Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-24-08, 10:22 AM   #26
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
有msn起碼可以keep住contact...傾耐左可以食lunch....再之後就食dinner...你地公司啲人會唔會鍾意唱k劈酒?

舊 09-24-08, 03:14 PM   #27
stonechi
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
因為唔同樓層,
一般情況根本不會需要走去她那層...

公司同事都試過一齊唱k劈酒吃飯,
但她數次都沒去... (莫非有男朋友了... )
有人事變動時就試過一齊午飯而已

正如上面說,
我怕日後尷尬就真...
不過現在首要的是要避免在d三姑六婆發現下發展,
真傷腦筋...

今天早上send 個sms同佢講無8號大家要返工,
她有回我sms呢
起碼有進步0.000000000001吧... (鼓勵自己一下)

大家有什麼建議查出她有沒有男朋友?
始終君子不奪人所愛嘛... (自我原則, 不會放棄 )
stonechi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-08, 03:26 PM   #28
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
引用:
作者: stonechi 查看文章
現在首要的是要避免在d三姑六婆發現下發展,
真傷腦筋...

前后矛盾啦
abcdekfc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-08, 09:43 PM   #29
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 魚伕 查看文章
有好結果就最好....無好結果就以後都會面阻阻有尷尬....最後實有一個辭職走人....

所以俗語有云"係0個度食唔好係0個度all"
日後分左手 可能仲大鑊 有結果都未必係好

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-08, 09:08 AM   #30
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
因為唔同樓層,
一般情況根本不會需要走去她那層...

公司同事都試過一齊唱k劈酒吃飯,
但她數次都沒去... (莫非有男朋友了... )
有人事變動時就試過一齊午飯而已

正如上面說,
我怕日後尷尬就真...
不過現在首要的是要避免在d三姑六婆發現下發展,
真傷腦筋...

今天早上send 個sms同佢講無8號大家要返工,
她有回我sms呢
起碼有進步0.000000000001吧... (鼓勵自己一下)

反正都唔同層, 如果衰左大家都見唔到, 又點會尷尬?
不過真係要知道左佢有冇bf先

舊 09-25-08, 09:50 AM   #31
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: Be With You 查看文章
俗係俗左d
不過真係有一定道理
被人o係背後講
無論佢係出於善意關心定惡意批評
個心都唔會好受
也會有壓力的
所以, 其實樓主要有轉工心理準備.. ko 佐就全身而退. 若然唔退, 此終大家關係好好或者分佐手, 都會o賴o野

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-08, 09:50 AM   #32
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
直接問囉~

反正有佢msn, 大可以來個措手不及~

求其開個話題, 傾傾下忽然扮好奇問佢: 平時星期6, 日有咩活動? 要唔要陪男朋友仔?

睇下佢點答你, 你就心裡有數啦~

(我是衝動型...... )
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-08, 02:18 PM   #33
stonechi

引用:
作者: 斷空我 查看文章
直接問囉~
反正有佢msn, 大可以來個措手不及~
求其開個話題, 傾傾下忽然扮好奇問佢: 平時星期6, 日有咩活動? 要唔要陪男朋友仔?
睇下佢點答你, 你就心裡有數啦~
(我是衝動型...... )
勁!
但我做不到. 我勇氣不足,
而且我怕嚇親人...

今天有幸一齊食lunch,
但人太多分開坐...
勁灰...

有考慮或者先發展朋友關係,
但又怕變了朋友之後很難轉變...
舊 09-26-08, 02:56 PM   #34
Eking

註冊日期: Feb 2006
問下only, 唔好諗太多, 追女仔, 膽大心細而皮厚, gogogo

舊 09-26-08, 02:58 PM   #35
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
勁!
而且我怕嚇親人...

但人太多分開坐...
勁灰...

一般情況下都係做左朋友先ga啦

舊 09-26-08, 04:36 PM   #36
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
我以前有朋友是私底下在工作場合以外聯絡感情 溝通
然後再約會
一直到"米已成炊"後 公司同事才知他們的關係

所以樓主如果怕閒言閒語
不妨"公司內先做朋友" 要"同枱食飯"可以私底下約下班後甚至假日

相信如果樓主並非三頭六臂 人見人憎的話
女方應該心裡亦有默契(我指她亦怕閒言閒語) 唔會太抗拒

當然 大前提請先做成朋友

此篇文章於 09-26-08 04:41 PM 被 Wayne L 編輯。
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-08, 04:48 PM   #37
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
日後分左手 可能仲大鑊 有結果都未必係好
同意

舊 09-26-08, 05:12 PM   #38
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
勁!
而且我怕嚇親人...

但人太多分開坐...
勁灰...

咁快有反局,勁
下次主動d坐埋去齊齊[針]
做朋友先,唔好理咁多
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-08, 08:20 PM   #39
abcdekfc
Game Master
乜都要學

LZ要學識點樣面對緋聞啊
舊 09-26-08, 10:21 PM   #40
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
個人意見就係唔好同公司同事發展, 唔同部門都係咁話. 要知道公司冇秘密, 無論你成功定失敗, 一定有人唱.

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-08, 10:39 PM   #41
大家樂職員
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
引用:
勁!
而且我怕嚇親人...

但人太多分開坐...
勁灰...

我都同你相似情況啦
咁係工作場合上可以用既溝通方法都用緊...
無supervisor大家都會傾多D
大家樂職員 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 06:13 PM   #42
stonechi

認識她已一個月,
今個星期快過,
今個星期比之前進展了一些,
send 過3個sms比佢有2個有回覆,
仍未知佢有無男朋友...

正在想
1. 打電話搵佢傾好定繼續sms一排
2. 咁快約佢出街會否太急
3. 問唔問佢有無男朋友
舊 09-27-08, 06:57 PM   #43
abcdekfc
Game Master
乜都要學

引用:
認識她已一個月,
今個星期快過,

正在想
講多咪煩咯
煩你咪衰咯
熟咗咪約咯
約咗咪知咯
有仔咪算咯
無仔咪上咯
舊 09-28-08, 01:06 AM   #44
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
認識她已一個月,
今個星期快過,

正在想
下次問佢拎msn 先,
其他可以之後再做;
有msn ,就有一個比較穩定o既聊人方式(除非佢唔玩msn ...... )

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-08, 08:46 AM   #45
Norm
=_="""""

引用:
認識她已一個月,
今個星期快過,

正在想
where is ur MSN?

舊 09-28-08, 11:29 AM   #46
stonechi

得對方公司MSN算唔算有... ?

好, 試下問佢拿私人的...
舊 09-28-08, 12:33 PM   #47
Norm
=_="""""

引用:
得對方公司MSN算唔算有... ?

好, 試下問佢拿私人的...
點解有分公司msn同私人msn?

舊 09-28-08, 08:41 PM   #48
stonechi

引用:
作者: Norm 查看文章
點解有分公司msn同私人msn?
公司逼人用開一個msn帳戶作內部聯絡,
不過一過工作時間無人會繼續用的
舊 09-30-08, 11:08 PM   #49
stonechi

sms 兩次收不了她回,
加上佢有返工但msn show offline,
開始沮喪,
今天終於見她msn online,
便msn 叫她是好是壞也回我一下,
之後我立刻offline...
心中決定準備撤退...
晚上收到她的sms,
她先說太忙所以沒回, 之後便傾返之前sms的內容了...

夢... 還沒碎...

女人... 太難捉摸了
舊 09-30-08, 11:19 PM   #50
Norm
=_="""""

引用:
sms 兩次收不了她回,
加上佢有返工但msn show offline,
開始沮喪,
今天終於見她msn online,
便msn 叫她是好是壞也回我一下,
之後我立刻offline...
心中決定準備撤退...
晚上收到她的sms,
她先說太忙所以沒回, 之後便傾返之前sms的內容了...

夢... 還沒碎...

女人... 太難捉摸了
都未開波你已經好似打完加時咁.....

論壇跳轉

現在的時間是 05:28 AM

手機版 | APP版