Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-12, 01:54 PM   #26
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: NeGi 查看文章
點睇logo粒野都係單純一粒冰 要記得キュレム今集打頭陣
remake嘅唔一定係整個故事,可以係個嘅內容同地圖
紅藍寶石remake就一定ga la
差在老任係唔係想留返下一代PM俾3DS(Pokemon company 係第一個收3DS dev kit嘅開發商,佢要喺今年內出到一隻PM game啲難度都無)
如果唔係嘅話出年3DS就出remake
係嘅話佢趁而家DS未停產前出擴充+remake頂兩年都好正路(出年movie應該會去埋最後個隻機械蟲)
不過我又唔明點解今次要揀係6月出.....

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 02-26-12 02:07 PM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 02:20 PM   #27
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
六月唔比某隻game第一位.
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 02:27 PM   #28
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
作者: catho7 查看文章
如果係全新作品(黑白續作)都會買既
但如果係變相灰版就諗過先
應該都係變相灰版

合左體仲核突左,

如果3ds用3d圖鑑既小精靈,即買

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 02:30 PM   #29
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
搞到好似數碼X龍咁加埋D不倫不類裝飾

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 02:50 PM   #30
文香四豆
Senior Gamer
破壞氣氛程度的能力

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code4725 7902 4820
PSN  IDAYAKA816
今次黑版係黑色封面,白版又真係白色封面喎
平台係DS都好既…唔洗煩跨代轉寵d野
文香四豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 02:52 PM   #31
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
希望唔係合體啦.....!!!!
希望係類似電鬼那樣自己變身成不同的型態
如果唔係我會好失望
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 02:55 PM   #32
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
其實一直覺得會出NDS灰版
下年先會出新野...

不過今次居然係叫正傳2代..
仲要兩隻野好似合左體咁--

唉....但我少玩左PKMON好多..
黑白玩都未玩完就放棄左...依隻多數都唔會買..
冇咩心機玩果D能力值/生仔等--
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 04:50 PM   #33
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
其實一直覺得會出NDS灰版
下年先會出新野...

不過今次居然係叫正傳2代..
仲要兩隻野好似合左體咁--

唉....但我少玩左PKMON好多..
黑白玩都未玩完就放棄左...依隻多數都唔會買..
冇咩心機玩果D能力值/生仔等--
先唔講d pm設計,黑白個劇情性同一般RPG有得揮,唔似以前pm咁可以話無劇情
我都無理個體值,就咁練努力值就算
我個人覺得無玩黑白係個損失

e家叫做BW2,無新pm我無所謂
我估(希望)有全新劇情,地圖等,係作為續作,而唔係特別版
咁我會好期待

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 04:57 PM   #34
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: issac92354 查看文章
先唔講d pm設計,黑白個劇情性同一般RPG有得揮,唔似以前pm咁可以話無劇情

咁我會好期待
bw故事真係幾正+1
期待呢隻都會有好表現
難得出左咁耐都仲有突破w
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 05:21 PM   #35
文香四豆
破壞氣氛程度的能力

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code4725 7902 4820
PSN  IDAYAKA816
個體果樣野我都好花心機計過一排
其實能力差得果31都唔會有咩分別,唔洗太執著
最重要都係編隊

上集系統故事音樂都有一定水準架
希望可以今集keep倒啦
文香四豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 05:28 PM   #36
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: knob 查看文章
睇完有d想放左部3ds... =/
3DS玩到NDS game
相反就唔得
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 07:41 PM   #37
NEAR
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
作者: bomber 查看文章
搞到好似數碼X龍咁加埋D不倫不類裝飾
唔希望合體+1

pm都係自然既感覺好d,

不過黑白都好洛克人化

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 08:00 PM   #38
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: issac92354 查看文章

咁我會好期待
我唔識日文
所以.....
不過黑白第一次有漢字,理解上就真係會多左
感覺流程亦變化多左

唔似以前統一咁只係
打聖章>出現某d團>繼續打聖章>打團大佬>捉神獸>打4大天王...

始終上年9月之後冇耐就話出3ds
對於浮動既我會突然停左玩nds...
(金銀復刻果陣反而多d興趣生仔抽個體練努力值等...)

佢家陣咁樣出2版
應該係想抽埋nds最後一水了...
所以出多1版吸盡佢....
中間應該會加d劇情講兩隻神獸做咩事頭頂有粒金色野>然後佢地變左灰灰地...

不過隻白版神獸(即係黑色果隻)...個logo變左藍色!? 佢本身唔係電系咩=0=
同埋今次變左黑色果隻係黑版....反之亦然

此篇文章於 02-26-12 08:02 PM 被 cknjoshua 編輯。
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 08:04 PM   #39
winsonandcyndi

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
點會咁快出系3ds度啊.....pokemon要等裝機量到一個數先出....

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878

此篇文章於 02-26-12 08:07 PM 被 winsonandcyndi 編輯。
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 09:37 PM   #40
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
出落NDS好呀

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 09:40 PM   #41
Nichiki

註冊日期: Jan 2007
今次封面神獸又跟返色喎@@
睇下佢用乜理由幫主角洗save,定還是上集主角做左白銀山小智
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 10:18 PM   #42
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
請問黑白劇情如何

依家出續集搞到我想補完佢

之前見d怪好嘔 ... 冇哂興趣

同埋冰龍(キュレム?)係咪同黑白龍有關??
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-12, 10:45 PM   #43
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
我又唔想玩多次BW...

個故事我完全唔明

舊 02-26-12, 11:51 PM   #44
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
請問黑白劇情如何

劇情可以話係咁多集入面最好嫁啦~~~(因為之前咁多集都冇咩劇情)
舊 02-27-12, 12:05 AM   #45
Nichiki

講起黎唔怪得冰龍得660種族
原來等今集
舊 02-27-12, 12:21 AM   #46
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
請問黑白劇情如何

劇情簡單點來說是理想和現實的衝突

至於キュレム,老任没多說,但有人翻譯海底遺跡的奇怪文字時,翻譯出很有趣的東西

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-12, 12:51 AM   #47
NeGi

註冊日期: May 2007
Nintendo Switch ID6420-4282-0444
3DS Friend Code3110 4809 0917
PSN  IDtookalu
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
我唔識日文
所以.....
不過黑白第一次有漢字,理解上就真係會多左
感覺流程亦變化多左

唔似以前統一咁只係
打聖章>出現某d團>繼續打聖章>打團大佬>捉神獸>打4大天王...

始終上年9月之後冇耐就話出3ds
對於浮動既我會突然停左玩nds...
(金銀復刻果陣反而多d興趣生仔抽個體練努力值等...)

佢家陣咁樣出2版
應該係想抽埋nds最後一水了...
所以出多1版吸盡佢....
中間應該會加d劇情講兩隻神獸做咩事頭頂有粒金色野>然後佢地變左灰灰地...

不過隻白版神獸(即係黑色果隻)...個logo變左藍色!? 佢本身唔係電系咩=0=
同埋今次變左黑色果隻係黑版....反之亦然
ゼクロム既電係藍色黎
NeGi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-12, 01:12 AM   #48
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: heeropo 查看文章
劇情簡單點來說是理想和現實的衝突

至於キュレム,老任没多說,但有人翻譯海底遺跡的奇怪文字時,翻譯出很有趣的東西

噢噢噢!!!!
日本的神人真的好厲害
不過最後O個幾個代數仲未有清晰的解釋
我諗BW2應該會提返嫁啦!!!
舊 02-27-12, 01:28 AM   #49
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 怪人 查看文章
我又唔想玩多次BW...

個故事我完全唔明
有美版 ~
可用 3DS 玩....當然係 nds 形式既 2D 啦

http://nintendoeverything.com/83490/...north-america/
Pokemon Black/White 2 confirmed for North America
February 25th, 2012 Posted in DS, News, Posted by Valay

It usually takes a while for Pokemon titles to be announced for North America following a Japanese reveal. That isn’t the case with Black/White 2, though.

A new page has been added to the English Pokemon site, confirming the localization of Black/White 2 for North America.

The page states:

“Pokémon fans, get excited for two incredible new adventures! Announcing Pokémon Black Version 2 and Pokémon White Version 2, coming soon for the Nintendo DS™ family of systems. The games can also be played in 2D on the Nintendo 3DS™ system.

“Keep checking Pokemon.com for details, including news, images, and videos, which will be revealed throughout the year.”

Thanks to SuperPhillip for the tip!
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-12, 02:05 AM   #50
Nichiki

有上集劇透
上集顏色同神獸相反係因為N收左本身跟顏色果隻,今次跟返顏色可能暗示N個條龍同冰龍有互動,而另一隻仍然跟住主角

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Pokemon Black 2 / White 2 攻略約戰區 (夢世界10月結業|願望星WiFi配布中) catho7 攻略及心得交流區 325 08-05-13 12:15 AM
[廣告 - CW] [cwhk31-T14]Pokemon black white N主♂+幼馴染本 "Season Days" amamiyasaruko Cosplay同人MIX討論區 0 02-02-11 02:28 AM
[醫生與我] Black & White~ KTN 照相館 2 01-01-11 12:37 AM

現在的時間是 04:50 PM

手機版 | APP版