop mode應該幾好玩!!
新sonic 都好似幾正

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 04-13-17, 10:30 AM   #5713
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDangelsky
3DS Friend Code4957 6769 7414
PSN  IDangelsky
XBox Live Gamertagangelskyhk
新果批amiibo 官網同amazon jp都有得預訂了,咁就無左成萬yen...

幾時都話老任齋賣amiibo都發

舊 04-13-17, 11:02 AM   #5714
sonic
Game Master

隻Mr. Shifty 好似幾好玩咁
仲有夏天出既跳格仔好似都OK

此篇文章於 04-13-17 11:07 AM 被 sonic 編輯。
sonic 目前離線  
舊 04-13-17, 11:06 AM   #5715
DreamyLuigi

引用:
作者: angelsky 查看文章
新果批amiibo 官網同amazon jp都有得預訂了,咁就無左成萬yen...

幾時都話老任齋賣amiibo都發

link 果3隻有啲hea...

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 04-13-17, 11:27 AM   #5716
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
依家咪好囉,

用返AA電, 肥咗又應該好楂手D,

咁啱又買咗部叉電池機, 又多一個用處
harakuma 目前離線  
舊 04-13-17, 11:31 AM   #5717
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: sonic 查看文章
隻Mr. Shifty 好似幾好玩咁
仲有夏天出既跳格仔好似都OK
跳格仔感覺係splatoon嘅2d版
WAL1 目前離線  
舊 04-13-17, 11:35 AM   #5718
DreamyLuigi

引用:
作者: harakuma 查看文章
依家咪好囉,

我都覺得係好過叉電grip個用途
拆開玩雙打果陣, 狂用motion 同rumble我試過好快就battery low
咁無電時你就算用叉電grip, 都係要插返埋去無得再雙打

舊 04-13-17, 11:57 AM   #5719
sonic
Game Master

引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
我都覺得係好過叉電grip個用途
拆開玩雙打果陣, 狂用motion 同rumble我試過好快就battery low
咁無電時你就算用叉電grip, 都係要插返埋去無得再雙打

我都覺,個叉電grip有條線,麻煩
sonic 目前離線  
舊 04-13-17, 12:05 PM   #5720
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
可以分開買座真係唔錯唔錯
fortel 目前離線  
舊 04-13-17, 12:16 PM   #5721
IDGAF
The One

引用:
尋晚玩完LEGO 想換番隻ZELDA 玩, 點知就出問題, 入GAME 好似認唔到張CARD , 好啦, 再入, LOAD 到入去, 就話SOFTWARE CLOSE BECAUSE OF ERROR , TRY咗好幾次, 都係差唔多...........試咗6, 7次先入到去.........但今朝試又係咁..................但奇在得ZELDA 係咁................我換1,2 SWITCH, 同LEGO, 一入就得, 好正常, 都唔知咩事, 今日想拎去睇下..................希望唔好係部機問題, 我玩咗145個鐘啦....................唔想心血無哂
引用:
拎完上任記又試唔到個問題...............
佢地係叫我番去再試下, 有問題再上去

買埋今代任記主機真係夠哂皮, 以後唔好攪我

用咗d gaf bro 提議既方法攪下張card, 希望ok啦.....
似接觸不良?
但部NS機同ZELDA隻GAME咁新,
就算之前潮濕到100%,應該唔會咁快有氧化生鏽果類問題吧?

你部機同隻GAME邊度買架?

咁上任記佢又可以點同你試?
同埋你屋企同佢果度個環境又會有分別,
係佢度試到得,返屋企又唔得,
可唔可以用「間歇性失靈」、「本身件產品有缺憾」、「3月推出用一個月就壞」、「對品牌失去信心」果類理由去爭取到換過件?

其實買GAME出問題有無得換?
我隱約記得以前電話查詢過XBOX 360定PS3,
好似有提過要「香港行版GAME+官方指定的零售點買+有保留單據」,先可以有所謂90日的遊戲保養,
但實際我就無機會試過要換,亦唔覺得真係會比你換到…

此篇文章於 04-13-17 12:18 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線  
舊 04-13-17, 12:25 PM   #5722
DreamyLuigi

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
似接觸不良?
但部NS機同ZELDA隻GAME咁新,
就算之前潮濕到100%,應該唔會咁快有氧化生鏽果類問題吧?

你部機同隻GAME邊度買架?

咁上任記佢又可以點同你試?
同埋你屋企同佢果度個環境又會有分別,
係佢度試到得,返屋企又唔得,
可唔可以用「間歇性失靈」、「本身件產品有缺憾」、「3月推出用一個月就壞」、「對品牌失去信心」果類理由去爭取到換過件?

其實買GAME出問題有無得換?
我隱約記得以前電話查詢過XBOX 360定PS3,
好似有提過要「香港行版GAME+官方指定的零售點買+有保留單據」,先可以有所謂90日的遊戲保養,
但實際我就無機會試過要換,亦唔覺得真係會比你換到…

我餅帶都有一模一樣問題,
用眼鏡布抹下餅帶就無事

game 鋪買嘅九成係日版.唔會換比你

舊 04-13-17, 12:36 PM   #5723
IDGAF
The One

引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
我餅帶都有一模一樣問題,
用眼鏡布抹下餅帶就無事

game 鋪買嘅九成係日版.唔會換比你

希望佢真係用眼鏡布抹下餅帶就無事,
如果唔係又風筒又擦膠咁試完都有事,官方都唔知會唔會話你自「人為損毀」、「使用方法不正確」…

係囉,如果隻GAME係日版包裝,但其實真係由香港代理引入,都唔提供任何售後服務支援,
咁對買家都幾唔公平。

舊 04-13-17, 03:27 PM   #5724
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: harakuma 查看文章
依家咪好囉,

信我,d 差電好快壞,唔知機壞定電壞,總知好快壞

由gp 到gp green玩到apple 玩到sanyo 既人字。
Hello MiMi 目前離線  
舊 04-13-17, 03:59 PM   #5725
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
信我,d 差電好快壞,唔知機壞定電壞,總知好快壞

由gp 到gp green玩到apple 玩到sanyo 既人字。
我個兩粒買俾wiimote O既SANYO用到宜家喎...
仲要超少用....都冇事

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5824 昨天 10:23 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 03:27 PM

手機版 | APP版