Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 12-01-08, 11:49 AM   #401
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: abcdekfc 查看文章
買咗只愛死之后發現無腳架真係唔得既...完蛋了../\
引用:
我果支零價錢,不能相提並論/

毒販做版主,果然好不安
聽下有咩推介都好...我對腳架一竅不通(姐係呢個寒假又要去搵錢啦..)
喂喂, 唔使你俾錢唔等於唔使錢喎
快d買腳架啦
快d貼圖呀

舊 12-01-08, 12:01 PM   #402
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
引用:
作者: lauchai 查看文章
喂喂, 唔使你俾錢唔等於唔使錢喎
快d買腳架啦
快d貼圖呀
mid term完先啦..呢排都無時間去搞機

P.S 買50 1.8不如直升1.4啊////

舊 12-01-08, 12:04 PM   #403
The One
業餘歌手

引用:
mid term完先啦..呢排都無時間去搞機

P.S 買50 1.8不如直升1.4啊////
大佬
你唔使俾錢我要架喎
有好鏡冇技術, 唔好浪費d好器材嘛

舊 12-01-08, 12:13 PM   #404
abcdekfc
Game Master
乜都要學

引用:
大佬
你唔使俾錢我要架喎
有好鏡冇技術, 唔好浪費d好器材嘛
唔係咁講,因為1.8相對起身好難用(慢+震),除非你開大光圈拍靜物...拍人的話...唔係好熟就唔好用呢支啦

舊 12-01-08, 12:50 PM   #405
The One
業餘歌手

引用:
唔係咁講,因為1.8相對起身好難用(慢+震),除非你開大光圈拍靜物...拍人的話...唔係好熟就唔好用呢支啦
係死物

舊 12-01-08, 06:30 PM   #406
The One
業餘歌手

佳能窮人三寶

50mm 1.8
EFS 18 - 55
EFS 55 - 250

收集完成

舊 12-01-08, 06:37 PM   #407
abcdekfc
Game Master
乜都要學

引用:
佳能窮人三寶

50mm 1.8
EFS 18 - 55

收集完成
醫生同我

快去攞支50 1.8去影下你的另一半試下啦

舊 12-01-08, 06:40 PM   #408
The One
業餘歌手

引用:
醫生同我

快去攞支50 1.8去影下你的另一半試下啦
我隻貓呀?

舊 12-01-08, 06:43 PM   #409
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
佳能窮人三寶

50mm 1.8
EFS 18 - 55

收集完成
之後可以買窮人閃ww

舊 12-01-08, 06:44 PM   #410
abcdekfc
Game Master
乜都要學

引用:
我隻貓呀?
i don't know
其實隻係單純叫你去試下支嘢既優勢姐/

舊 12-01-08, 06:46 PM   #411
The One
業餘歌手

引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
之後可以買窮人閃ww
你講得岩呀
今日去左中環咋
唔見有窮人閃光彈
唔係都會買埋

引用:
i don't know
其實隻係單純叫你去試下支嘢既優勢姐/
冇技術, 冇優勢

舊 12-01-08, 06:57 PM   #412
abcdekfc
Game Master
乜都要學

引用:
你講得岩呀
今日去左中環咋
唔見有窮人閃光彈
唔係都會買埋

冇技術, 冇優勢
有錢人
背景柔化只係單純將光圈調大佢就得咖啦,唔係咩skill(當然要睇好曝光表,唔好搞到過爆)

舊 12-01-08, 07:02 PM   #413
The One
業餘歌手

引用:
有錢人
背景柔化只係單純將光圈調大佢就得咖啦,唔係咩skill(當然要睇好曝光表,唔好搞到過爆)
曝光表得個睇囉
我平時會影多幾張試

*我加埋窮人閃都冇ssw一半啦
有錢個屁

舊 12-01-08, 08:24 PM   #414
The One
業餘歌手

有冇人去左影"笑臉"?

舊 12-01-08, 08:42 PM   #415
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
番到家都落晒山...

舊 12-01-08, 08:46 PM   #416
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
今日係SSP買左個相機背"郎"
順手買左塊星星鏡
72mm $65, 聖誕有野玩

~~~

塔單想問個問題
我部450D用P,Av,Tv,M mode都好
連拍只可以兩張

用運動(?) mode 就可以9張
點解會咁既

同埋我早兩日見到部機用ISO 500,係咪眼花

引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
之後可以買窮人閃ww
窮人閃係邊枝

舊 12-01-08, 08:47 PM   #417
abcdekfc
Game Master
乜都要學

完全睇無到.....想影都影唔到...星星就有好多

舊 12-01-08, 11:35 PM   #418
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
今日木星, 金星同月光合左個笑臉, 有無人打佢落黎?

舊 12-01-08, 11:49 PM   #419
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

引用:
作者: getter173 查看文章
今日係SSP買左個相機背"郎"
順手買左塊星星鏡
72mm $65, 聖誕有野玩

~~~

塔單想問個問題
我部450D用P,Av,Tv,M mode都好
連拍只可以兩張

用運動(?) mode 就可以9張
點解會咁既

同埋我早兩日見到部機用ISO 500,係咪眼花

窮人閃係邊枝
連拍
你張卡要快,唔係你得張class2既卡,可能speed得5 MB/sec,你唔用S影仲要影L,L size既相一張都8,9MB...寫唔切

又話者你快門唔夠快...室內唔夠光你快門教左1秒,咁你一秒都係得1張only,咁呢個時候就要計下數..

引用:
作者: Paptimus 查看文章
今日木星, 金星同月光合左個笑臉, 有無人打佢落黎?
見TW果邊有人影左
今日放學6點幾都見到...但kit鏡影唔到

好有趣!!
LINK
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=244&t=856327

此篇文章於 12-01-08 11:52 PM 被 凍冰冰綠茶 編輯。
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-08, 11:52 PM   #420
Paptimus

引用:
作者: 凍冰冰綠茶 查看文章
見TW果邊有人影左
今日放學6點幾都見到...但kit鏡影唔到

好有趣!!
LINK
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=244&t=856327
我都係KIT ar
18-105, 可恨

舊 12-01-08, 11:54 PM   #421
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

引用:
作者: Paptimus 查看文章
我都係KIT ar
18-105, 可恨
我18-55, 更可恨
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-08, 11:56 PM   #422
Paptimus

引用:
作者: 凍冰冰綠茶 查看文章
我18-55, 更可恨
2.8G?
台北人拍得幾有水準

舊 12-02-08, 12:07 AM   #423
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
看上面的Link的#15

人家用Wide Angle都拍得不錯哦~

Rice

舊 12-02-08, 12:13 AM   #424
Paptimus

引用:
作者: riceking 查看文章