Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-02-05, 11:00 PM   #26
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
看到這裡,真估不到仍有人會仲有興趣睇這 topic 的~~~
最近我終於開始做一項我想做很耐的事,就是數一數那堆 mega drive, gamegear 同 mega cd 遊戲數目同做登記及影相..........
我想也要數一段日子才能點完,因為平日已無乜時間,而且仲要搵遊戲~~~~
大家真的還有興趣看的嗎???那我真的要繼續入手,唔係這 topic 分分鐘要停~~~

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-05, 11:07 PM   #27
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

引用:
作者: 劉公子
看到這裡,真估不到仍有人會仲有興趣睇這 topic 的~~~
最近我終於開始做一項我想做很耐的事,就是數一數那堆 mega drive, gamegear 同 mega cd 遊戲數目同做登記及影相..........
我想也要數一段日子才能點完,因為平日已無乜時間,而且仲要搵遊戲~~~~
大家真的還有興趣看的嗎???那我真的要繼續入手,唔係這 topic 分分鐘要停~~~
咁你都要睇到有心頭好先至會入手,唔係乜野 sega 野都亂咁買架嘛!

我今日都打破左近幾個月以黎既悶局,入手左紅白機既月風魔傳。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-05, 12:01 AM   #28
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: 阿聰
咁你都要睇到有心頭好先至會入手,唔係乜野 sega 野都亂咁買架嘛!
原本就係...............不過基本上只要o係我o既 target 之內的都會買的~~~
講起 outrun 系列,其實o係 master system, mega drive 同 gamegear 都有出到移植版,不過唯獨 mega cd 同 32x 就無出過,好奇怪~~~
順帶一提, TURBO OUTRUN 亦曾移植去 FM TOWNS 上的,不過因刪除了落雪的版面而被受批評.........

遊戲資料:
遊戲名稱: OUTRUN(MEGA DRIVE/GAMEGEAR), TURBO OUTRUN(MEGA DRIVE), OUTRUNNERS(MEGA DRIVE)
發售日期: 1991年8月9日(MEGA DRIVE/GAMEGEAR), 1992年3月27日(TURBO OUTRUN), 1994年5月13日(OUTRUNNERS)
遊戲售價: 7,000円(MEGA DRIVE)/3,500円(GAMEGEAR)/6,000円(TURBO OUTRUN)/7,800円(OUTRUNNERS)
遊戲容量: 8M/1M(MEGA DRIVE/GAMEGEAR), 4M(TURBO OUTRUN), 16M(OUTRUNNERS)
遊戲類型: RCG

此篇文章於 07-03-05 12:05 AM 被 劉公子 編輯。
舊 07-03-05, 12:25 AM   #29
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
好,今次到我了。
下圖是 1988 年的 C64 版 Outrun:

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-05, 12:26 AM   #30
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
八爺你..............都會一齊入貨o架呵..............對嗎???(苦笑)
以後靠你了,劉兄!

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 07-03-05, 12:38 AM   #31
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
支持你呀!
只要有世嘉,這 Topic 就會被灌 (水) 下去。
只要你有錢,這 Topic 就長 Post 長有。

本著「人人毒我,我毒人人」的精神,繼續世嘉。(笑)

舊 07-03-05, 12:39 AM   #32
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:

我今日都打破左近幾個月以黎既悶局,入手左紅白機既月風魔傳。
聰兄說得沒錯,
劉兄真的什麼都買 ... (汗)

咦?月風魔傳終於手入了嗎?
價錢合理嗎?

舊 07-03-05, 12:49 AM   #33
平本一樹
Game Master

註冊日期: Sep 2003
呢個系列係街機版玩個下

真係飄移度仲勁過頭文字D
平本一樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-05, 12:58 AM   #34
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: 平本一樹
呢個系列係街機版玩個下

真係飄移度仲勁過頭文字D
街機版我就未玩過,
只曾看過別人玩,年紀還小嘛。

舊 07-03-05, 12:59 AM   #35
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: 八仙果
好,今次到我了。
下圖是 1988 年的 C64 版 Outrun:

o我!?單睇o的遊戲畫面, C64 版比 MEGA DRIVE 版好似仲差o的喎,對嗎???

舊 07-03-05, 01:03 AM   #36
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
街機版我就未玩過,
只曾看過別人玩,年紀還小嘛。
哈哈~~~我反而兩個版本也玩過............
分別是大機殼版(機身行油壓的兩邊擺動)及細機殼版,最記得玩大機殼版本好有玩荔園過山車 feel 的~~~

舊 07-03-05, 01:07 AM   #37
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
o我!?單睇o的遊戲畫面, C64 版比 MEGA DRIVE 版好似仲差o的喎,對嗎???
是的,畢竟機能所限。
這遊戲還有一些圖片,遲些再 post。

舊 07-03-05, 02:28 AM   #38
方塊狂熱
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
嗯,想不到這遊戲沒跌價。
正如也是 SEGA 推出的 XBOX 版 Spikeout 一樣。

話說回來,
Spikeout 我也未買 ......
是時候重開已 cut 的 XB Live 戶口。

方塊兄的 Gamer Tag 是?
我個game tag 就係 : puzzlemania
方塊狂熱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-05, 03:26 AM   #39
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: 方塊狂熱
我個game tag 就係 : puzzlemania
我的 Gamer Tag 是 eightsin,
不過已有年多沒用,
下個月應該會開返,
到時再在 Live 上見。

舊 07-03-05, 10:26 AM   #40
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
wink

引用:
聰兄說得沒錯,
劉兄真的什麼都買 ... (汗)

咦?月風魔傳終於手入了嗎?
價錢合理嗎?
劉兄真係幾「狼死」下,所有 sega 野都係佢既目標,
尤其係 sega 其實相當多「騎呢野」,剩係呢 d 都真係花唔少錢。
劉兄唔似得我咁,紅白機最終極目標都係等埋隻全新既孖寶兄弟到手,
跟住拎埋隻 zelda 出黎,日日上返幾注香,祈求任天堂事事順利。

有關月風魔傳,請睇返紅白機遊戲分享那個 post,不想 off 太多。

另外我想問下 xbox 版 outrun 同街機版分別大唔大?
我有個死黨又係好鍾意任天堂同 sega,我見過佢玩街機版,爽快感同畫面真係好掂!

此篇文章於 07-03-05 11:06 AM 被 阿聰 編輯。
舊 07-03-05, 07:55 PM   #41
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
尤其係 sega 其實相當多「騎呢野」,剩係呢 d 都真係花唔少錢。
劉兄唔似得我咁,紅白機最終極目標都係等埋隻全新既孖寶兄弟到手,
跟住拎埋隻 zelda 出黎,日日上返幾注香,祈求任天堂事事順利。

有關月風魔傳,請睇返紅白機遊戲分享那個 post,不想 off 太多。

另外我想問下 xbox 版 outrun 同街機版分別大唔大?
我有個死黨又係好鍾意任天堂同 sega,我見過佢玩街機版,爽快感同畫面真係好掂!
咦?聰兄,那隻孖寶不是已經手入了嗎?
還是留在別人的家呢?(笑)

SEGA 真係好多周邊,
近日不斷玩回 DC 的一些遊戲,
其中有個周邊是我買回來首次開的。

遲些貼些相片上來分享一下。

舊 07-03-05, 08:38 PM   #42
阿聰

wink

引用:
咦?聰兄,那隻孖寶不是已經手入了嗎?
還是留在別人的家呢?(笑)
仲係阿邊個邊個度,唔方便講係邊個呢!佢仲未搵返出黎。
總之我遲早一定有一隻全新既孖寶兄弟,希望 05 年內可以到手﹙汗﹚。

引用:
SEGA 真係好多周邊,近日不斷玩回 DC 的一些遊戲,
其中有個周邊是我買回來首次開的。

遲些貼些相片上來分享一下。
那我就要好好期待了!

睇黎我真係要買返 d 紅白機既「騎呢野」先至可以同你同劉公子抗衡。
例如 namco 吹氣電單車、紅白機機械人等等。

買「騎呢野」花既錢分分鐘係一餅遊戲帶既幾倍,sega 呢下先至咫H命。

舊 07-03-05, 08:44 PM   #43
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
買「騎呢野」花既錢分分鐘係一餅遊戲帶既幾倍,sega 呢下先至咫H命。
咁俾定唔俾丫?

咁味係囉╮

舊 07-03-05, 08:47 PM   #44
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
我只係玩過莎木入面既OutRun
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-05, 09:08 PM   #45
阿聰

wink

引用:
作者: 勃勃
咁俾定唔俾丫?

咁味係囉╮
你代劉公子同八爺回答吧?

舊 07-03-05, 09:17 PM   #46
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:

o下!?我...............都唔係..................好狼死o者..............o下o圭???(笑)
提起"月風",原來我都有隻,不過就無哂o的卡的..........
紅白機的 topic, 要靠哂你了~~~

舊 07-03-05, 09:22 PM   #47
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
睇黎我真係要買返 d 紅白機既「騎呢野」先至可以同你同劉公子抗衡。

有時並不是單靠金錢就可以入手到那些物品,還要看你有無緣的,好似我最近就碰了壁幾獲,入不到心頭好.....................唉!!!

舊 07-03-05, 09:31 PM   #48
阿聰

wink

引用:
o下!?我...............都唔係..................好狼死o者..............o下o圭???(笑)
提起"月風",原來我都有隻,不過就無哂o的卡的..........
紅白機的 topic, 要靠哂你了~~~
唔通要我讓一張月風魔傳咭俾你?﹙笑﹚

紅白機 topic 要靠下八爺先得,我銀根有限,要睇R食飯。
你算係狼死啦,我唔係隻隻任天堂既 game 都買。
引用:
有時並不是單靠金錢就可以入手到那些物品,還要看你有無緣的,
好似我最近就碰了壁幾獲,入不到心頭好.....................唉!!!
的確係!月風魔傳我都攪左幾個月,隻 game 唔難搵,
但係要有o個張咭仔就難 d,所以有時候都要講下運氣好唔好。

舊 07-03-05, 09:40 PM   #49
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
仲係阿邊個邊個度,唔方便講係邊個呢!佢仲未搵返出黎。
總之我遲早一定有一隻全新既孖寶兄弟,希望 05 年內可以到手﹙汗﹚。

那我就要好好期待了!

嘻嘻,吹氣電單車嘛,
其實是一間叫 Varie 的產品。

劉兄的收藏,
真係邊個夠佢o黎。

舊 07-03-05, 09:41 PM   #50
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: seed2005
我只係玩過莎木入面既OutRun
係喎,
唔記得左莎木入面都有添。
簡直係 100% 移植。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] 我的世嘉年代 八仙果 電視遊戲討論版 1022 05-28-22 12:26 AM
大家還在玩DREAMCAST嗎?[廉價DC GAME報料區] IDGAF 攻略及心得交流區 616 11-19-11 10:56 PM
Dreamcast 之死因 ?????? labeebilly 電視遊戲討論版 32 07-13-06 11:04 PM

現在的時間是 02:04 AM

手機版 | APP版