Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-22-13, 05:44 PM   #501
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
我目標好低, 199就夠所以唔使轉deck

咁好彩.... 咁者係你轉一副針飛將既就可以jap唔少, 無謂堅持同自己作對
我都唔係第一日咁好彩架啦
所以真係好灰
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-13, 06:00 PM   #502
Stevesteve
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
係都反計換色誘
引用:
作者: aubreycty 查看文章
誘惑對強滅飛將作用不大, 一開強滅, 變了色誘程銀or 呂姬(正 )
仲有....1costs 好多人用 3/1成宜.
而飛將有2智, 就算無用3/1成宜, 呂姬同佢同智力2.

漢: 黃美人>神速決起號

舊 05-22-13, 06:18 PM   #503
cxzsedc

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Stevesteve 查看文章

點解飛將會2知, 係一個神秘既問題......

舊 05-22-13, 07:32 PM   #504
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:

色誘是計武力的

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-13, 09:22 PM   #505
Stevesteve

引用:
作者: 魔靈娘 查看文章

色誘是計武力的
係喎, mix-up咗歡迎..

不過有色誘, 會出4隻, 呂布龜在城. 開咗強滅就呂布出來.

舊 05-22-13, 11:21 PM   #506
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: cxzsedc 查看文章
點解飛將會2知, 係一個神秘既問題......
2.5 COST 10/2 好正常
飛哥許褚OK哥都係一樣SPEC

個稱號
SEGA係咪想娃右唔好再打機
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-13, 11:43 PM   #507
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: 石原夏織 查看文章
大大全一打到69x証添你唔用下
琴日打一條得二鋪唔係飛將囉
呢排頂上演武係咁出麻矢, 可能會小番d 我打三鋪神速六鋪全突遇到4次麻矢 不過重未上霸....

舊 05-22-13, 11:46 PM   #508
石原夏織

引用:
作者: getter173 查看文章
呢排頂上演武係咁出麻矢, 可能會小番d 我打三鋪神速六鋪全突遇到4次麻矢 不過重未上霸....
大大一齊唔好打啦
舊 05-23-13, 10:11 AM   #509
6eo
美波様!

引用:
作者: 石原夏織 查看文章
大大一齊唔好打啦
係到發放負能量

尋日ON居輸左一場大意一場LAG機...
搞到淨係升得2個
舊 05-23-13, 10:16 AM   #510
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:

個稱號
一個係挑(笑) 一個係怪力

同飛將兩回事黎wow :0)

係弓極同飛將特別廚 :0)

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 10:24 AM   #511
石原夏織

引用:
係到發放負能量

尋日ON居輸左一場大意一場LAG機...
搞到淨係升得2個
有咩問題
舊 05-23-13, 10:31 AM   #512
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:

個稱號
[路過]不好嗎已經可以預見之後的稱號
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 10:32 AM   #513
cxzsedc

註冊日期: Nov 2006
引用:

個稱號
引用:
作者: GUSTAV 查看文章

但無雙同氣炎擊3cost都係得10+/1 同10/1
對比之下飛將條計仲有彈性,9/1 就差唔多

舊 05-23-13, 10:33 AM   #514
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: hidelemon 查看文章
全一>銀河大帝已誕生
遲D超時空大帝,宇宙大帝,SEGA大帝
帝帝帝帝同玉王大帝都未出
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 10:59 AM   #515
Stevesteve

引用:

無話兩回事, 要一色一樣咩...

只係飛將無下修, 下修係預料中的事情.

張飛個挑有下修
怪力亦有下修到超剎那.
甘寧個計亦都係好短

總結 - 10/2 2.5costs個spec本身係廚架啦....正如4武1costs, 唔用計打基武都無蝕, 計有用就係bonus.

舊 05-23-13, 11:10 AM   #516
tongmak

註冊日期: May 2008
點解大家唔提下大雄哥同3.14
2個個計都用得過GA
tongmak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-13, 11:10 AM   #517
Stevesteve

上去ranking證實下, 銀河大帝...

配下時代比個[盤古]之類都好d呀..

舊 05-23-13, 11:11 AM   #518
6eo
美波様!

引用:
作者: cxzsedc 查看文章
但無雙同氣炎擊3cost都係得10+/1 同10/1
對比之下飛將條計仲有彈性,9/1 就差唔多
9/1 如果2cost我實用

點睇都係無雙有彈性好多啦下化...
引用:
實用=/=廚, ok哥同飛將對是但一招妨害都死
要斬人其實好大風險, 同唯我礎一樣都係用黎守為主

不過依家d人下下斬到5-60武硬推門...

引用:
無話兩回事, 要一色一樣咩...

只係飛將無下修, 下修係預料中的事情.

張飛個挑有下修
怪力亦有下修到超剎那.
甘寧個計亦都係好短

總結 - 10/2 2.5costs個spec本身係廚架啦....正如4武1costs, 唔用計打基武都無蝕, 計有用就係bonus.
中肯

怪力同挑都有勁既時代
剎怪陳泰個時都一副deck啦

其實飛將一向都冇改好耐, 無啦啦多人用又話變做廚咭
屎基那淚目
其實要改都唔知點改, 一係改個加武上限, 一係改短少少

如果講廚我覺得廚泉仲廚

引用:
作者: tongmak 查看文章
點解大家唔提下大雄哥同3.14
2個個計都用得過GA
3.14直頭係屈, 我指spec
幾隻7-8武都打佢唔死....

此篇文章於 05-23-13 11:14 AM 被 6eo 編輯。
舊 05-23-13, 11:18 AM   #519
GUSTAV
The One
poor

講真飛將呢d極限玩相性姐 唔係話控兵唔緊要

不過你睇政哥比隻飛將推得幾high

大家都明係佢冇落雷既錯 用返落雷真桃咪贏lor 但有時d野唔係咁計ga

最後變到市面上d deck 為左針某張卡 變化越黎越少 個環境壩越黎越差姐

舊 05-23-13, 11:20 AM   #520
tongmak

比3.14埋城加廚泉係後面已經差唔夠=1下.......
舊 05-23-13, 11:23 AM   #521
tongmak

強滅飛將係尼幾次D水火雷妨礙係咁削D人唔用米拎出黎威威LO
見赤火5進可以差唔多收卡
舊 05-23-13, 11:49 AM   #522
Stevesteve

引用:
講真飛將呢d極限玩相性姐 唔係話控兵唔緊要

不過你睇政哥比隻飛將推得幾high

大家都明係佢冇落雷既錯 用返落雷真桃咪贏lor 但有時d野唔係咁計ga

最後變到市面上d deck 為左針某張卡 變化越黎越少 個環境壩越黎越差姐
如果真係只能係極限武力咁玩, 只會處於我這類推卡人之流(或者好小小o既). 我見強的一定要係傷害計deck時利用29基武哩點.

出面咁多雷神deck, 高手低手見真章, 剩係硬來多多唔夠比人電死.
斬兩隻守, 唔full-team強滅守, 走散避傷害計.

舊 05-23-13, 11:59 AM   #523
Stevesteve

引用:
9/1 如果2cost我實用

屎基那淚目
其實要改都唔知點改, 一係改個加武上限, 一係改短少少
速度改慢慢小小到2倍都好夠, 殺人攻城能力大減 (依家係同無雙同速).
改慢到1.7變另一隻龐蛾仲即時整死將卡.

乜野係屎基那
求解

舊 05-23-13, 12:01 PM   #524
GUSTAV
The One
poor

引用:
如果真係只能係極限武力咁玩, 只會處於我這類推卡人之流(或者好小小o既). 我見強的一定要係傷害計deck時利用29基武哩點.

出面咁多雷神deck, 高手低手見真章, 剩係硬來多多唔夠比人電死.
斬兩隻守, 唔full-team強滅守, 走散避傷害計.
都話左唔使唔使控 雖然真係好多人唔控

但係根本張野令到成隻game個遊玩環境變得惡劣

不過好在我依家一個星期加埋都係打150樓下

舊 05-23-13, 02:08 PM   #525
6eo
美波様!

引用:
都話左唔使唔使控 雖然真係好多人唔控

但係根本張野令到成隻game個遊玩環境變得惡劣

不過好在我依家一個星期加埋都係打150樓下
你都岩既, 本身已經平衡左好耐, 咁搞又去番D轉DECK惡性循環既LOOP
又係個D 多A DECK, 個個用B針A, 之後A冇哂個個又用C針B咁

我一星期都係150樓下

引用:
速度改慢慢小小到2倍都好夠, 殺人攻城能力大減 (依家係同無雙同速).
改慢到1.7變另一隻龐蛾仲即時整死將卡.

乜野係屎基那
求解
依家好似都係2倍...? 有無雙咁快咩? 好似追到神速但又比無雙追到...

屎基那 = スキュラ
最先打飛將BARA既人
1COST有時張梁有時用鄒

此篇文章於 05-23-13 02:13 PM 被 6eo 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LV maxwaver 街機心得交流討論區 1022 11-23-12 08:21 PM
三國志大戰討論區 Vol.LIV kawaiibaba 街機心得交流討論區 1000 10-04-12 02:22 PM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM

現在的時間是 06:53 AM

手機版 | APP版