Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-01-09, 09:25 PM   #26
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: [CpSs]crabcrab 查看文章
小茜要去搵若葉都冇計
始終正室係青葉, 打風都打唔甩
因為讀者開始忘記若葉, 所以先整多小茜出o黎令讀者有番d記憶啫

到時東點算呢...
而且小茜出o左o黎之後我真係幾鐘意
雖然個劇情係老土到爆...

=====
安達充係睇o左touch同h2咁大把
我係鐘意H2多o的

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-09, 11:31 PM   #27
[CpSs]crabcrab
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
到時東點算呢...
而且小茜出o左o黎之後我真係幾鐘意
雖然個劇情係老土到爆...

=====
安達充係睇o左touch同h2咁大把
我係鐘意H2多o的
H2真係打棒球吖嘛
touch來來去去都淨係識投直球
全速直球就贏埋甲子園
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-09, 11:38 PM   #28
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
H2真係打棒球吖嘛
touch來來去去都淨係識投直球
全速直球就贏埋甲子園
比呂o既快速水平外曲球令我覺得le種變化球好神
===

就算以劇情o黎講我都係鐘意H2多o的
touch係咩都執哂個細佬2灘.....
係死人o個段感人o的咁囉...

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
舊 04-02-09, 12:55 AM   #29

引用:
比呂o既快速水平外曲球令我覺得le種變化球好神
===

就算以劇情o黎講我都係鐘意H2多o的
touch係咩都執哂個細佬2灘.....
係死人o個段感人o的咁囉...
TOUCH我淨係想睇佢點樣贏一個死左o既人
始終人已死, 活o係佢o既影子入邊一世俾人將自己同死人比較
依個咁負面o既設定其實唔錯, 最好睇都係不離不棄
由細到大都淨係鍾意佢一個
依d咁情深義重o既情節, 就算唔會感動都令人回味

===

H2係另一種感覺
比呂鍾意o既雖然得唔到
而且仲親手送左俾自己o既好朋友
但係可以遇到一個同佢有共同興趣o既人
仲要o係背後一路支持佢, 明知個心唔o係佢度都唔放棄o既女仔
依d唔係命中注定又係乜呢

===

其實最pk係粉皮充次次收筆個結局都咁唔爹唔吊啫
下下都係爭埋門o個腳就一下完左
不過漫畫最重要都係個過程
雖然結局收得衰d
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-09, 03:23 AM   #30
加瑪
奧脫福的一條小草

食完第一集
o的人設同H2 o個時差好遠(動畫只睇過H2)
個感覺好唔安達充@@(其實係好唔H2 o者)

原來樹多村係叫"kon"唔係"Hikaru"
我一直都以為係hikaru先...
不過若葉萌到不得了
小茜要快o的出場先得
我唔要做蘿莉控呀呀呀呀呀呀

舊 04-07-09, 09:36 PM   #31
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我唔係睇安達充好多野,但都覺差唔多樣咁?小茜係Cross Game 人物定係其他因太似而咁叫?
第一集尾覺得幾感動 若葉死後,光都仍然遵守約定去夏祭,最後先覺原來喊只係一件好簡單Ge事

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-09, 02:28 PM   #32
anndexi
Junior Member

註冊日期: Mar 2009
安達充ge淨睇過slow step動畫
cross game第一集都ok ge
不過第一集巳經估到官配...
anndexi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-09, 05:41 PM   #33

絢香唱死人歌真係有一手
繼WHY之後, 第1集o既ep真係令人有點想落淚

講番漫畫連載
只係用左1話就已經行到去4強o既第7局
我諗未播完動畫就想完左漫畫佢先
舊 04-15-09, 11:01 AM   #34
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
絢香唱死人歌真係有一手
繼WHY之後, 第1集o既ep真係令人有點想落淚

講番漫畫連載
只係用左1話就已經行到去4強o既第7局
我諗未播完動畫就想完左漫畫佢先
好明顯呢套係講感情多一d啦~

安達充 通常如果會講0個場比賽,都會係之前出過"樣",有提及過的~
依家佢除左龍旺外,都無出過其他特別人物出黎,所以你都係唔好期望咁多~

唔知點解好覺得呢個故事打到入甲子園就會完結(爛尾)...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-09, 12:24 PM   #35

引用:
作者: 魚伕 查看文章

安達充 通常如果會講0個場比賽,都會係之前出過"樣",有提及過的~
依家佢除左龍旺外,都無出過其他特別人物出黎,所以你都係唔好期望咁多~

好似TOUCH咁
岩岩先入到甲子園就完左
因為個夢只係講赤石同光o係爆滿o既甲子園場內比賽
所以冇必要贏冠軍
不過當光打贏龍旺之日, 就係160km極速球投出之時
唔知今次青葉同光有冇happy end呢
對於每次都係隱喻式描述o既結局已經很厭悶....
求求充爺整番次圓滿o既happy end吧
舊 04-15-09, 12:29 PM   #36
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:

我覺得投到160就完

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-09, 12:49 PM   #37

引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
我覺得投到160就完
亦都有可能投到第160話就完
舊 04-19-09, 06:52 PM   #38
加瑪
奧脫福的一條小草

動畫03

青葉露出度比漫畫低好多wo....

舊 05-13-09, 02:09 PM   #39
加瑪
奧脫福的一條小草

我估真係差唔多完...
因為又出o左新連載...."Q and A"
主腳樣係長髮青葉同埋比呂+東混合體
鬼魂都出埋...

返去cross game...
決賽之前就知手術結果...
睇o黎小茜都係要去搵若葉@@

此篇文章於 05-13-09 02:24 PM 被 加瑪 編輯。
舊 05-13-09, 02:22 PM   #40
魚伕
Moderator

引用:
我估真係差唔多完...
因為又出o左新連載....<>
主腳樣係長髮青葉同埋比呂+東混合體
鬼魂都出埋...

返去cross game...
決賽之前就知手術結果...
睇o黎小茜都係要去搵若業@@
應該都係打完呢場就完....

最後結局都係寫若葉0既夢完成多....
光同青葉&小茜0既情...變左只係拖故事之用....
因為安達充一定唔會度出兩個真正內心0既諗法....尤其係光....

即刻出一個新故事係因為想hold住你....
舊 05-13-09, 05:05 PM   #41

睇o黎cross game將會爛尾

估唔到粉皮充都要玩鬼賣肉了

此篇文章於 05-13-09 05:29 PM 被 [CpSs]crabcrab 編輯。
舊 05-20-09, 12:11 AM   #42

又o黎休刊
你條粉皮好野
舊 11-28-09, 09:24 PM   #43
魚伕
Moderator

當個個以為會爛尾0既時候...

最後一場就越畫越精彩....

安達充....你都係注定食畫棒球漫呢行飯....
舊 11-29-09, 11:46 AM   #44

真係好希望光同青葉有good ending....
至少交代下兩人o既內心戲先好完啦....
唔好次次都係下一頁就完左
舊 12-14-09, 07:51 PM   #45
魚伕
Moderator

引用:
真係好希望光同青葉有good ending....
至少交代下兩人o既內心戲先好完啦....
唔好次次都係下一頁就完左
安達充好鍾意寫爛尾結局....

今話又用風景黎拖左兩頁...
不過係唔覺意睇番第一期....發覺第一期真係好好睇....

Q&A 今話同四葉 crossover....
舊 12-15-09, 11:36 AM   #46

引用:
安達充好鍾意寫爛尾結局....

今話又用風景黎拖左兩頁...
不過係唔覺意睇番第一期....發覺第一期真係好好睇....

Q&A 今話同四葉 crossover....
係囉
望住人地個墓做乜
舊 12-23-09, 03:40 PM   #47

再見全壘打
小光, 青葉, 仲有兩回就拜拜了
舊 12-23-09, 03:50 PM   #48
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
再見全壘打
竟然輸O佐?
Asurada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-09, 04:20 PM   #49
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
都輸慣啦 wwwww
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-09, 04:35 PM   #50
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
再見全壘打
#165... 普通一打點全壘打咋, 星秀係先攻

Rice

此篇文章於 12-23-09 04:38 PM 被 riceking 編輯。
riceking 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:15 PM

手機版 | APP版