Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
攻略及心得交流區>機會黎啦!飛雲!スーパーロボット大戦X | PS4 PSV | 登龍劍咆哮區 (劇透請spoil)
ALEX CHOW 01:10 PM 03-30-18
又要打死Hentai安普里奥XD
pet3 01:20 PM 03-30-18
作者: 亞飛:
其實我係想要有中文字幕,只有中文版先有?
另日版,有限量版,連歌手唱歌既背景音樂?
定只係cd一隻?

因為我見中文版(得普通版)最平荃灣都要$498。
咁不如我買dl版
日限版先有 歌,沒有中文

中文版 沒有歌
但可以你自己入歌 解決
ps4 psv 都可以入
chow263 01:25 PM 03-30-18
作者: 真!DC:
菁英MODE可惜冇左SR條件
因為0改0養無路痴既話第3關要打6000有難度

(比養就一塊勇氣配件既事
nds 01:25 PM 03-30-18
code 點可以active?
pet3 01:43 PM 03-30-18
作者: nds:
code 點可以active?
初回dlc (0話和風魔)
在對應的商店入好碼後 (日版入日服,中文入香港
全安裝後才進入遊戲

如果之前已入遊戲的話 要結束遊戲(不懂結束的話 重新開機好了

在dlc 完全安裝下 按新遊戲才會有效

你先玩再玩入碼的話
重玩啦
pet3 01:46 PM 03-30-18
作者: chow263:

菁英模式係無條件 過關就有sr

菁英這集好像比改機

所以變相 菁英其實仲容易
ayato 02:12 PM 03-30-18
12話之後的隱藏關,係唔係只可以拿到迷彩翼霸?
Sar8 02:27 PM 03-30-18
果然潮流興法師打近戰
nds 02:39 PM 03-30-18
風之機神有咩好
ShinDou 02:44 PM 03-30-18
今集正樹無啦啦又整勁左好多,改5段個bonus好屈,火雞30en1下5千攻4格p,個cyflash唔知點解覺得好用過以前好多,1拎左返黎就俾佢掃晒d卒咁濟

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ayato 02:48 PM 03-30-18
請問L+R+START 之後按什麼直接入CONTINUE而不用回TITLE?
Gundam MK-2 02:51 PM 03-30-18
作者: ayato:
請問L+R+START 之後按什麼直接入CONTINUE而不用回TITLE?
Start唔放手

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
ayato 02:56 PM 03-30-18
作者: Gundam MK-2:
Start唔放手

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
謝謝!
真!DC 03:05 PM 03-30-18
作者: chow263:

我0改有正樹不過係靠飛雲同師父打過6000
不過冇左正樹會好難打

作者: pet3:
菁英模式係無條件 過關就有sr

菁英這集好像比改機

所以變相 菁英其實仲容易
玩第四話睇同一話同樣hard,標準mode敵一段改造,菁英mode有四段改,敵人強度都係高左
不過冇sr條件始終差d
目前試下菁英mode睇番sr條件照去達成
真!DC 03:13 PM 03-30-18
原來第0話係特典
但冇第0話玩家咪唔知主角發生乜事?
由手機版發出
魔靈娘 03:52 PM 03-30-18

玩第四話睇同一話同樣hard,標準mode敵一段改造,菁英mode有四段改,敵人強度都係高左
不過冇sr條件始終差d
目前試下菁英mode睇番sr條件照去達成
以前hard mode要兼顧0改都取到SR, 所以難度有限制
今次菁英mode 吾駛顧SR,理論上敵役可以強很多
ShinDou 04:40 PM 03-30-18
今集EXHARD冇SR條件會好悶的,都係爆1次正常打,2周先0改EXHARD會好玩D
GN00508771 05:56 PM 03-30-18
17話既SR 各位用左咩辦法去拎 ?
pet3 06:43 PM 03-30-18
作者: nds:
風之機神有咩好
開場即多了部主角級勁機用
Lamsze 06:46 PM 03-30-18
作者: ShinDou:
今集正樹無啦啦又整勁左好多,改5段個bonus好屈,火雞30en1下5千攻4格p,個cyflash唔知點解覺得好用過以前好多,1拎左返黎就俾佢掃晒d卒咁濟

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
我都覺勁左,定係敵人弱左?以前a同OG都中命中迴唔太突出,不過無亂舞太刀係差d,感覺唔完整,所以呢個正樹應該係第4次既正樹,果時未有亂舞,而且高命高迴

原來第0話係特典
但冇第0話玩家咪唔知主角發生乜事?
由手機版發出
故事唔會少太多,只係唔知同雀相遇同點解有主角機
ShinDou 07:13 PM 03-30-18
正樹其實近幾集OG已經愈整愈勁,以前OG2年代得個集中連必中直感都冇,EXHARD打D W SERIES卒真係打條毛,0%

卒就集集差唔多啦,係EXHARD D卒明顯勁過以前EXHARD果D好多,以前第4話點會已經全4段改﹖

今集正樹係再加左好多攻,命回就不嬲唔係最避得果堆啦,同埋最主要係開頭其他機太廢,正樹仲似救世主多過飛暈 XD
pet3 07:18 PM 03-30-18
作者: ShinDou:
正樹其實近幾集OG已經愈整愈勁,以前OG2年代得個集中連必中直感都冇,EXHARD打D W SERIES卒真係打條毛,0%

卒就集集差唔多啦,係EXHARD D卒明顯勁過以前EXHARD果D好多,以前第4話點會已經全4段改﹖

今集正樹係再加左好多攻,命回就不嬲唔係最避得果堆啦,同埋最主要係開頭其他機太廢,正樹仲似救世主多過飛暈 XD
係勁左好多
主角機級戰力

之前成日都你配角攻擊力 (0改
這集ex敵人勁左是因為我方能改機吧
lan 08:17 PM 03-30-18
請問點樣先會構成支援攻擊,條件係怎樣?例如龍神丸移動時,週圍有D機會顯示支援,但搞求搞去都唔得?一個十幾年未玩過機戰的人上,thx thx
ShinDou 08:19 PM 03-30-18
要移動去支援果部既隔離果格再打人先會援攻,支援果隻要岩射程有招打到你想打果隻
ayato 08:56 PM 03-30-18
作者: GN00508771:
17話既SR 各位用左咩辦法去拎 ?
我用改爆的翼霸(EX ACTION 5)(氣力170)+
主角援攻 (EX ACTION 5)(氣力160)(底力LV5)+主角用力場降他防+
艦長用技能分析BOSS

就可以1次打爆他
標籤:スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面