Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 75 125 165 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 185 225  ... 最後
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
AshleyYan 06:31 PM 11-15-13
咁睇電視電影係咪block晒ip?
joysound有無sound delay?
qwe 08:04 PM 11-15-13
唔好意思, 唔係好明PS4 PSV PSVTV的關係....
係咪即係我可以
PS4放廳駁電視, PSVTV放房駁MON
我可以經WIFI係房MON玩PS4
如果唔用PSVTV, 只可以用PSV玩PS4?
pet3 08:35 PM 11-15-13
作者: qwe:
唔好意思, 唔係好明PS4 PSV PSVTV的關係....
係咪即係我可以
PS4放廳駁電視, PSVTV放房駁MON
我可以經WIFI係房MON玩PS4
如果唔用PSVTV, 只可以用PSV玩PS4?

不過插線會好點或者wifi一定要爆格
gotoho 01:38 AM 11-16-13
以下動作不保證安全

證實VITA TV開左機先插save card係OK的
佢會prompt 有異物插入然後叫你重開機

估計PSV2000機有1GB內置MEMORY, 同理可開機插卡
will1223 01:54 AM 11-16-13
作者: gotoho:
以下動作不保證安全

證實VITA TV開左機先插save card係OK的
佢會prompt 有異物插入然後叫你重開機

估計PSV2000機有1GB內置MEMORY, 同理可開機插卡
2000和TV都有 1GB內置
只係有卡時用唔到內置1GB
開機插卡估計OK 開機退卡你可以試試(不負責發言
gotoho 02:18 AM 11-16-13
再試save card, PSV -> VITA TV -> PSV不影響wallpaper

PSV上 set左第3頁至5頁wallpaper, 上面得一個icon
save card轉去VITA TV, icon佢自動亂放, 玩左陣
返PSV, 第3頁至5頁wallpaper/icon不變
部分 icon會亂 e.g. VITA TV多左關機icon, 加上我第1,2版full
多出黎既icon會放左去最後頁, 而1,2版吉左個位

作者: will1223:
2000和TV都有 1GB內置
只係有卡時用唔到內置1GB
開機插卡估計OK 開機退卡你可以試試(不負責發言
暫時未有呢個勇氣
零式 05:10 PM 11-16-13
請問日本STORE而家係唔係香港JCB卡都用唔到?

=====================================

好奇怪....只可以一次買1000YEN,買多D都唔得...有冇人係咁?
pet3 05:51 PM 11-16-13
作者: 零式:

=====================================

好奇怪....只可以一次買1000YEN,買多D都唔得...有冇人係咁?
1000 1000 咁已經好好
westpat 06:07 PM 11-16-13

唔好改大,會鎖acc一段時間,好麻煩
GN00508771 07:09 PM 11-16-13
買就買左 但有D問題唔明@@

點樣可以令PSV 本體內的記憶咭的資料(主要係DLC DATA, 遊戲的DOWNLOAD版和PS,PSP遊戲與存檔)COPY/或轉移去PSV TV內的記憶咭?

PSV遊戲存檔有PS PLUS 這不是問題
pet3 07:32 PM 11-16-13
作者: GN00508771:

點樣可以令PSV 本體內的記憶咭的資料(主要係DLC DATA, 遊戲的DOWNLOAD版和PS,PSP遊戲與存檔)COPY/或轉移去PSV TV內的記憶咭?

嗯不知道

我直接一開始就插psv張卡

現在就轉了舊4gb卡再用psn+ 拿回全部save
TCS_disable 07:56 PM 11-16-13
作者: GN00508771:

我估架炸...未必啱

PSV 先駁 PC / PS3 ,幫成張 Card 做 Backup
然後再係 PSV TV 度攞返成份 Back up 落新卡度 <- 如果呢步唔俾你從 PSV 個 folder 抽出黎,就用 PSV 黎搞,然後隊張卡去 PSV TV度

對應上,即使得一張卡,同一PSN account 基本無大問題

https://support.jp.playstation.com/a...RGdHVGbA%3D%3D
GN00508771 09:00 PM 11-16-13
作者: pet3:
嗯不知道

我直接一開始就插psv張卡

現在就轉了舊4gb卡再用psn+ 拿回全部save
作者: TCS_disable:
我估架炸...未必啱

PSV 先駁 PC / PS3 ,幫成張 Card 做 Backup
然後再係 PSV TV 度攞返成份 Back up 落新卡度 <- 如果呢步唔俾你從 PSV 個 folder 抽出黎,就用 PSV 黎搞,然後隊張卡去 PSV TV度

對應上,即使得一張卡,同一PSN account 基本無大問題

https://support.jp.playstation.com/a...RGdHVGbA%3D%3D
係可以直接將VITA既咭--->TV上既

但咁樣次次每次轉移佢又要更新DATA 入邊既桌面都亂鬼哂-.-
mrk 09:40 PM 11-16-13
作者: AshleyYan:
咁睇電視電影係咪block晒ip?
joysound有無sound delay?
咩PSV版的joysound已經出左啦?
W!LL 09:42 PM 11-16-13
$818入左tv
AshleyYan 10:19 PM 11-16-13
作者: mrk:
咩PSV版的joysound已經出左啦?
我見八爺話可以試聽喎
Fox 10:44 PM 11-16-13
作者: W!LL:
$818入左tv
價錢ok , will大,可以pm話我知在那裹買?thanks
八仙果 12:06 AM 11-17-13
http://www.gaforum.org/showpost.php?...postcount=4321

W!LL 10:02 AM 11-17-13
作者: Fox:
價錢ok , will大,可以pm話我知在那裹買?thanks
涼粉既gw價,尋日在好景好似係最後一部,信和唔知仲有冇。。。
AshleyYan 11:32 AM 11-17-13
作者: 八仙果:
http://www.gaforum.org/showpost.php?...postcount=4321

[img]http://photo.gaforum.org/files/6/1/6/psvkaraoke.jpg[/i]
Thx八爺
既係除左joysound全部都用唔到
joysound正常應該唔會block,我由wii版一直玩到而家都未block過~
holsety 01:02 PM 11-17-13
我想用psvtv+adhoc party 玩god eater2
有冇人試過tv是否支援adhoc 玩其他面聯game?
enishi 03:24 PM 11-17-13
櫻井下次會唔會整返隻狩獵類遊戲?
https://twitter.com/Sora_Sakurai/sta...34295879827456

作者: :
桜井 政博 ‏@Sora_Sakurai
通販で同じソフトを間違えて2つ買うことは、個人的によくある。しかし、今回の間違いは我ながらどうかと思うね…。

W!LL 08:33 PM 11-17-13
唔知頭唔知路買左兩部俾佢笑死
佢唔問開發大亂鬥笨大部門借黎試下先www
零式 08:38 PM 11-17-13
作者: holsety:
我想用psvtv+adhoc party 玩god eater2
有冇人試過tv是否支援adhoc 玩其他面聯game?
食神2我今日試過係可以的,其他GAME就唔知了...
holsety 08:54 PM 11-17-13
食神2我今日試過係可以的,其他GAME就唔知了...
即係adhoc party 認到psvtv 當係psp/psv
問多d接駁, 你部電視係用hdmi x2 , 一個for ps3;一個for psvtv, 咁駁?
第一 ... 75 125 165 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 185 225  ... 最後

返回主題版面