Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
~清談館~>Donald Trump正式宣誓成為第45任美國總統
Dyhalt Rushifar 10:16 AM 11-09-16
…等睇反口/貿易戰
反正都已經有脫歐、釋法,唔爭在…
T.K. 10:19 AM 11-09-16
等睇:『點解無人同我講特朗普真係會贏??』
捲毛老爺 10:19 AM 11-09-16
睇黎冇行
又比個商家佬當選...
T.K. 10:21 AM 11-09-16
104vs137

其實搖擺州最重要
一邊唔過220都唔準
kin~kin 10:25 AM 11-09-16
https://www.youtube.com/watch?v=deh3phE97ok

Trump 暫時領先

其實真係好接近,預測暫時仲係Clinton會贏,但係近呢幾個月媒體幾乎一面倒攻擊Trump,大部份明星都表態支持Clinton,Clinton優勢都唔係真係咁明顯…
kev00269270 10:26 AM 11-09-16
睇個勢真係可能出現奇跡....florida特領先緊
Kinny Riddle 10:28 AM 11-09-16
作者: sugihara:
原來揀星期二投票係因為呢樣係工作一部份,定喺星期日會影響選民休息
美國立國嘅時候,仍然係農業為主。啲農夫星期日要去教堂,而星期三四就去墟市賣農作物,而由農場坐馬車來回最近城鎮票站需時一日左右,故選舉日定喺星期二。

加上十一月秋天為農作物收成,同埋未至於好似十二月天氣咁惡劣,農夫有多啲機會可以出嚟投票,故選舉定喺十一月第一個星期一之後嘅第一個星期二。

不過隨著美國逐漸工業化,大家都成為一星期五日朝九晚五嘅工作族時,就開始有提議選舉日為法定假期或索性搬去週末去推高投票率,不過都目前都只係得個講字。通常僱主都會容許僱員離開崗位出去投票而照比人工。
sugihara 10:30 AM 11-09-16
作者: T.K.:
特朗普做總統,唔瘋狂同強國做生意吸水先出奇
另一邊仲想放棄日韓台,大東亞共榮圈不是夢
DevilElvis 10:30 AM 11-09-16
作者: T.K.:
104vs137

其實搖擺州最重要
一邊唔過220都唔準
TK你睇邊度?
Kinny Riddle 10:34 AM 11-09-16
佛羅里達又要重蹈2000年覆轍,又係輸第三勢力候選人喺度界票。

如果特朗普當選,就真係要多X謝晒阿Gary Johnson。

同埋FBI臨選舉先搞埋啲咁嘅小動作,先話調查,然後再話希拉莉唔會受牽連,擺到明做嘢幫特朗普去抵銷性醜聞嘅民望下滑。猶如黑哨喺臨完場前無端端判12碼般無恥。

(而家New Hampshire,Virginia同North Carolina呢三個搖擺州又係比Johnson界緊,真係冇眼睇。
歌絲˙暮斯 10:42 AM 11-09-16
作者: Dyhalt Rushifar:
完全唔覺,佢要打既係美國民粹牌。
就當佢係非一般既誠實商家,開拖最多都係貿易戰,
不過同時見佢對日本等觀點,基本上美國以外世界一切既事佢都係東急阿雪。
加速支爆上可能有D用,不過強國同時唔再有任何外來壓力…
就係望幫手支爆囉

放少幾(百)間廠去中國都好丫
由手機版發出
T.K. 10:55 AM 11-09-16
作者: DevilElvis:
TK你睇邊度?
CNN fb直播緊
Dyhalt Rushifar 11:06 AM 11-09-16
作者: 歌絲˙暮斯:
就係望幫手支爆囉

由手機版發出
點都唔係短期既事…
美國只顧自掃門前雪既,英國、日本同南韓都加晒去一戴一露,你都咪話唔得人驚…
陸奧 貴志 11:08 AM 11-09-16
TRUMP已經150票
stevenfan 11:22 AM 11-09-16
不得不說
燒山好野
Gundam MK-2 11:23 AM 11-09-16
特167:109希

freemanl 11:23 AM 11-09-16
作者: stevenfan:
不得不說
燒山好野
燒神
Dyhalt Rushifar 11:24 AM 11-09-16
咁又唔關佢事既,佢話人大會釋法,依家冇釋到?
只係佢估民意既野永遠唔多準
T.K. 11:25 AM 11-09-16
燒燈神真係好既唔靈醜既靈
Eclair 11:27 AM 11-09-16
炎上商法大成功
書仔 11:33 AM 11-09-16
如果當奴真的上到場,我希望他會先做美版的萬里長城給我這個花生友看看先
T.K. 11:33 AM 11-09-16
168vs109
Gundam MK-2 11:36 AM 11-09-16
167:122
希拉里後上發力?
DevilElvis 11:40 AM 11-09-16
俄亥俄州比賤人贏o左
sugihara 11:45 AM 11-09-16
聽講遲點票嘅西岸先係民主黨票倉?
作者: 歌絲˙暮斯:
就係望幫手支爆囉

由手機版發出
全球撤軍喎,俄仔發窮惡有辦你睇,台灣無咗美帝第一個死,一陣心紅搞埋越南日本........
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面