Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-12-06, 10:25 PM   #451
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
都唔知埋尾果幾集點算
今集飛得咁快

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-06, 10:59 PM   #452
Kinexecute
Senior Gamer
得到力量…創造世界…

註冊日期: May 2006
都係等PS2補元好了
Kinexecute 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-06, 11:04 PM   #453
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
我無玩過game,又無睇人爆劇情,
但係我覺得而家動既故事仲未去到唔知up乜既情度...
暫時都仲幾好睇~~ b
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-06, 11:12 PM   #454
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
之前skip咁o的o野,騰空一兩集出o黎
咪唔做洗咁趕o羅 llorz
之前有幾集做得太悠閒喇
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-06, 11:16 PM   #455
龍之子
Game Master

引用:
作者: Kinexecute
都係等PS2補元好了
ps2版又延遲
如果唔係 而家都玩緊啦

出位? 笑話 真係笑話
舊 09-12-06, 11:21 PM   #456
Corex
God of Gamer
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
kuya放棄斬白皇一幕, 感情描寫不足有點失望

契約破壊終於感受到うたわれ應有元素
浄化の炎極度求其, 呪文→撤退→虐殺毫無交代
難怪浄化の炎會被形容為衛星炮之笑話

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-06, 11:22 PM   #457
Kinexecute
得到力量…創造世界…

引用:
作者: supermanlady
之前有幾集做得太悠閒喇
現架搞到好多感情戲份高既位都Cut晒
舊 09-12-06, 11:35 PM   #458
supermanlady
The One
あかん

ゲンジマル
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-06, 01:05 AM   #459
Neloth
Game Master

註冊日期: Oct 2003
我又唔覚得佢趕

下僕們空気化|||
ドリィグラァ無出場

/ 丶    |/  \
  /   ( ⌒つ´)    \
Neloth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-06, 02:42 AM   #460
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
明明勁過オボロ的~

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-06, 07:50 AM   #461
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: supermanlady
之前有幾集做得太悠閒喇
已經skip 左好多野
woodlcw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-06, 09:41 AM   #462
Kinexecute
得到力量…創造世界…

引用:
作者: woodlcw
已經skip 左好多野
之前個d同今集比...今集d人好似路過咁...
舊 09-13-06, 09:52 AM   #463
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:

我只係眼睇左一下 ,佢今集好明顯為發洩而整一集 ~

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-06, 10:16 PM   #464
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
今集係源次丸死最好睇
空調 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-06, 11:22 PM   #465
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 空調
今集係源次丸死最好睇
ai...
見到佢由源次丸變成源次漿時,
再睇埋傻兔
真係幾心up..

舊 09-13-06, 11:32 PM   #466
龍之子
Game Master

引用:
只是配角而已
好戲在後頭

出位? 笑話 真係笑話
舊 09-13-06, 11:33 PM   #467
龍之子
Game Master

引用:
作者: 空調
今集係源次丸死最好睇
老人家不會見証到新時代的
所以被GAME中DEL呢一刻真係避無可避

出位? 笑話 真係笑話
舊 09-14-06, 12:54 AM   #468
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: Furaga
我又唔覚得佢趕
SKIP
我都係
其實都唔係好趕
只係面具敵人出來唔知做咩
另外個個大隻佬王(比庫雅斬死個個)唔見左, 之前明明留左伏線比佢

講真, game入面都唔係講得好詳細...
要自己睇番其他資料先知
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-06, 10:57 PM   #469
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
呃.........話咁快就最後一集

唉....點解要得26集咁少呢
woodlcw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-06, 12:07 AM   #470
アンディ
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDandy07hk
翻睇左23-25集...有d野想了解番...

圖中左者....究竟係咪白皇?
咁右面係(純粹係一個實驗體,冇其他意思....)

如果佢係白皇...
咁之前交代化石果度又係咩一回事(http://hk.geocities.com/s0011022/pic3.jpg)?

依個係卡繆嗎?點解佢有兩個阿爸(白皇+迪)?

3.究竟迪同白皇係咩來頭.......(點解迪一早識白皇既...)

...求解答...

\ 老鄉在日本 /

此篇文章於 09-21-06 12:13 AM 被 アンディ 編輯。
アンディ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-06, 12:09 AM   #471
龍之子
Game Master

第二張圖還要修改...

3.宿命敵人

出位? 笑話 真係笑話
舊 09-21-06, 12:09 AM   #472
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

最後一集應該會交代晒

Rice

舊 09-21-06, 03:13 AM   #473
James7s
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
>1:圖中左者....究竟係咪白皇?
>咁右面係(純粹係一個實驗體,冇其他意思....)

佢叫「急凍人」,同白皇係同一人,分別上是時間軸的不同呢~ 詳細的就睇下面~~
右面既… 同艾露露有親戚關係。 詳細的都係咁啦~

>如果佢係白皇...
>咁之前交代化石果度又係咩一回事

佢都係白皇,不過仲未變做假面騎士~

>2. 依個係卡繆嗎?點解佢有兩個阿爸(白皇+迪)?

正確少少佢叫「眭美」。「加美尤(神結)」的正人格,「神結」只是眭美靈魂的載體。

>3.究竟迪同白皇係咩來頭.......(點解迪一早識白皇既...)
佢地都係「傳頌之物」lor~
汝為吾之空禪,吾即汝、汝即吾… (古文…)
1P 同 2P 的關係~

此篇文章於 09-21-06 04:05 AM 被 James7s 編輯。
James7s 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-06, 03:55 AM   #474
James7s
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
正解劇透,高濃度ねたばりある

白皇呢個人的身份要分三節來說明。

佢的一生比人雪左3次。(以上?要見有沒有續集。)
第一節是現代附近。
佢作為考古學家發現了人類進化的祕密︰解放者大神。佢上司因為某D政治的原因唔公開呢件事,仲殺人滅口。解放者大神比佢地嘈醒左,仲問白皇有咩願望。就死的白皇就話想訓一陣、結果佢就變左一條雪條啦~ 仲比解放者大神上左身。

第二節係不太遠的未來。
人類之前發生了毀滅性的大戰,殘存的人類失去了免疫能力而只能在研究所之中生活。
佢地想用DNA技術製造出獸耳娘(果然係瘋狂科學家…)來適應地上的環境。
我地的主角雪條人比佢地掘左出來。
班科學家用左雪條人的DNA整左隻翼人出來,但係勁得滯而將佢解體處分。
之後仲溝左負責照顧佢的一隻獸耳娘。
因為研究所長想將佢返雪,而掘佢出來的一個科學家(水島)唔想見到佢比人返雪、就幫佢著草。 自此獸耳出現在地面上。科學家眾為左有返戰力、又將隻翼人裝返好。大約年幾之後、科學家眾成功捉返白皇、同果隻獸耳娘。返左研究所之後白皇知道佢老婆比班科學家殺左,爆SEED叫醒左解放者大神,用佢果種犯規的實現願望能力將班話唔想死的科學家變晒史箂姆。隻翼人(眭美)就學足佢老豆咁順手出招衛星微波炮打爆埋D研究所,舊人類滅絕。白皇見自己殺左咁多人、又冇咩生存意義、就想自我封印。眭美就幫手封著佢,佢又變多次雪條。

在白皇醒之前、解放者大神因為白皇的自責同生存的本能而分裂成為兩份。

第三節係主故事的時空。迪作為一個哲學家,走左去玩考古。白皇又比人掘左出來…
白皇的自責意識分裂出來的解放者大神在實現左迪的願望之後上左佢身,仲佔據埋佢既意識。之後就同另一個解放者大神打起上來。在打打下,唔覺意整死左阿露露。而白皇解放者大神唔夠打,就著左草。仲要艾露露簽賣身契先救返阿露露。之後佢就變返白皇、正章故事開始了。

至於白皇第三次比人雪的事、出埋大結局先講。
James7s 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-06, 11:40 AM   #475
Kinexecute
得到力量…創造世界…

最近聽うたわれるものらじお聽上腦
好想聽返頭幾集呀

論壇跳轉

現在的時間是 10:50 AM

手機版 | APP版