Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-21-07, 10:30 AM   #451
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 信長 查看文章
想買iPod classic (80g),有無野要注意???
係咪可以睇相 & 睇片???
有咩事都有得換o既
當然可以睇相、睇片
對應format可以參考......
http://www.apple.com/ipodclassic/specs.html

Metal Gear NT 目前離線  
舊 11-21-07, 04:17 PM   #452
雪代緣
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDyukishi
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
connect iPod後先出現o個個iPod page
summary入面最下邊有呢個option

Auto sync還是Drag and Drop
正常情況下iTunes一定首先要個file係o係佢自己library入面先
之後你想drag入去iPod還是auto sync就係你選擇
若果你朋友講o既真係得或者係一o的3rd party software方法
thanks again~
我就是覺得奇怪
見有個同事帶部ipod touch回公司, 再用itune入歌
但佢公司部電腦入面果個itune的library永遠係吉的
問佢點整, 佢就話係connect後直接將d歌drop入ipod個icon度...

長氣問多樣, touch的
打橫部機變cover flow畫面時
有一些專輯的插圖會變了半透明, 係點set的?
雪代緣 目前離線  
舊 11-25-07, 02:14 PM   #453
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk
有冇綱友有duck.remote.呀..

duck後面個line out出聲..是不是比ipod機身上出..细聲少少呢?

而remote上個menu制有冇用呢?

thanks
MR WONG 目前離線  
舊 11-27-07, 10:51 PM   #454
alexc
Ultimate Gamer

請問8GB iphone宜家放到幾多?
alexc 目前離線  
舊 11-28-07, 02:05 PM   #455
sigma
God of Gamer
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
部ipod classic買返唻都2個星期
connect電腦開itunes之後 次次都會叫我註冊 但係註冊左 下次connect又會叫我再註冊 有冇解決方法?

網上女性權益守護神
sigma 目前離線  
舊 11-29-07, 06:06 AM   #456
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: sigma 查看文章
部ipod classic買返唻都2個星期
connect電腦開itunes之後 次次都會叫我註冊 但係註冊左 下次connect又會叫我再註冊 有冇解決方法?
Apple discussion forum話應該係部份用iTunes 7.5 register iPod時會發生o既問題
暫時解決方法係...揀never register
(應該係register一次後再問就揀呢個option, 應該過一排都會收到Apple confirmation email)

舊 11-29-07, 03:22 PM   #457
sigma
BAN!!BAN!!

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
Apple discussion forum話應該係部份用iTunes 7.5 register iPod時會發生o既問題
暫時解決方法係...揀never register
(應該係register一次後再問就揀呢個option, 應該過一排都會收到Apple confirmation email)
原來係因為咁 黑仔
未收過Apple confirmation 但就有apple既email send過唻

網上女性權益守護神
sigma 目前離線  
舊 11-29-07, 03:43 PM   #458
alexc

買左個非原裝dock,貪佢有黑色
alexc 目前離線  
舊 11-29-07, 04:42 PM   #459
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
系先達見到個fm接收器$180
touch、iphone、classic都用到

DC 97 目前離線  
舊 11-30-07, 09:38 AM   #460
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: alexc 查看文章
好正呀, 响邊度買同埋幾錢呀?

HON HON 目前離線  
舊 11-30-07, 03:15 PM   #461
RidgeRacerDS
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: DC 97 查看文章
系先達見到個fm接收器$180
touch、iphone、classic都用到
Which floor? I cant see last Sunday
RidgeRacerDS 目前離線  
舊 11-30-07, 03:19 PM   #462
alexc

引用:
作者: HON HON 查看文章
好正呀, 响邊度買同埋幾錢呀?
星際2/F 228
你要問佢因為無擺黑色出黎
dock$90, remote$50
alexc 目前離線  
舊 11-30-07, 04:46 PM   #463
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
星際2/F 228
你要問佢因為無擺黑色出黎
dock$90, remote$50
Good, 收工去買~

舊 12-06-07, 06:58 PM   #464
firegun
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDben520
請問我用緊ipod nano 4gb ...點解有d 歌入左落去但聽唔到既??

會唔會因為首歌太長?又限mp3 長度?...
27mb and 27.8 mb -> 12minutes....

firegun 目前離線  
舊 12-06-07, 07:55 PM   #465
sigma
BAN!!BAN!!

引用:
作者: firegun 查看文章
請問我用緊ipod nano 4gb ...點解有d 歌入左落去但聽唔到既??

27mb and 27.8 mb -> 12minutes....
多數都係編碼既問題
但係如果首mp3有問題既話用itunes應該會唔俾你入
用software再轉下首歌就入得返 我既做法

網上女性權益守護神
sigma 目前離線  
舊 12-07-07, 11:01 AM   #466
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
部nano hang 左機
可以點算

舊 12-07-07, 11:08 AM   #467
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: firegun 查看文章

直接用itune入面個轉mp3, 轉出黎個mp3實入到既~

引用:
作者: IamO 查看文章
部nano hang 左機
可以點算
說明書有教點解決....

唔好hold機, 按實click wheel同menu(唔記得係menu定play)等6-7秒, 有apple logo出現再等等應該無事, 否則繼續做多幾次, 如果都唔得就打去問下咩事或拎去保養地方解決~

舊 12-07-07, 12:11 PM   #468
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
直接用itune入面個轉mp3, 轉出黎個mp3實入到既~

說明書有教點解決....

唔好hold機, 按實click wheel同menu(唔記得係menu定play)等6-7秒, 有apple logo出現再等等應該無事, 否則繼續做多幾次, 如果都唔得就打去問下咩事或拎去保養地方解決~
thanks

係同事部機出問題
她應該完全未看過說明書

舊 12-10-07, 01:33 AM   #469
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
請問個度有冇 for ipod classic or nano o既 非原裝dock ar?? thx!

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線  
舊 12-10-07, 09:30 PM   #470
sigma
BAN!!BAN!!

有冇software用唻轉mp4 for classic用好用易用架??
同埋itunes有冇哩個功能??

網上女性權益守護神
sigma 目前離線  
舊 12-10-07, 11:45 PM   #471
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: sigma 查看文章
有冇software用唻轉mp4 for classic用好用易用架??
同埋itunes有冇哩個功能??
iTunes都有直得convert for iPod/iPhone/Apple TV
不過冇得詳細選擇format, size, quality
而且我覺得好慢
iTunes入面right click個file就會見到

所以我用Handbrake,多選項之餘又易用

舊 12-13-07, 11:24 PM   #472
希羅
Game Master

註冊日期: Apr 2002
我想問ipod touch好唔好用?易唔易控制 想買部比女朋友用,又驚佢唔多識用
希羅 目前離線  
舊 12-13-07, 11:53 PM   #473
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 希羅 查看文章
我想問ipod touch好唔好用?易唔易控制 想買部比女朋友用,又驚佢唔多識用
Apple不嬲都夠user friendly
直覺式操作
玩兩玩就會上手
iPhone個睇相方式連BB仔都識用
除o左一定要拎部機出o黎play/pause/volume control (以前iPod唔駛拎出黎都可以摸到o黎做基本操作,依家全touchscreen操作所以要望住部機先得)

舊 12-14-07, 10:12 AM   #474
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 希羅 查看文章
如果你諗住買黎唔改部touch俾女友用既話, 我覺得叫易用, 但改左之後俾女仔用會煩d, 因為有好多不知明既事會發生, 你可以諗諗先...

我覺得所有科技產品男仔用係好easy(除非佢係男性原始人), 但女仔就某部份先會接受到...

舊 12-14-07, 10:36 AM   #475
希羅
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
如果你諗住買黎唔改部touch俾女友用既話, 我覺得叫易用, 但改左之後俾女仔用會煩d, 因為有好多不知明既事會發生, 你可以諗諗先...

我覺得所有科技產品男仔用係好easy(除非佢係男性原始人), 但女仔就某部份先會接受到...
touch可以改機 改左同原廠有咩分別?係功能上定程式上 因為我係新手
希羅 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
娛樂新聞報告 Busconcamp Neo Entertainment TREND 1032 02-02-08 05:17 PM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM
仁濟醫院驚現「吸血殭屍」 windart ~清談館~ 83 09-19-07 03:50 AM
影 視 處 開 綠 燈 : 時 代 變 遷 ‧ 港 產 粗 口 電 影 不 列 三 級 IamO 電影版 17 09-15-07 05:14 PM
港 客 拉 角 子 機 $5 贏 4000 萬 ,星 際 稱 機 械 故 障 拒 賠 凍檸茶 ~清談館~ 78 09-03-07 11:57 AM

現在的時間是 06:35 PM

手機版 | APP版