Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-17-13, 10:35 PM   #4626
lamdog123
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: verdy_returner 查看文章
不能認同更多

隻FIFA 同Xbox One比真係差左d。
FIFA無咩點大改變,

NBA2K 就真係正好多
lamdog123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 10:36 PM   #4627
HeHa
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDontJALot
想問fifa ut係咪要重新玩過
HeHa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 10:37 PM   #4628
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
又冇得用AV線output d聲,又冇得用返PS3個無線耳機...
我係房用MON玩搞到焗住用個MON既爛鬼喇叭來玩...
有冇咩方法可以解決..
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 10:41 PM   #4629
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
見你地講PS4條線唔夠長(我都唔夠)
PS3電源用火牛,是否可用在PS4?

保養應該塞緊車入唔到

此篇文章於 12-17-13 10:45 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 10:46 PM   #4630
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: Kain 查看文章
登入身份,LOGIN PSN係另一件事
諗諗下PS3其實都係咁
係咪問你登錄常用acc果個
ps3好似無見過呢樣野@@
6078 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 10:47 PM   #4631
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: 肥高 查看文章
請問一吓我ps4用港服,psv用日服可唔可以ps4連缐去psv的?
我一入密碼就話「已輸入其他使用者號碼」有冇版友幫一幫手呢?
唔該=_=
要同一服

引用:
登入身份,LOGIN PSN係另一件事
諗諗下PS3其實都係咁
登入身份同PSN我都係兩個WO
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 10:47 PM   #4632
bearkat
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 我係我 查看文章
又冇得用AV線output d聲,又冇得用返PS3個無線耳機...
我係房用MON玩搞到焗住用個MON既爛鬼喇叭來玩...
有冇咩方法可以解決..
按實ps制 有得選擇耳機出聲
由手機版發出
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 10:49 PM   #4633
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
已經set好晒,一買就壞....sony真係.....

現在都唔知係手制個插口壞定headset壞,想問下個headset有無保養,如果有要點整???
可以用Android or iPhone check mic, headset都好似有3個月保

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 12-17-13 10:52 PM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 10:54 PM   #4634
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
作者: bearkat 查看文章
按實ps制 有得選擇耳機出聲
由手機版發出
THX

但一定要插線
用返無線就話唔相容...
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 10:54 PM   #4635
Kain

隻AC4係X確定,經隻GAME連去PSN STORE都係繼續X確定
舊 12-17-13, 10:55 PM   #4636
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
隻AC4每次開game都叫我active Uplay passport
但明明已經下載了

bug來的嗎?
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 11:03 PM   #4637
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
隻無雙7果然只係一隻ps3 game....@_@

舊 12-17-13, 11:03 PM   #4638
Kain

引用:
作者: taikin0901 查看文章

登入身份同PSN我都係兩個WO
係啊,我頭先用完日PSN登入完入唔到港PSN
再新增一個登入身份就入到

是否可以用PS3條電線?
但係PS3有火牛PS4無
舊 12-17-13, 11:10 PM   #4639
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: enishi 查看文章
選擇用光纖出之後 HDMI 會照出聲 (PS3 唔會), 有無設定可以停 HDMI 出聲?

同埋想問下 Knack 碟版幾錢? PSN 行 account 仲有 $100, 睇下會唔會用埋佢...
我的碟是388

話說

我突登註冊了一個非死不可黎上傳影片

但佢成日話伺服器失敗既...

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 11:11 PM   #4640
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
可唔可以講多D,想出機
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 11:18 PM   #4641
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
想買PSN plus
但係一撳去「更新」個掣就動彈出主畫面
有冇版友有相同情況?

舊 12-17-13, 11:20 PM   #4642
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
係啊,我頭先用完日PSN登入完入唔到港PSN
再新增一個登入身份就入到

是否可以用PS3條電線?
但係PS3有火牛PS4無
我用返SLIM版條電線
舊 12-17-13, 11:26 PM   #4643
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 天空 查看文章
強國
等買日水貨算

舊 12-17-13, 11:27 PM   #4644
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
咁好過ps3少少既, 起碼都係ps3.5 game

-----

psv 要同 ps4 同一個psn 才能remote play? 咁看來要2月才能試呢個function了....

-----

ps3用開果條HDMI線不能用在ps4, 焗住用送果條雞線
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 11:29 PM   #4645
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
可唔可以講多D,想出機
冇,只是覺得畫面上好似冇咩唔同囉,而且背景用霧氣方式來突顯用緊的角色有高清的效果,
其實玩返ps3版可能仲好D.

舊 12-17-13, 11:29 PM   #4646
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
其實PS4條電源只係好普通既8字頭,PRINTER又好,相機叉電好,都係果條,火牛係內置的。唔會有火牛出八字頭掛?

玩左半日感受:

畫面最正BF4,單機真係好靚。
NBA2K都唔差,
KILLZONE開頭好悶,玩左陣放低了。

FIFA最失望。

但三隻GAME都係X制,有D唔慣。
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 11:31 PM   #4647
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: gingq7 查看文章

-----

psv 要同 ps4 同一個psn 才能remote play? 咁看來要2月才能試呢個function了....

-----

頭先用日 psn 已經可以 remote play, 不過 wifi 一弱 (隔一幅牆, 同一位置平日 ipad 收到 3 格) 就即刻斷線...

引用:
作者: pet3 查看文章
我的碟是388
謝謝. 咁當 $249 都算幾平, 可以一試

此篇文章於 12-17-13 11:33 PM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 11:35 PM   #4648
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: gingq7 查看文章

-----

-----

用同一個PSN咋WO點解要等2月
舊 12-17-13, 11:36 PM   #4649
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: enishi 查看文章
頭先用日 psn 已經可以 remote play, 不過 wifi 一弱 (隔一幅牆, 同一位置平日 ipad 收到 3 格) 就即刻斷線...

謝謝. 咁當 $249 都算幾平, 可以一試
有無開直接連線?
舊 12-17-13, 11:36 PM   #4650
Kain

引用:
作者: taikin0901 查看文章
我用返SLIM版條電線
我都係SLIM版
你部機無火牛?
我部有,唔知可唔可以用

-----------------
無野啦,原來個火牛係PS2的
即係我開機時要搶晒PS3 D線黎用
咁放PS3下面就PERFECT池

此篇文章於 12-17-13 11:39 PM 被 Kain 編輯。

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 08:44 AM

手機版 | APP版