Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-20-08, 06:26 PM   #401
Anson225
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
作者: DC 97 查看文章
有冇人用itunes 7.7有hang机問題?
我試過sync sync下 hang jor, 跟住 iphone 自動 restart 再sync...

舊 07-20-08, 07:23 PM   #402
Anson225

btw 如果換左sim card需唔需要再sync一次? or just take out the old one and put in the new card?

舊 07-20-08, 07:27 PM   #403
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
有冇人用itunes 7.7有hang机問題?
我用 itunes 冇問題,係之前試過 close o個陣 hang 左,
查證之下原來係俾 NOD32 block 左...
改左 NOD32 少少 setting 就運作正常喇。

此篇文章於 07-20-08 07:57 PM 被 玄武 編輯。
玄武 目前離線  
舊 07-20-08, 07:42 PM   #404
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
改返d咩 setting?
DC 97 目前離線  
舊 07-20-08, 07:56 PM   #405
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
改返d咩 setting?
http://training.eset.com/kb/index.ph...&articleid=760

你又係用 NOD32?
玄武 目前離線  
舊 07-20-08, 10:18 PM   #406
nefrezx
God of Gamer

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Anson225 查看文章
btw 大家有無好screen protector介紹? thanks
http://www.invisibleshield.com.hk/tcn/

睇黎好似唔錯,

我諗住去貼
nefrezx 目前離線  
舊 07-20-08, 10:34 PM   #407
Anson225

引用:
作者: nefrezx 查看文章
http://www.invisibleshield.com.hk/tcn/

睇黎好似唔錯,

我諗住去貼
Looks good... but really expensive

舊 07-21-08, 12:03 AM   #408
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Anson225 查看文章
Looks good... but really expensive
我個fd 貼過, 覺得效果唔好, 咁就嘥左百幾蚊...

HON HON 目前離線  
舊 07-21-08, 12:12 AM   #409
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
其實iPhone/iPod touch個screen唔需要保護啦
我用咁耐都冇一條痕,用跟機塊布抹抹就乾淨晒
有人用鎖匙刮都冇事
反而你驚個底花就仲有可能

Metal Gear NT 目前離線  
舊 07-21-08, 12:55 AM   #410
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: HON HON 查看文章
我個fd 貼過, 覺得效果唔好, 咁就嘥左百幾蚊...
咁有冇其他好介紹? 定真係唔駛貼?

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
其實iPhone/iPod touch個screen唔需要保護啦
我用咁耐都冇一條痕,用跟機塊布抹抹就乾淨晒
有人用鎖匙刮都冇事
反而你驚個底花就仲有可能
其實最驚都係銀邊同後面APPLE LOGO花

係咪就咁入套都OKAY? 有冇保護套好介紹?
nefrezx 目前離線  
舊 07-21-08, 01:37 AM   #411
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
我都想買個套, 見 3有個 leather case 幾 ok, 有冇大大有其他推介
thanks

舊 07-21-08, 08:19 AM   #412
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:

我由iPod三代目到四代到第二代nano到依家iPod touch都係用Apple個iPod sock笠住
我唔係話要推介人用sock
不過只係話其實用乜都冇所謂
反而啲膠套、皮套我就唔鍾意,因為整到部iPod唔靚

舊 07-21-08, 09:15 AM   #413
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
有間專整apple公司~入過支可以去花既野
唔知系咪咁堅~
不過佢個網站post左話賣晒

此篇文章於 07-21-08 09:39 AM 被 DC 97 編輯。
DC 97 目前離線  
舊 07-21-08, 09:35 AM   #414
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:

坊間普通保護貼都得架啦, 唔一定要呢隻....

講真, 啱啱買番黎嗰時覺得個底好正, 但其實久而久之响不自覺既情況下就會花左, 所以最好就係一買機後即去點, 除非你用嗰時成日掛住部機驚佢會花, 否則貼係最好選擇...

套我就用番之前買ipod送既套黎用, 唔錯, 當然你貼左既話仲可以放心d添...

HON HON 目前離線  
舊 07-21-08, 08:44 PM   #415
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
岩岩3打黎叫我去拎機...16gb版
我仲揀左係荃灣拎
上網果陣揀黑色...頭先問佢話拎白色都ok

不過佢先會叫你係指定日期內拎機
否則就要再等

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 07-21-08, 10:44 PM   #416
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
今日發生左D低能野...
諗住去件拿衫曬時嚇見洗衣機內有一紅色物件
袋左落褲袋的IPOD NANO 2G 忘了拎出黎就咁落左洗衣機洗左 35分鐘...心諗: 死得喇!!
外表冇花, 制冇反應...即時反應拎風筒去吹...吹左幾分鐘都冇反應, 係呢幾分鐘內係咁諗CASE會唔會整呢
最後希望插落JBL SPEAKER試, 咦 OK喔...有聲喔 ..仲有歌係到..
宜家部機一定要插住電先開到 & screen冇左backlight..仲有D霞氣添
另外隻H264耳筒都冇事!! 好勁
拎上CASE講我落雨整壞左 得唔得

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線  
舊 07-21-08, 11:27 PM   #417
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 天立﹏. 查看文章
乜都唔講最好... 你有位比佢入到你係人為損壞,咁邊個都幫唔到你...
12號四分衛 目前離線  
舊 07-22-08, 08:58 AM   #418
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: 天立﹏. 查看文章
今日發生左D低能野...
諗住去件拿衫曬時嚇見洗衣機內有一紅色物件
袋左落褲袋的IPOD NANO 2G 忘了拎出黎就咁落左洗衣機洗左 35分鐘...心諗: 死得喇!!
外表冇花, 制冇反應...即時反應拎風筒去吹...吹左幾分鐘都冇反應, 係呢幾分鐘內係咁諗CASE會唔會整呢
最後希望插落JBL SPEAKER試, 咦 OK喔...有聲喔 ..仲有歌係到..
宜家部機一定要插住電先開到 & screen冇左backlight..仲有D霞氣添
另外隻H264耳筒都冇事!! 好勁
我部第2代nano 都試過入o左水, 係成部浸哂.......一樣係"screen冇左backlight..仲有D霞氣添" , 但過o左2,3個week 又自己好返 仲用到而家 (年幾了 )

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線  
舊 07-22-08, 02:24 PM   #419
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
剛剛食飯去拎左白色16gb

想問下大家除左要先update itune外
仲有冇咩要update架?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 07-22-08, 02:27 PM   #420
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
剛剛食飯去拎左白色16gb

想問下大家除左要先update itune外
仲有冇咩要update架?
如果用MobileMe的話都會有個MobileMe update下載

舊 07-22-08, 02:43 PM   #421
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
謝你!

今日係中環3仔出到16GB白色喇
我眼見都唔少人好似我咁,
冇收到CALL就去, 3仔都比出機

各位未出機既就去門市喇, 等電話係廢既
想問一下,我頭先登記左,我晚上係唔係可去拿機
見你地係中環拿機,係去門市部還是去客服中心
kowloon 目前離線  
舊 07-22-08, 03:30 PM   #422
verdy_returner
Crazy Gamer

PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
今朝同PCCW既sales傾開(佢sales我公司用佢地果部新既3G Black Berry),
原來佢地都會有3G Iphone,
大約下個月就會見街。

如果唔急既,等等睇下點。

ps 我個人覺得PCCW既network都係麻麻。

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線  
舊 07-22-08, 03:36 PM   #423
DC 97
The One

PSN  IDDC97
引用:
作者: verdy_returner 查看文章
今朝同PCCW既sales傾開(佢sales我公司用佢地果部新既3G Black Berry),
大約下個月就會見街。

會吾會親戚台~所以先有
唔好話比我知sv同csl 1-2個月有就得
DC 97 目前離線  
舊 07-22-08, 03:41 PM   #424
verdy_returner
Crazy Gamer

PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
引用:
會吾會親戚台~所以先有
唔好話比我知sv同csl 1-2個月有就得
SV我就唔知。
因為而家跟我公司account個sales費費地。

PCCW就唔同,果個sales manager就講到明會有。
重話如果我肯用會有special discount。

(ps 我上星期同姖開會,話佢地d network唔得。)

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線  
舊 07-22-08, 03:48 PM   #425
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: verdy_returner 查看文章
大約下個月就會見街。

PCCW唔係最好, 但一定唔係最差, 呢排聽3個邊d新客咁多料, 對3 cs真係唔係好信得過, 我一直都係等緊 pccw

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[百佳]前事不繼,陸續有黎,屈完偷蕉,屈香口膠-請自行報警,以示清白 凍檸茶 ~清談館~ 59 06-02-08 09:57 PM
[ATV] 3月推出成人節目 亞視深夜解構AV女 Garnet_Crow Neo Entertainment TREND 444 04-06-08 10:08 AM
[飲食新聞] 破 壁 靈 芝 不 破 壁 IamO 飲食版 13 03-02-08 06:12 PM
娛樂新聞報告 Busconcamp Neo Entertainment TREND 1032 02-02-08 05:17 PM
[ATV] 十 六 不 搭 喜 趣 來 IamO Neo Entertainment TREND 41 01-29-08 08:45 PM

現在的時間是 03:02 PM

手機版 | APP版