Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-09-13, 12:53 PM   #26
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
Wizards 又想推人砌紅藍 burn deck?
ammms 目前離線  
舊 04-09-13, 04:54 PM   #27
etwithme
Senior Gamer
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
估唔到鬥士都係傳奇0.0
etwithme 目前離線  
舊 04-09-13, 05:21 PM   #28
HM

引用:
作者: etwithme 查看文章
估唔到鬥士都係傳奇0.0
上一代拉尼卡既鬥士都係傳奇啦
HM 目前離線  
舊 04-09-13, 05:27 PM   #29
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
上一代拉尼卡既鬥士都係傳奇啦
果時無玩度
舊 04-09-13, 05:52 PM   #30
HM

引用:
果時無玩度
咁我都無
係上info睇卡表囉
HM 目前離線  
舊 04-09-13, 06:02 PM   #31
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
咁我都無
係上info睇卡表囉
我係直頭唔知有乜鬥士唔鬥士 哈哈
舊 04-09-13, 10:59 PM   #32
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 26378669 查看文章
張Beck其實係加個分u cast嘅瞥视自然
一睇Cancer 其實想放落間諜大師到
我冇諗過放beck 入副間諜大師
我係想放入animar = =

引用:
作者: ammms 查看文章
遲 d 出O既數碼版 Magic 2014

大約 3 包咭O既價錢
如果仲支援到 ipad1 的話
今年應該都會買
如果有promo
都會買lol

引用:
我係直頭唔知有乜鬥士唔鬥士 哈哈
今set 最少有10隻傳奇lol
暫時覺得綠藍 冇紅藍同紅綠個2隻咁大impact

===
係salvation 見到有個thread 討論Ral Zerak
佢大絕真係幾好玩或者幾勁下(當然運氣成份好重)
理想論:
8個counter 個陣用大絕
5次入面 有2次係“公”
配上Contagion Engine
應該可以係個2個turn內
用多次大絕lol

此篇文章於 04-09-13 11:10 PM 被 Cancer 編輯。
Cancer 目前離線  
舊 04-09-13, 11:25 PM   #33
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

今個星期6
我建議去卡迷宮
時間大約2點
Cancer 目前離線  
舊 04-10-13, 12:23 AM   #34
HM

綠藍果隻玩法太少,個能力限制左打法,唔似紅藍果隻變化大
HM 目前離線  
舊 04-10-13, 02:00 AM   #35
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
tcg度pm左et,得閒請睇~~~
mgsyfw 目前離線  
舊 04-10-13, 05:33 AM   #36
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
綠藍公會嘅整容技術真係勁,1張uncommon能力嘅卡變rare我不如用傳染扣

我諗更張1/4會唔會係edh到比人ban不過係t2張1/4可以取代奧莉薇亞打我面.

巨根亞龍要gg張瞬間亞龍又可以係下個t2頂復歸天使 個位.而且呢個t2會出現BANT FLASH deck.4復歸天使 ,4迅咒法師 ,4亞龍 又可以加埋聖沙弗的遊魂 .有得諗.

星期四有無人出嚟卡迷宮,我星期六要返工,得星期四放假

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線  
舊 04-10-13, 01:35 PM   #37
PaladinX
Junior Member

註冊日期: Jun 2012
Teysa 1.0 EDH General

Teysa 2.0 $5 trash rare
PaladinX 目前離線  
舊 04-10-13, 01:52 PM   #38
HM

HM 目前離線  
舊 04-10-13, 02:04 PM   #39
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: PaladinX 查看文章

事實上舊果張分分鐘平過 $5 (USD, right?)
ammms 目前離線  
舊 04-10-13, 02:05 PM   #40
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
tcg度pm左et,得閒請睇~~~
嘿嘿嘿嘿嘿嘿0.0 +
舊 04-10-13, 02:16 PM   #41
HM

少少鬥士感想

紅綠:擺明勁,入左場要解佢起碼先食6度
紅藍:好賺牌但6分太大,入場果下俾到好大空隙人,不過我仍然想姐一副紅藍EDH
藍綠:擺明叫你成副DECK玩指示物吧,變化真係大極有限
紅黑:4分3/3先攻敏捷脫彊,幾優秀既生物,另一個異能只係おまけ
黑白:生物性能好強,可惜係7分,又唔似紅藍果隻可以賺爽爽

紅黑MR:繼格莉莎之後又一隻先攻死觸,不過1/4身型同只能夠單獨打,當牆用好D,同進攻型既紅黑其實唔太夾
HM 目前離線  
舊 04-10-13, 02:51 PM   #42
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

黑白champion 7 分orz
不過照砌,最多唔好玩先封印左副deck
暫時想砌順序ur>rg>ug>rb>bw
(原來已經preview左5隻)

引用:
綠藍公會嘅整容技術真係勁,1張uncommon能力嘅卡變rare我不如用傳染扣
...

張uncommon 可以放counter 落pw
但隻champion 唔得lol
雖然話限左玩法但我覺得互動性幾強

引用:

唔知閃會幾多錢?lol

此篇文章於 04-10-13 03:10 PM 被 Cancer 編輯。
Cancer 目前離線  
舊 04-10-13, 08:46 PM   #43
PaladinX
Junior Member

註冊日期: Jun 2012
引用:
作者: Cancer 查看文章
黑白champion 7 分orz
不過照砌,最多唔好玩先封印左副deck
暫時想砌順序ur>rg>ug>rb>bw
(原來已經preview左5隻)

張uncommon 可以放counter 落pw
但隻champion 唔得lol
雖然話限左玩法但我覺得互動性幾強

唔知閃會幾多錢?lol

Wizards 真係做到好絕

Intro pack的rare 駛唔駛downgrade成這樣

你唔想啲人用budget deck 做底別人的$$deck咪出聲

你唔好waste Teysa啦....
PaladinX 目前離線  
舊 04-10-13, 11:21 PM   #44
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
Wizards 真係做到好絕

Intro pack的rare 駛唔駛downgrade成這樣

你唔想啲人用budget deck 做底別人的$$deck咪出聲

你唔好waste Teysa啦....
係wor

不過~我已經滿足了
張畫正仲要係legendary~~
Cancer 目前離線  
舊 04-11-13, 04:26 AM   #45
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
藍白鬥士+古魯融咒

又講下卡
白跳樓會係t2長期備牌命專冶各種4/1,3/3,2/2同法球(應該知我講咩生物)
edh就万金油實有野比佢跳

隻bloodwitch,最衰佢係legendary,如果唔係legendary真係勁到七彩不過一諗到準時出隻bloodwitch打.對面出瞬間亞龍就(果然係xxxx bitch 咁鐘意巨根)耀揚哥嘅新朋友.教區鬥士加bloodwitch.簡直係收枱嘅節奏

Teysa 就是一幅j圖7分出又無翻盆能力再加上太被動.警戒,反生物同佢異能相衝.佢t2嘅歸屬應該只有跟耀揚哥

藍白鬥士.t2唯一隻反紅生物.只有謀殺or 黑白護符先搞到佢.不過佢異能真係好雞肋.真係有種食之無味,棄之可惜嘅感覺.唔通要急call神準渡靈同法術師之櫃.不過佢又係耀揚哥嘅新朋友.掘上嚟拘留d細怪,然後用haste怪全攻
edh就算數把

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか

此篇文章於 04-11-13 04:43 AM 被 26378669 編輯。
26378669 目前離線  
舊 04-11-13, 08:44 AM   #46
ammms
渣根懦夫

引用:
Teysa 就是一幅j圖7分出又無翻盆能力再加上太被動.警戒,反生物同佢異能相衝.佢t2嘅歸屬應該只有跟耀揚哥
係喎
原來 Teysa "變左" Human
果然有陰謀呢
不過耀揚同掘墳儀式都就 out T2
跟唔到耀揚哥就真係要自己收皮了

如果下 set 有 Teysa playmat 一定要買
ammms 目前離線  
舊 04-11-13, 09:40 AM   #47
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
藍白鬥士+古魯融咒

又講下卡
白跳樓會係t2長期備牌命專冶各種4/1,3/3,2/2同法球(應該知我講咩生物)
edh就万金油實有野比佢跳

隻bloodwitch,最衰佢係legendary,如果唔係legendary真係勁到七彩不過一諗到準時出隻bloodwitch打.對面出瞬間亞龍就(果然係xxxx bitch 咁鐘意巨根)耀揚哥嘅新朋友.教區鬥士加bloodwitch.簡直係收枱嘅節奏

藍白鬥士.t2唯一隻反紅生物.只有謀殺or 黑白護符先搞到佢.不過佢異能真係好雞肋.真係有種食之無味,棄之可惜嘅感覺.唔通要急call神準渡靈同法術師之櫃.不過佢又係耀揚哥嘅新朋友.掘上嚟拘留d細怪,然後用haste怪全攻
edh就算數把
隻藍白鬥士 , 實際上.......
有無頭髮架-3-
舊 04-11-13, 03:06 PM   #48
mgsyfw

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
今日有人出黎嗎?
mgsyfw 目前離線  
舊 04-11-13, 03:41 PM   #49
HM

黑綠鬥士
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=458509257565276&set=a.457885044294364.1073741830.117422515007287&type=3&l=804fe85068&permPage=1

HM 目前離線  
舊 04-11-13, 05:01 PM   #50
scathezombie

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: ammms 查看文章
係喎
原來 Teysa "變左" Human
果然有陰謀呢
不過耀揚同掘墳儀式都就 out T2
跟唔到耀揚哥就真係要自己收皮了

如果下 set 有 Teysa playmat 一定要買
玩玩下無聊時可以摸大脾
scathezombie 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 - Magic 2012 7月15日正式發售 簡.. 收藏品討論版 1011 07-17-11 08:18 AM

現在的時間是 02:24 AM

手機版 | APP版