Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-19-16, 07:45 PM   #5526
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
我都唔清楚個bug係點,
個時我用你個部會冇加分,
但係用其他人又有加
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 09:50 PM   #5527
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: VTMaldini 查看文章
繼續做非洲人....

4突電單車張SP卷 --> 盾登霸
大器SSR卷 --> 盾鐵甲
今日張SSR Ex卷 --> 射鐵甲

盾鐵甲好嘢黎,仲中埋射去凸,有乜非洲?我凸爆後兩邊都係主力喎

引用:
作者: ShinDou 查看文章
原來ex飛唔係大器確定?得隻新射朱雀
呢隻係烏冬夢未已求既,PVP真係好厲害

EX中NONO,有少少運,不過有爆NU真係唔太用得着
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 09:52 PM   #5528
clie

引用:
作者: yorkyork 查看文章
我都唔清楚個bug係點,
個時我用你個部會冇加分,
但係用其他人又有加
咁我理解錯,原來要一致外借俾人先幫人加到分
咁我真係好難逐一試邊個FD有加分,成堆四色機無可能記到,隨緣
舊 10-19-16, 10:16 PM   #5529
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: clie 查看文章
盾鐵甲好嘢黎,仲中埋射去凸,有乜非洲?我凸爆後兩邊都係主力喎

呢隻係烏冬夢未已求既,PVP真係好厲害

EX中NONO,有少少運,不過有爆NU真係唔太用得着
玩清場陣既話NONO勁過NU好多

新朱雀暫時覺得佢係上位版激勵哥,不過佢有不屈係幾煩,而家開始FEEL到好多機D不屈好屈,仲屈過根性 XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 10:57 PM   #5530
VTMaldini
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
PSN  IDVTMaldini
引用:
作者: clie 查看文章
其實主要係覺得成個倉都係鐵甲, 中左盾鐵甲後部帝皇(已全改)同盾鐵甲JS都唔知要黎做乜.
唔課又唔知幾時先可以4凸d大器 (unicorn, 紅蓮, etc)

舊 10-19-16, 11:06 PM   #5531
clie

盾鐵甲面前帝皇同盾JS根本永久封印,完全取代舊機都唔開心?
我中NONO仲要凸爆後先勉強PVP取代NU,手上又咁多零凸大器,棄GAME之日都未必凸佢咯
舊 10-19-16, 11:11 PM   #5532
clie

引用:
玩清場陣既話NONO勁過NU好多
可能我見人用NONO我都係用V一兩嘢做低覺得好廢
仲有NU個打盲人效果其實係更重要,清唔到人都唔會被逆轉
舊 10-19-16, 11:15 PM   #5533
ShinDou

正常NONO陣唔會俾V打到,因為1出手就秒晒 XD 秒唔到人係因為俾人隻NONO快過佢秒左 XD

反而NU未必夠力秒5盾,春香唔死再出多隻盾戰國已經可以反炒NU陣

此篇文章於 10-19-16 11:20 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-19-16, 11:33 PM   #5534
clie

NONO陣唔多見,見到既都唔係SET佢做開場,其實運動性太低,要壓低成隊運動去遷就佢都唔理智
睇返烏冬編文,原來用黎攻陣開CRT殺分身同防罩機,前提仲要佢命中先得
舊 10-19-16, 11:34 PM   #5535
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
正常NONO陣唔會俾V打到,因為1出手就秒晒 XD 秒唔到人係因為俾人隻NONO快過佢秒左 XD

反而NU未必夠力秒5盾,春香唔死再出多隻盾戰國已經可以反炒NU陣
但防守唔會有人擺盾戰國同春香呢,進攻方面我覺得NU同NONO都無咩分別

NONO最大價值係做guardian
而家打好多主流陣都係超力V+GGG+OO+粉紅蘭斯+奶黃/老馬修配NONO guardian
唔夠火力秒殺呢個陣就只可以返轉頭f5

呢樣係NONO做到NU做唔到
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 07:15 AM   #5536
ShinDou

引用:
作者: dragonar226 查看文章
但防守唔會有人擺盾戰國同春香呢,進攻方面我覺得NU同NONO都無咩分別

NONO最大價值係做guardian
而家打好多主流陣都係超力V+GGG+OO+粉紅蘭斯+奶黃/老馬修配NONO guardian
唔夠火力秒殺呢個陣就只可以返轉頭f5

呢樣係NONO做到NU做唔到
NU招必唔夠大力,多數殺唔死我隻春香,NONO我就俾佢1下秒晒5隻盾,好似每隻扣萬5定萬8 XD

防衛技應該都係NONO大力D

呢個陣我覺得最難都係隻00,仲要識擺中線同凸過下既超難殺,又有PART加回,仲難殺過以前,超難打中,打中都有不屈,郁得太快差唔多常時不屈,唔1開波秒左佢基本上輸硬咁濟

第2難係拳GGG,成萬甲有罩,反而豹馬唔算好大問題,不過有卜根都係煩,都係要秒
舊 10-20-16, 09:36 AM   #5537
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

PSN  IDradzinskiJP
大家好我岩岩新玩

想問下活動 我差一隻SR 先 突得爆隻SSR , 已拎活動劇情果集, 係咪一定要 拎6千 CHIPS 換4隻R 黎換埋果隻SR?
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 09:42 AM   #5538
ShinDou

係呀,睇分派既應該都派晒啦
舊 10-20-16, 10:33 AM   #5539
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
4隻...? 點解我要換8隻R先突爆既, 我都拎了活動果隻
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 10:39 AM   #5540
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
我換左12隻...忘了尋日會派多隻sr....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 11:01 AM   #5541
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

PSN  IDradzinskiJP
引用:
作者: ryvius123 查看文章
4隻...? 點解我要換8隻R先突爆既, 我都拎了活動果隻
我之前已換了4隻 所以都係 8隻 (4+4)
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 01:36 PM   #5542
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
00用黃奶必去打, 即使打唔死都會降迴避, 迴避尅星!
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 02:29 PM   #5543
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
真係好微妙既EV卷...
尋日張SSR出盾鐵甲(已突爆,射都突2了)已經好火,要中大器其他機又唔見咁好出...頭尾中過3次盾鐵甲....
點知今日張普通卷又有彩,心諗正啦,又出IJ喎....真係好奇怪...冇啦啦IJ都可以突1...

51,52,53卷就理所當然係肥啦...

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 03:10 PM   #5544
GP03D

點解我已經攞哂活動既SSR/SR/R加換左4隻R番嚟,都仲爭2隻SR先突爆既?
睇見你地話換8隻就得,已家我睇我要換TOTAL14隻先突爆喎....咁奇怪既....

舊 10-20-16, 03:13 PM   #5545
yorkyork

註冊日期: May 2010
你差14隻咁怪?
你凸個時係咪冇食返隻凸爆個隻?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 06:23 PM   #5546
ShinDou

進擊終於中到ssr大作,鬥雞原來幾勁下
舊 10-20-16, 06:46 PM   #5547
GP03D

係喎....原來自己一直咁豬.....

舊 10-20-16, 07:09 PM   #5548
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
再提多句,第一隻sr係普通版,其他包括換的都係星版,小心食錯
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-16, 01:07 PM   #5549
ShinDou

無啦啦彈GAME之後入唔番

用VPN轉日本先入得番

此篇文章於 10-21-16 01:12 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-21-16, 05:27 PM   #5550
ShinDou

而家鬥雞好多BUG,唔知係冇人發現定咩

疾左都成日照郁到,奇襲又俾人照擋到

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 03:06 PM

手機版 | APP版