Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-08-09, 09:39 AM   #26
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
唔好係公司搞男女關係+1
冇奶油為一時歡愛同麵包過唔去
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 11:41 AM   #27
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
除非你諗住同佢結婚la, 如果唔係, 唔好搞公司d同事!!!
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 11:48 AM   #28
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
佢同我講明唔識煮飯,佢屋企唔煮飯,夜晚係同fds出街食
晚晚同friend出街食?你sure佢唔係晚晚同佢BF出街食?or it doesn't bother you whether she is currently with someone?

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 11:49 AM   #29
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 小光 查看文章
同usb小姐散左...
太可惜了... 以為果段會係世紀之戀

一入來見到呢個消息真係有d想喊
咁就變左ex, 我仲覺得頗浪漫的說
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 01:35 PM   #30
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
其實關於食痾不同地方呢點我有個問題,
唔好嚮自己搵食既地方搵女無問題,但係自己女人走入自己公司做呢?係唔係應該阻止佢入?

舊 10-08-09, 01:49 PM   #31
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Rotagen 查看文章
其實關於食痾不同地方呢點我有個問題,
唔好嚮自己搵食既地方搵女無問題,但係自己女人走入自己公司做呢?係唔係應該阻止佢入?
我會避免角色衝突, 叫佢唔好入離做

舊 10-08-09, 02:08 PM   #32
Garnet_Crow

註冊日期: Oct 2007
本身我係permanent,佢係contract,應該冇利益衝突卦?

舊 10-08-09, 02:09 PM   #33
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
本身我係permanent,佢係contract,應該冇利益衝突卦?
你係permanent, 更加應該以自己前途行先
人地contract 有咩事拍下屁股走左就得, 你唔同

舊 10-08-09, 02:16 PM   #34
雪舟等楊
God of Gamer
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
速攻再叫佢轉工

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 02:26 PM   #35
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
e? 我醒起之前有人鬧我好叫人唔好o係果度食果度屙架喎...
果d人去哂邊?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 02:27 PM   #36
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: irismong 查看文章
e? 我醒起之前有人鬧我好叫人唔好o係果度食果度屙架喎...
果d人去哂邊?
揮手中~~ /
我consistently叫緊樓主唔好咁做

舊 10-08-09, 02:43 PM   #37
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: Seppie 查看文章
揮手中~~ /
我consistently叫緊樓主唔好咁做
你唔係話我好講的... 係其他人 =w="

呵呵

先唔小氣...

樓主, 呢d野, 真係咪亂試

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 10-08-09, 02:50 PM   #38
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
唔係喎, 我享舊公司成日幫人叮飯, 只要擺得落兩個飯盒就會
無聊果陣見佢地忙我會幫晒成村人叮飯.......
我正在配合樓主嘛 b

你真博愛

舊 10-09-09, 07:04 PM   #39
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
我覺得唔應該CARE 太多係唔係度食, 係唔係度ORR
溝左先算啦
溝到先算啦
最多唔做朋友有幾難?

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-09, 08:03 PM   #40
Garnet_Crow

註冊日期: Oct 2007
講返今日
於office食完早餐先十點幾,佢就於msn問我肚唔肚餓呀?我有xx紫菜soda餅,我拎比你食啦!仲話如果我想食既話,可以隨便打開佢書櫃拎

lunch time佢又話幫我叮左飯喇!(我正準備去pantry拎飯個刻)

舊 10-09-09, 08:20 PM   #41
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
佢肯定LIKE 你, 你LIKE 佢就去馬, 唔LIKE 佢就由得佢幫你做野( 當然得閒請番人食飯AS A FRD)

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-09, 09:51 PM   #42
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
講返今日
於office食完早餐先十點幾,佢就於msn問我肚唔肚餓呀?我有xx紫菜soda餅,我拎比你食啦!仲話如果我想食既話,可以隨便打開佢書櫃拎

lunch time佢又話幫我叮左飯喇!(我正準備去pantry拎飯個刻)
對於同我fd的同事我都會咁個喎..........

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-09, 11:47 PM   #43
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
講返今日

好普通的交流

舊 10-10-09, 03:53 AM   #44
zeta1224

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDpaco1224
引用:
講返今日

我成日都有同D同事有咁既交流

不過通常會有粗口加插

舊 10-10-09, 04:25 PM   #45
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
對於同我fd的同事我都會咁個喎..........
係LOR....幫同事小小野, 樓主唔好咁易提錯用神好wor.....

我隔離位男同事上星期拗左柴, 我地幾個女仔(已婚+未婚既)都得閑幫佢拎d print 左doc ar, lunch買外賣俾佢食, 仲自己一個人換水唔俾佢郁啦

唔通我地個個都有野?

舊 10-10-09, 04:32 PM   #46
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Seppie 查看文章
係LOR....幫同事小小野, 樓主唔好咁易提錯用神好wor.....

我隔離位男同事上星期拗左柴, 我地幾個女仔(已婚+未婚既)都得閑幫佢拎d print 左doc ar, lunch買外賣俾佢食, 仲自己一個人換水唔俾佢郁啦

唔通我地個個都有野?
你都識講「拗左柴」嘛

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-09, 04:34 PM   #47
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
你都識講「拗左柴」嘛
重點唔係佢拗左ar....
我想講既pt 係
好多人e家留office既時間仲多過留o係home
所以, 同事之間d 小事, 你幫下我, 我幫下你
係好平常既事
e家又唔係要你同人私交談心, 真係只係好小事
唔駛咁上心

就係因為樓主自己對人有好感, 一定assume 人地做呢d 小事都係對自己有意思既舉動
咁樣好易攪左好大誤會出離, 好易搞到好embarrassing!

在office 做過半年野以上既網友應該明我講咩野

此篇文章於 10-10-09 04:36 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-09, 05:07 PM   #48
irismong
Goo ◕ ω ◕

叮下飯好小事姐...
咁就愛意 =口="
咁大獲

舊 10-10-09, 07:18 PM   #49
ReyMysterioREY
Banned
GeeGee獸~

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDreyrey
下..幫同事叮個飯就=有意思?

咁我大獲=_= 我成日幫人叮飯.....
XDD

都係應同個句
向呢度食就唔好向呢度柯啦XDD

好易出事KA JA ^^
ReyMysterioREY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-09, 10:47 PM   #50
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
有得食就食ga la...理得咁多咩

如果真係鍾意,什麼地方也不成問題,最緊要自己處理得好d

我唔認為什麼呢度食就唔好向呢度柯個理論,就影響到放棄左一個機會~ [當然,玩人/唔認真就免]

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 10-10-09 10:53 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:52 AM

手機版 | APP版