Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-19-13, 09:03 PM   #5026
肥高
Senior Gamer
<a href="h

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3437 3110 4062
PSN  IDKoko911koko911
XBox Live GamertagHOI YEUNG
引用:
作者: rothman 查看文章
剛做了機主,想請問一下連線PS VITA是否必須同一賬戶下才能連接?
Yes

舊 12-19-13, 09:16 PM   #5027
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
求救,我隻BF4一入GAME就顯示埋D唔知點文,請問去邊SET返做英文...
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 09:23 PM   #5028
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: pet3 查看文章
我在使用者1 dl某遊戲
之後我開新使用者 2號

我用使用者2號玩不到使用者1的遊戲?
用使用者1RUN一次先
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 09:24 PM   #5029
unclecheong
Junior Member

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 我係我 查看文章
求救,我隻BF4一入GAME就顯示埋D唔知點文,請問去邊SET返做英文...
我之前都係,之後update左BF4再入game就出返英文
unclecheong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 09:30 PM   #5030
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: taikin0901 查看文章
用使用者1RUN一次先
原來不是這樣
是要把使用者1設成常用帳先得....
但其實我是使用者2先係主服.....(還好可以多個常用使用者)

psv 外網絡控制.....

設定了咁
還是不行

點解ps4 即著但psv 無畫面咁怪呢

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 09:36 PM   #5031
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
原來不是這樣
但其實我是使用者2先係主服.....(還好可以多個常用使用者)

設定了咁
還是不行

我兩個USER都係常用, 不過唔知點解都係要RUN一次先得
舊 12-19-13, 09:45 PM   #5032
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
作者: unclecheong 查看文章
我之前都係,之後update左BF4再入game就出返英文
我更新完之後係出返英文,但語音果邊依然冇變過........
OPTION又冇得較...
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 09:50 PM   #5033
rothman
Orica

註冊日期: Feb 2002
XBox Live GamertagOrica
引用:
作者: 肥高 查看文章
Yes
吓……咁即是要格式化轉港服,咁用日服取嘅獎盃又用唔返要再格式化回日服……佢vita呢個設定實在太討厭!若非港服太廢根本唔想咁轉來轉去!
rothman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 09:53 PM   #5034
肥高
<a href="h

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3437 3110 4062
PSN  IDKoko911koko911
XBox Live GamertagHOI YEUNG
引用:
吓……咁即是要格式化轉港服,咁用日服取嘅獎盃又用唔返要再格式化回日服……佢vita呢個設定實在太討厭!若非港服太廢根本唔想咁轉來轉去!
我都係咁做....

舊 12-19-13, 09:57 PM   #5035
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
咁你部PSV係咩服?你係PS4登入返咪得囉
舊 12-19-13, 10:22 PM   #5036
Hello MiMi
Game Master

買左條code, hmv 機可以登記保用
但唔知點解佢只show 2 年,無show 90 日
Send 左email 去問, 睇下佢地點講

多謝您於網上登記您的產品及延長保用服務。您的產品的保用日期已由一年延伸至二年九十日(包括了藉網上產品登記獲享的額外九十日保用)。詳情如下:

產品型號:CUH-1006AB01
產品序號:xxxxxxxxxxxxxxx
購買日期:2013-12-17
保用到期日:2015-12-16
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 10:27 PM   #5037
unclecheong

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章

多謝您於網上登記您的產品及延長保用服務。您的產品的保用日期已由一年延伸至二年九十日(包括了藉網上產品登記獲享的額外九十日保用)。詳情如下:

師兄好波!
咁即係HMV機沒延長保養唔係技術問題,係行政問題啦!
unclecheong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 10:28 PM   #5038
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: unclecheong 查看文章
師兄好波!
咁即係HMV機沒延長保養唔係技術問題,係行政問題啦!
我聽朝會係facebook 公佈呢件事
舊 12-19-13, 10:30 PM   #5039
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: taikin0901 查看文章
我兩個USER都係常用, 不過唔知點解都係要RUN一次先得
我隻無雙都係咁
要用港服run一次先係日服個邊見番d DLC衫

引用:
用日服a/c登入番部PS4咪搞掂,駛乜轉黎轉去咁辛苦
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 10:34 PM   #5040
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:

你係邊度買條CODE?

舊 12-19-13, 10:35 PM   #5041
pet3
The One

引用:

其實這個點睇?
機身都無寫得CUH-1006A

登記完
保養有效日期: 15-3-2016 
(我們已為你延長額外的90天產品保養) 
(您的PlayStation®延長保用已生效,我們已為您的PlayStation®原有的1年有效保用服務延長為2年)

最後都係連唔到外網psv OTL

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 12-19-13, 10:36 PM   #5042
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
其實這個點睇?

PS4個紙盒盒底有寫
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 10:38 PM   #5043
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: kcf1201 查看文章
我隻無雙都係咁
要用港服run一次先係日服個邊見番d DLC衫

用日服a/c登入番部PS4咪搞掂,駛乜轉黎轉去咁辛苦
但係 EA 個 Origin 捆綁左港服... 用日服 FIFA online 不能...
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 10:41 PM   #5044
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
原來不是這樣

設定了咁
還是不行

我同你一樣ps4著機但無畫面
我想問下psv係邊度入屋企個ip?
由頭到尾都無入過喎

舊 12-19-13, 10:46 PM   #5045
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
Sorry , 我輸了
今日陪朋友買自己唔知點解又買埋(・㉦・)
行機+killzone + knack dl版入手, 哈哈

舊 12-19-13, 10:52 PM   #5046
pet3
The One

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
我同你一樣ps4著機但無畫面
我想問下psv係邊度入屋企個ip?
由頭到尾都無入過喎
內網咩都唔洗設定都玩到吧

外網的話ps4 要鎖ip再入9295-9297

之後就是ps4 一按即著
psv 一直等到失敗OTL

FGO 目標預算
舊 12-19-13, 10:53 PM   #5047
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
你係邊度買條CODE?
yahoo 見d 2 年保既入去問, 最後 $400 成交,我覺得合理 (車錢油錢咩錢都好啦, 主要係條氣唔順)

引用:
其實這個點睇?

登記完
保養有效日期: 15-3-2016 
(我們已為你延長額外的90天產品保養) 
(您的PlayStation®延長保用已生效,我們已為您的PlayStation®原有的1年有效保用服務延長為2年)

攪緊, 稍等
舊 12-19-13, 11:00 PM   #5048
Hello MiMi
Game Master

Pet 3 你有無咁set ? 我set 完內網順暢 (not direct wifi )
update: 外網暢順 (但要等佢揾機)

此篇文章於 12-19-13 11:11 PM 被 Hello MiMi 編輯。
舊 12-19-13, 11:06 PM   #5049
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
內網咩都唔洗設定都玩到吧

外網的話ps4 要鎖ip再入9295-9297

之後就是ps4 一按即著
psv 一直等到失敗OTL
我情況完全同你一樣
set左fix ip開左ports,ps4著機但無畫面

舊 12-19-13, 11:06 PM   #5050
Faifaifai2007

師兄知唔知個手掣盞燈玩玩吓由籃燈轉成紅燈係咩意思呢?Thks
Faifaifai2007 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 05:29 PM

手機版 | APP版