Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-05-13, 09:23 AM   #501
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
原來AGR員需一粒C4或兩粒EMP就搞掂…唔怪得成日咁快死啦

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-13, 10:46 AM   #502
Echo01
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
原來AGR員需一粒C4或兩粒EMP就搞掂…唔怪得成日咁快死啦
尋晚碌FHJ-18AA終於打落1架AGR, 開心死~
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-13, 10:47 AM   #503
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
引用:
作者: Echo01 查看文章
尋晚碌FHJ-18AA終於打落1架AGR, 開心死~
FHJ反而要3飛真係離譜

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-13, 10:57 AM   #504
Echo01

引用:
FHJ反而要3飛真係離譜
仲有blackhat 1飛已KO, 好唔合理, AGR成千分先開到 = =
舊 03-05-13, 11:02 AM   #505
クリス.レッド

引用:
仲有blackhat 1飛已KO, 好唔合理, AGR成千分先開到 = =
Vtol同lobster唔知可唔可以一個blackhat搞掂?
係都好萬能

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 03-05-13, 11:06 AM   #506
wir
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2011
琴晚你地早走無玩到
之後我地有場kill confirm, 全場玩唔食黃牌, 只食紅牌
務求將個時間拖延, 玩到最後一秒

笑死我...打到80 分領先人地得20 幾分
我地個個就係度叫"唔好執牌呀, 唔好執牌呀"
突然間全場人有牌都唔執, 個分停左係度唔郁
我諗對面都覺得好無奈

睇番record 我地有幾個人殺左三十幾個, 但係食得兩個牌
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-13, 11:08 AM   #507
wir

引用:
Vtol同lobster唔知可唔可以一個blackhat搞掂?
係都好萬能
要3 個blackhat...

lodestar 咁樣炸法...有無人可以企定定係度用blackhat 慢慢hack 爆佢呢....
舊 03-05-13, 11:17 AM   #508
クリス.レッド

引用:
作者: wir 查看文章
琴晚你地早走無玩到
之後我地有場kill confirm, 全場玩唔食黃牌, 只食紅牌
務求將個時間拖延, 玩到最後一秒

笑死我...打到80 分領先人地得20 幾分
我地個個就係度叫"唔好執牌呀, 唔好執牌呀"
突然間全場人有牌都唔執, 個分停左係度唔郁
我諗對面都覺得好無奈

睇番record 我地有幾個人殺左三十幾個, 但係食得兩個牌
你地班人
不如一個食開spawn炸啦
引用:
要3 個blackhat...

lodestar 咁樣炸法...有無人可以企定定係度用blackhat 慢慢hack 爆佢呢....
我整左個class專炸kill streak
裝cool blood+blind eye睇我唔到

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 03-05-13, 11:26 AM   #509
wir

引用:
你地班人
不如一個食開spawn炸啦

我整左個class專炸kill streak
裝cool blood+blind eye睇我唔到
LMG+FMJ
FHJ
blackhat x2, emp x1
blind eye, scarvenger, engineer
tatictian

放咩scorestreak 都無用呀, 全部炸爆你

其實我覺得lmg+fmj 打chopper, sentry gun 仲好用
舊 03-05-13, 11:30 AM   #510
Echo01

好邪惡啊, 敵人咁辛苦先放到飛機大砲, 一出黎就解體...
舊 03-05-13, 11:34 AM   #511
クリス.レッド

引用:
LMG+FMJ
FHJ
blackhat x2, emp x1
blind eye, scarvenger, engineer
tatictian

放咩scorestreak 都無用呀, 全部炸爆你

其實我覺得lmg+fmj 打chopper, sentry gun 仲好用
好提議,改改class先,謝了

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 03-05-13, 11:35 AM   #512
クリス.レッド

引用:
對敵人仁慈,就係對自己殘忍

幾大都係對敵人殘忍啦

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 03-05-13, 11:37 AM   #513
wir

引用:
fmj 對scorestreak 有加成

如果打dragon fire 一定係用lmg+fmj, 射四五槍就爆

stealth chopper 三十幾槍就打爆

用fhj 仲要等佢log on

真係好屈機...
舊 03-05-13, 11:42 AM   #514
クリス.レッド

引用:
fmj 對scorestreak 有加成

如果打dragon fire 一定係用lmg+fmj, 射四五槍就爆

stealth chopper 三十幾槍就打爆

用fhj 仲要等佢log on

真係好屈機...
所以依家我寧願用AGR都唔用chopper,太易打低啦,又要少100分

有咩事等我出手打大飛機啦
Uav C-Uav我就未必搞,因為平時用開ghost+冇炮o係身

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 03-05-13, 11:45 AM   #515
wir

玩左一排light weight+ extreme conditioning 加埋刀仔原來可以跑得好快好快....

下次玩domination 要試下攞盾加flak jacket

加把手槍仔同c4 就算

一開始就狂跑去b 搶旗, 做肉盾幫你地搶位
舊 03-05-13, 11:49 AM   #516
クリス.レッド

引用:
玩左一排light weight+ extreme conditioning 加埋刀仔原來可以跑得好快好快....

下次玩domination 要試下攞盾加flak jacket

加把手槍仔同c4 就算

一開始就狂跑去b 搶旗, 做肉盾幫你地搶位
我玩shotgun就係依個配置,學librasky(提起都幾耐冇見過佢

玩盾試過,裝埋tactical mask,百毒不侵

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 03-05-13, 11:52 AM   #517
wir

引用:
我玩shotgun就係依個配置,學librasky(提起都幾耐冇見過佢

玩盾試過,裝埋tactical mask,百毒不侵
今晚試下一齊玩

兩個盾一齊衝去搶b

炸唔爆又打唔爆, 都咪話唔過癮
舊 03-05-13, 11:54 AM   #518
クリス.レッド

引用:
今晚試下一齊玩

兩個盾一齊衝去搶b

炸唔爆又打唔爆, 唔咪話唔過癮
我一陣改class先

死火,盾未解,C4、trophy system未夠lv解鎖,唔夠完整丫

艦娘老婆list

小弟打機直播link

此篇文章於 03-05-13 12:00 PM 被 Chris Redfield 編輯。
舊 03-05-13, 12:07 PM   #519
wir

引用:
我一陣改class先

死火,盾未解,C4、trophy system未夠lv解鎖,唔夠完整丫
你唔講我都唔記得要用trophy system

不過有flak jacket 就算了, 諗緊用c4 定hatchet 好

乾脆連手搶都唔攞, 用danger close+ hatchet x2

唔駛換盾都打以打到人

正...諗起都好想即刻玩
舊 03-05-13, 12:14 PM   #520
クリス.レッド

Hatchet?
聽講用fast hand,撞盾延遲時間可縮短

我用埋trophy啦,頂多陣又有分幾好丫

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 03-05-13, 12:24 PM   #521
wir

引用:
Hatchet?
聽講用fast hand,撞盾延遲時間可縮短

我用埋trophy啦,頂多陣又有分幾好丫
飛斧...唔記得佢叫hatchet 定tomahawk 啦

bo1, mw3, bo2...呢幾隻game 都有, 但係個個名唔都同, 煩死人

頂佢...原來今集叫combat axe....
舊 03-05-13, 12:51 PM   #522
クリス.レッド

飛斧好好玩

近排鐘意左玩SWAT556,近距離係差d,但中距離好好
可能因為用完Peacekeeper慣左中距離戰既關係

FAL升晒咁濟,之後到SCAR-H>SMR>M8A1
SCAR-H我反而用唔慣

艦娘老婆list

小弟打機直播link

此篇文章於 03-05-13 02:20 PM 被 Chris Redfield 編輯。
舊 03-06-13, 10:28 AM   #523
wir

引用:
飛斧好好玩

近排鐘意左玩SWAT556,近距離係差d,但中距離好好
可能因為用完Peacekeeper慣左中距離戰既關係

FAL升晒咁濟,之後到SCAR-H>SMR>M8A1
SCAR-H我反而用唔慣
無好好掌握到上次個weapon double xp weekend
ar 好多槍只係升到prestige level 2, 仲未升爆
琴晚打就覺得點解d 槍升得咁慢既...

個人覺得smr 仲好用過fal, 真係差唔多野野2 hit 就瓜
用左select fire 射速慢時又準左
問題係佢reload 好慢, 彈又少過fal
reload 時佢要晒下花招轉兩野先肯插個彈匣入去, 真係俾佢吹漲
用左select fire 就得番一個位, 成日要係fast mag 同suppresor 之間決擇
舊 03-06-13, 10:59 AM   #524
クリス.レッド

Double exp對我黎講係bonus,冇咪當儲headshot同練習把槍囉

好多時AR我都裝三樣配件 反正我少用手榴彈等副武
FAL我甚至唔帶手槍,把嘢咩距離都太屈啦
SMR都可能試下,但未unlock

遲D online可能打緊無雙/metal gear,要人打時照召集我得啦
冇人打時我先繼續依d單機game

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 03-06-13, 01:18 PM   #525
Echo01

用盾+flak jacket 搶B真係幾掂, 敵人又打唔到你, 又唔敢過黎

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty Black Ops 2 (已售) ahleung 電視遊戲討論版 882 09-21-13 01:17 PM
[多機種] [PS3/XB360] Call of Duty: Black Ops 討論區 LKC 攻略及心得交流區 372 06-29-11 01:56 PM
[多機種] Call of Duty 5 imgahou 電視遊戲討論版 394 01-12-11 11:16 PM
call of duty 2 α+β PC電腦遊戲討論版 1 10-31-05 10:16 PM
Call of Duty 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 55 10-09-04 11:58 AM

現在的時間是 09:24 PM

手機版 | APP版