Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-18-06, 01:03 AM   #26
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
我現在只關心psu......
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-06, 10:54 AM   #27
antony chan
God of Gamer
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: holsety
我現在只關心psu......
要唔要聯署...

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-06, 11:23 AM   #28
☆★楓嵐★☆
Crazy Gamer
灰色天使

註冊日期: Nov 2005
係咪因為sonic river一直都未游過上十大銷量..
所以連佢出左都未知呢(我係其中一個 )
連呢度既相關topic都唔知去左邊

舊 03-18-06, 11:31 AM   #29
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: antony chan
要唔要聯署...
聯署有咩用,以前叫出沙木3都有過一次大型的聯署啦,但無校呀,但唔知個網仲係唔係度

舊 03-18-06, 01:14 PM   #30
antony chan
大合奏部隊!

Nintendo Switch ID2591-1991-9995
引用:
作者: 艾莉娜
聯署有咩用,以前叫出沙木3都有過一次大型的聯署啦,但無校呀,但唔知個網仲係唔係度
莎木3點同...投資大過乜...

GGFR
好Game分享
舊 03-18-06, 01:36 PM   #31
破戒僧

3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: neo2046
當年分子公司時期最好

WOW Entertainment
AM2
Hitmaker
Amusement Vision
Sonic Team
Sega Rosso
Over Works
Smile Bit
etc
認同, 當時真係發展得好好
可惜資源重疊, 之後合併返都無話可說

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-06, 01:11 AM   #32
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
http://www.levelup.cn/article/html/n...03/1891228.htm
引用:
《索尼克》之父中裕司將離開SEGA另立門戶?
來源:levelup.cn 時間:2006-03-18 編輯:風間仁

據網站Next Generation報道,SEGA公司著名製作人中裕司有可能將會離開SEGA而另立門戶,創建屬於自己的遊戲製作工作室。中裕司,1965年9月17日出生於大阪。開始僅是一名遊戲程序員的他,經過不懈的努力終於成為一名遊戲製作人,因開發《索尼克》系列而一舉成名,特別是在美國具有很高的知名度。現在擔任SEGA公司常務董事、開發戰略部部長、兼Sonic Team社長。代表作有《索尼克》系列、《夢幻之星》、《為你而生》等。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-06, 01:31 AM   #33
tigerj
Crazy Gamer
讓我舔舔你的血~

註冊日期: Sep 2003
世嘉之最期, 倒數預備~

舊 03-19-06, 07:18 AM   #34
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
而家的sega 好似成日出 sega ages 2500...

此篇文章於 03-19-06 07:22 AM 被 yuhon 編輯。
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-06, 07:32 AM   #35
Rex
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2002
If he really leave Sonic Team, I can probably say goodbye to SEGA....
Rex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-06, 09:18 AM   #36
GimGim

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: tigerj
世嘉之最期, 倒數預備~
what do you mean?
you talk like those HK magazine

舊 03-19-06, 10:06 AM   #37
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

引用:
作者: 破戒僧
認同, 當時真係發展得好好
可惜資源重疊, 之後合併返都無話可說
認同 x 2,當年都係各子公司自負盈虧會比較好,因為各小組都有各自喜好嘅主機。

我自己最鍾意 sonic team 同 av,因為佢地肯主力開發 gc 遊戲,
令我認識 pso、monkey ball、virtua striker,當然唔少得 f-zero ac。
sega am2 我只係玩過 beach spikers,gc 1跟街機版完全一樣,而且玩法簡單得嚟有深度。

如果中裕大師真係離開 sega,我希望佢可以同宮本大師合作出一隻新 game。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 03-19-06 10:08 AM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-06, 07:17 PM   #38
破戒僧

3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: 阿聰
如果中裕大師真係離開 sega,我希望佢可以同宮本大師合作出一隻新 game。
如果十幾年前講呢句野, 肯定比人插死...
時代真係唔同晒囉...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-06, 07:36 PM   #39
cinimod

引用:
時代真係唔同晒囉...
你咁講十幾年前sony同老任夠不知幾friend啦

時移勢易,就是如此!
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-06, 07:54 PM   #40
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
引用:
時代真係唔同晒囉...
如果十幾年話任記主機會出Sonic,肯定比人插死 +笑死
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-06, 04:05 AM   #41
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

http://www.yumeshiya.com/

April Fool !

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-06, 06:47 AM   #42
DK64
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: neo2046
http://www.yumeshiya.com/
[IMG]http://www.yumeshiya.com/yumeshiya_naka2.jpg[MG]
有限公司開株式総会選CEO

此篇文章於 04-02-06 03:17 AM 被 neo2046 編輯。
DK64 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-06, 07:46 AM   #43
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDkevinhty
XBox Live Gamertagkevinhty
勁喎~有得做ゆめしとCEO

好鬼驚今日d news...

舊 04-01-06, 10:47 AM   #44
nick

4月1 攪d咁既野呀?
獨立發展可能有得發圍喎~
而家既世嘉...

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-06, 01:03 AM   #45
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
張相又好似係佢~~~

如果SEGA內部有問題而阻礙了發展~~~離開也未嘗不可!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-06, 02:17 AM   #46
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
有限公司Food Republic~~
瀨賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-06, 10:53 AM   #47
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

似乎好多傳言會出走嘅製作人都好鍾意任天堂,
分分鐘去晒任天堂度打工。我最想三上真司同中裕司加盟。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-06, 05:14 PM   #48
antony chan
大合奏部隊!

引用:
作者: 阿聰
似乎好多傳言會出走嘅製作人都好鍾意任天堂,
分分鐘去晒任天堂度打工。我最想三上真司同中裕司加盟。
你咁樣唔得嫁..

GGFR
好Game分享

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
槍械 And Wargame 討論區 ~~ 馬沙 收藏品討論版 901 05-21-06 01:17 AM
[NDS]Sonic Rush [發售中] neo2046 手提遊戲機討論版 176 12-02-05 11:07 PM
[DS] E3 2004: Hands-on: Sonic E3 Demo GimGim 手提遊戲機討論版 1 05-13-04 03:48 PM
[GBA]Sonic Battle 圖片公開 neo2046 手提遊戲機討論版 18 11-23-03 07:30 PM

現在的時間是 01:05 AM

手機版 | APP版