Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 02-11-05, 10:00 AM   #26
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: Norm
出現左啦......
下場北韓主場冇得輸!
一講就浦頭~

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 05:26 PM   #27
nakamura_S
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 平本一樹
哇!今次日本都唔算副選啦

加地亮係FC東京踢得好,取得薜高既信任
基本上佢係同市川大佑、佐藤由紀彥個d爭緊右中場呢個位

龍門用左川口能活
分分鐘仲好過係J-LEAUGE經常「啊蛋」既「尤」崎正剛

除左唔用久保龍彥改用SUSUKI之外

基本上贏亞洲國家柸日本都係出呢個陣去打
出福西代替inamoto, 唔出中田, 田中代替平井, suzuki代替高原, 唔出小野, 中場出5個冇3個, 基本上條中場換晒都唔算出副選!
nakamura_S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 06:57 PM   #28
owen10
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: nakamura_S
出福西代替inamoto, 唔出中田, 田中代替平井, suzuki代替高原, 唔出小野, 中場出5個冇3個, 基本上條中場換晒都唔算出副選!
而家日本隊打親比賽都好少叫番中田,小野,稻本佢地返黎,
基本上而家係重用國內果班.
所以呢場波都唔算係出副選
owen10 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-05, 01:34 AM   #29
nakamura_S

引用:
作者: owen10
而家日本隊打親比賽都好少叫番中田,小野,稻本佢地返黎,
基本上而家係重用國內果班.
所以呢場波都唔算係出副選
唔叫日本國外選手返日本, 係因為球會唔放人, 同時覺得對亞洲隊, j-leauge班波夠用, 所以唔叫國外選手返日本, 你估踢世界杯仲會唔用日本國外選手咩!
舊 02-12-05, 04:29 AM   #30
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
唔叫日本國外選手返日本, 係因為球會唔放人, 同時覺得對亞洲隊, j-leauge班波夠用, 所以唔叫國外選手返日本, 你估踢世界杯仲會唔用日本國外選手咩!
國家隊要人,球會唔可以唔放人架.
1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-05, 04:43 AM   #31
平本一樹
Game Master

註冊日期: Sep 2003
引用:
唔該中立d啦

自從Zico上任後

inamoto就不被重用

有時佢連國家隊都冇

小野伸二、中田英壽同中村俊輔因位置重疊

所以Zico應該只會係呢三個球員中只出一個打正選

除非Zico出3-6-1陣式,咁就例外

久保龍彥有傷,所以出鈴木隆行打正選

呢點你都可以講得通

Zico上任後就喜歡用三都主同加地亮打左右翼衛,已係不爭既事實

所以日本熱身賽呢個陣容都幾完整下

除左小笠原滿男個個位之外..............

仲有平井慶介被J-LEAUGE評為日本最佳後衛之一

佢既後防拍擋田中馬高斯點會好過佢!?

真係有睇今季奧運都知佢咩料啦

此篇文章於 02-12-05 04:49 AM 被 平本一樹 編輯。
平本一樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-05, 06:13 PM   #32
@羅彼仙奴
Game Master
MARC BOLAN

註冊日期: Dec 2003
最驚佢地捉晒日本國腳做人質

http://hkarsenal.china.com/zh_cn/son...alteamsong.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=Ylww2dOW7fg
MARC BOLAN的演出是無人可取代的.
華麗遙滾萬歲
@羅彼仙奴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 12:49 AM   #33
nakamura_S

引用:
唔該中立d啦

自從Zico上任後

inamoto就不被重用

有時佢連國家隊都冇

小野伸二、中田英壽同中村俊輔因位置重疊

所以Zico應該只會係呢三個球員中只出一個打正選

除非Zico出3-6-1陣式,咁就例外

久保龍彥有傷,所以出鈴木隆行打正選

呢點你都可以講得通

Zico上任後就喜歡用三都主同加地亮打左右翼衛,已係不爭既事實

所以日本熱身賽呢個陣容都幾完整下

除左小笠原滿男個個位之外..............

仲有平井慶介被J-LEAUGE評為日本最佳後衛之一

佢既後防拍擋田中馬高斯點會好過佢!?

真係有睇今季奧運都知佢咩料啦
唔知你係唔扮唔知, 定你根本唔熟日本隊, 唔出inamoto係因為ina有傷唔係唔用ina, 再講中村同小野, 中田唔係未試過, 最接近完整陣容, 就係日本對england果場, 只少左中田同高原直泰, 如果中田歸隊小野可以取代endo打防中.
舊 02-14-05, 02:10 AM   #34
平本一樹
Game Master

引用:
唔知你係唔扮唔知, 定你根本唔熟日本隊, 唔出inamoto係因為ina有傷唔係唔用ina, 再講中村同小野, 中田唔係未試過, 最接近完整陣容, 就係日本對england果場, 只少左中田同高原直泰, 如果中田歸隊小野可以取代endo打防中.
我唔熟日本隊!?幾本上J-LEAUGE球員差唔多個個都識,同我鬥真係搞笑

中田打防中!?得,我相信inamoto或遠藤保仁工作量都會大增

高原直泰係勁

但我覺得大黑將志仲好過佢

好心Zico就用玉田圭司同大黑將志打前鋒啦
舊 02-14-05, 02:11 PM   #35
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
我唔熟日本隊!?幾本上J-LEAUGE球員差唔多個個都識,同我鬥真係搞笑

中田打防中!?得,我相信inamoto或遠藤保仁工作量都會大增

高原直泰係勁

佢係話用小野打防中,不過小野不適合打防中吧....

舊 02-15-05, 01:18 AM   #36
平本一樹
Game Master

引用:
作者: Norm
佢係話用小野打防中,不過小野不適合打防中吧....
我印象中小野係國家隊好似試過被安排打防中,但佢防守能力真係好一般,同佢打防中個個日本隊隊友真係幾辛苦,不過佢從後放長炮效果都幾好

佢遲d可能好似AC米蘭既派路咁樣用法
舊 02-15-05, 02:43 AM   #37
nakamura_S

引用:

高原直泰係勁

你講你熟日本隊, 我睇未必, 你講除左打3-6-1之外zico係唔會用中田, 中村同小野同時打正選, 但係zico試過用alex, 加地亮打翼衛, 中田, inamoto, 中村同小野打中場. 之前03洲際杯, 日本對法國已經知道中田夥拍中村既攻力係好強, 而且inamoto同小野, 無論控, 傳, 射都好過福西, 所以我覺得唔出佢四個係zico想留力, zico要出強陣呢四個球員係必然正選, 唔出佢四個原因可能係佢地要為自己球會效力, 受傷, 唔想太舟車勞動, zico覺得本土球員以經夠用.
而且對北韓, zico唔用高原同中村打正選, 但係明顯高原攻力好過玲木, 中村係日本技術最好既攻擊中場之一, 唔出高原同中村好明顯zico留力. 玉田圭司同大黑將志係同屬一類既前鋒, zico會出高原同佢地當中包括大久保3個選其中1個打前鋒, 因為高原可以係前面沖, 大久保, 玉田圭司同大黑將志可以盤扭擾亂對手.
舊 02-17-05, 02:09 AM   #38
平本一樹
Game Master

中田, inamoto, 中村同小野打中場即係打4-4-2

日本國家隊根本就完全唔習慣呢個陣式

Zico初初用4-4-2又係俾人批評到暈

而且係J-LEAUGE有好多球隊用緊3-5-2

比較少用4-4-2

日本一係就打3-6-1

但我見日本隊好少用呢個陣
舊 02-26-05, 10:10 PM   #39
nakamura_S

引用:
中田, inamoto, 中村同小野打中場即係打4-4-2

日本國家隊根本就完全唔習慣呢個陣式

Zico初初用4-4-2又係俾人批評到暈

而且係J-LEAUGE有好多球隊用緊3-5-2

比較少用4-4-2

日本一係就打3-6-1

但我見日本隊好少用呢個陣
4-4-2可能日本會唔慣, 不過在03洲際杯都有代表作, 不過代表作又可能係中村同中田產生0既化學作用, 到世界杯時, 我估zico會用inamoto, 中田, 中村做中場主力0既0.

論壇跳轉

現在的時間是 06:09 AM

手機版 | APP版