Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

查看投票結果: 齊齊投下神聖一票, 你認為值多少分?
A) 91-100 分 13 10.48%
B) 81-90 分 54 43.55%
C) 71-80 分 37 29.84%
D) 61-70 分 9 7.26%
E) 51-60 分 5 4.03%
F) 41-50 分 0 0%
G) 31-40 分 0 0%
H) 21-30 分 1 0.81%
I) 11-20 分 0 0%
J) 0-10 分 5 4.03%
投票者: 124. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 02-10-05, 06:10 AM   #26
流浪暴魔
Ultimate Gamer
青龍黃龍

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 孤影
係呀,一向都係講緊自殺既人會落地獄。
加百列係唔係因為有左人既慾望,所以背叛左上帝呢!?佢變左普通人後好似仲開心左,係唔係因為有左人既情感呢!?

地獄版聖經都好惡攪,十字架倒轉
本聖經d字印得咁靚既?邊間出版社出架?

升天果度真係超正t~~

全国半荘リーグ CIII
http://forum.jpmahjong.net/index.phpb
流浪暴魔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-05, 10:47 AM   #27
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
因為依套戲令我避免左一個戴綠帽既危機

所以今日點都要出去睇睇佢

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-05, 11:17 AM   #28
貓仔1031
Game Master

註冊日期: Sep 2002
奇洛升緊天o個陣最攪笑...
貓仔1031 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-05, 01:35 PM   #29
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 貓仔1031
對撒旦舉中指…
睇到嗰度,全場觀眾勁笑!
豪傑公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-05, 05:32 PM   #30
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 貓仔1031
依幕係成套戲最經典個位
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-05, 05:37 PM   #31
Gashapon™

引用:
作者: 路人甲乙丙
唔係一向都話自殺既人會落地獄咩??? (開頭話奇洛因為自殺過又唔想落地獄ma)

同埋個天使加百列點解背叛上帝???

套野有好多不解之迷.如撒旦係咪真係有個仔?

點都好.吸煙個意念幾好.唔知第2集會點?
由路西法(好似就係撒旦)開始已經有好多天使背叛上帝喇
佢話撒旦有個仔咪有個仔囉
依套野個主旨係吸煙危害健康
舊 02-10-05, 05:46 PM   #32
路人甲乙丙
你想我打甚麼?

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: KIM
有人話套魔XXX似DMC, 是麼?
no.

一d都唔似. 打鬥好少.

故事更加唔同.

想睇既話.打dmc 3好過啦.

咩叫飄移呀?
飄移未就係o個個粗心大意既公路
同埋o個條濕滑既司機囉!
咁又點呀? 型囉! .
路人甲乙丙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-05, 05:52 PM   #33
路人甲乙丙
你想我打甚麼?

引用:
係呀,一向都係講緊自殺既人會落地獄。
加百列係唔係因為有左人既慾望,所以背叛左上帝呢!?佢變左普通人後好似仲開心左,係唔係因為有左人既情感呢!?

地獄版聖經都好惡攪,十字架倒轉
其實.天堂咪好過人間.點解要背叛上帝???

如果有第2集都幾正.講多d野.如"午夜".

p.s. 我重以為力so係大佬,點知......

咩叫飄移呀?
咁又點呀? 型囉! .
舊 02-10-05, 05:54 PM   #34
路人甲乙丙
你想我打甚麼?

引用:
作者: chs991419
由路西法(好似就係撒旦)開始已經有好多天使背叛上帝喇
佢話撒旦有個仔咪有個仔囉
依套野個主旨係吸煙危害健康
串得黎好底死...

咩叫飄移呀?
咁又點呀? 型囉! .
舊 02-10-05, 07:06 PM   #35
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

註冊日期: Nov 2002
其實呢套係一套笑片來的...?
雖然佢好多度都懶搞笑咁... 但都唔係好好笑~ 不過中指果度真係無得彈....

可是故事太散... 無乜高潮... 好多地方都描寫得唔夠...

舊 02-10-05, 08:29 PM   #36
魔性天使
Crazy Gamer
桃井

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDashyskoa
個跟班死得最無辜
難得constantine開始認同佢
魔性天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-05, 09:00 PM   #37
單眼皮男孩
Game Master

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 魔性天使
個跟班死得最無辜
難得constantine開始認同佢
最尾同撤旦講數果陣要求女主角個妹復活都唔叫個跟班復活
最後兩條友仲快快樂樂咁向天台雙擁
好似冇人記得個跟班咁
單眼皮男孩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-05, 09:54 PM   #38
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

引用:
作者: 小伙子
最尾同撤旦講數果陣要求女主角個妹復活都唔叫個跟班復活
最後兩條友仲快快樂樂咁向天台雙擁
好似冇人記得個跟班咁
連個妹都俾遺忘了.....

舊 02-10-05, 10:05 PM   #39
Gashapon™

引用:

我黑人咁勁,應該幾多發揮機會
舊 02-10-05, 11:24 PM   #40
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
引用:

加百列應該係無能力返上天堂,所以選擇左背叛上帝。

路西法好頂癮,D表情好掂,攪到好似笑片。

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 12:29 AM   #41
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
奇洛升天個幕真係想CAP落黎當圖用

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 12:31 AM   #42
Gashapon™

引用:
作者: XENOS=翔
我都想,太正喇
舊 02-11-05, 02:06 AM   #43
^-^小人物
Game Master

PSN  IDHero_Infinity
XBox Live GamertagHero Infinity
今日睇左~好正
最尾升天果下真係笑死~奇洛個樣真係串到死
隻中指簡真無得彈

個助手最尾提到無提過下...

成日有幾次會以為男女主角會kiss
不過俾佢騙哂

BlackTEAM
^-^小人物 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 02:09 AM   #44
Autumn's Tale
Registered User
半隻CD-Rom

引用:
作者: XENOS=翔
我都想一再回味多次~ 
Autumn's Tale 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 02:16 AM   #45
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
引用:
作者: ^-^小人物
今日睇左~好正
最尾升天果下真係笑死~奇洛個樣真係串到死
隻中指簡真無得彈

個助手最尾提到無提過下...

成日有幾次會以為男女主角會kiss
不過俾佢騙哂
真係估唔到個助手最後死得咁慘

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 02:19 AM   #46
S.T.A.R.S.
Banned

註冊日期: Apr 2002
Isabel係味重返人間
Chas應該冇落地獄既,所以都唔使點提佢咯
Keanu既金牌中指又出場,真係幾好笑
Gabriel真係好鬼型

此篇文章於 02-11-05 02:22 AM 被 S.T.A.R.S. 編輯。
S.T.A.R.S. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 02:43 AM   #47
^-^小人物
Game Master

PSN  IDHero_Infinity
XBox Live GamertagHero Infinity
引用:
真係估唔到個助手最後死得咁慘
初頭以為個助手可以繼承奇洛...一齊念經果下睇落都有d(只係dd )料下
不過,果然係自己諗得太多

BlackTEAM
^-^小人物 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 03:23 AM   #48
Seifer
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
今日睇左,睇5點場排隊排到5點先買到飛
奇洛升天同個女人問洗唔洗除晒d衫度真係笑爆

PAD ID : 185.700.529
Seifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 03:39 PM   #49
Yakumo Fujii
Moderator
珍惜眼前人

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDYakumoFujii
Canstantine 唔係話想Isabel返天堂咩!?

點解會有人覺得Canstantine 話希望Isabel復活!?
同班Friend 睇完班Friend 都係咁講......

C75魚穫一覽
C76魚穫一覽
B-Mobile記錄
<font style="filter:Progid:dximagetransform.microsoft.pixelate(maxsquare=8)" contentEditable="false">意味不明</font>
<font style="filter:Progid:dximagetransform.microsoft.blur(pixelradius=9);" contenteditable="false">意味不明</font>
Yakumo Fujii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 03:51 PM   #50
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

套戲的其中一個設定係上唔上天堂只有上帝先話到事~ ( 只要上帝俾~ 割脈自殺都一樣升到天... )

所以地獄唔收佢~ 都唔代表可以上天堂...(不過天堂唔收的話似乎一定要下地獄...)

但撒旦好似有續命能力~ Constantine 俾佢渣渣個LUNG~ 咁就死而復生~ 連割脈隻手D傷都自動好番...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[VCD-24Mar/DVD On Sale] The Incredibles(超人特工隊) - 粵語及英文版討論區 [Add Poll] -內有劇情討論, 不喜者勿入 JACKY 電影版 146 03-27-05 04:20 PM
[Now On Sale] 黃耀明 ~明日之歌討論區 (Add Poll) - 參考價格:$83-95 JACKY Neo Music UNIVERSE 42 09-09-04 02:28 PM

現在的時間是 08:48 AM

手機版 | APP版