Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-13-16, 01:53 PM   #401
クラウド
God of Gamer
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
你買PC版一齊打好過啦

舊 09-13-16, 02:32 PM   #402
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: クラウド 查看文章
你買PC版一齊打好過啦
講起一齊玩......個POST開左咁耐都未試過同大家玩...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 02:34 PM   #403
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
個評價真係參考架,一打rank d觀念唔同真係好明顯
最近打多左5~6排更加feel到 (白金~金區)
多排唔抱團打,總有幾個係自己打solo咁走上去,冇人睇/保後排
又唔知搶2樓,高位打落去,又唔會守轉角位
集火又唔識

打D都係差唔多觀念的隊伍咪有得贏下(靠單兵能力)
一打d觀念較好果d隊伍(牌差唔多),即刻輸到喊

觀念唔好打番單排咪就係唔識睇環境果d
幾高RANK都冇分別

我多排都係想學人地比賽咁打je...

DeviantArt
PIXIV

此篇文章於 09-13-16 02:37 PM 被 ZOMA 編輯。
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 03:11 PM   #404
クラウド
死相が見えるぞ

你有睇過單排打到鑽石果班既RANKING 戰
你就知真係好唔同
即使係單排都可以打到好好TEAM WORK

想一齊打請加
DAIKYO#4105

帛金區,有MIC

此篇文章於 09-13-16 03:39 PM 被 クラウド 編輯。
クラウド 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 04:39 PM   #405
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
你買PC版一齊打好過啦
考慮下.
屋企得部surface book, 應該玩到,但吾知會吾會部機好快死
而且十年無用keyboard mouse打fps,操控應該變左新手(只能用猩猩萊因?), 玩pc用手制又好似搵自己笨咁
再者,同你地打,比你地發現我原來得把口咁點算

隻game好似仲未減過價?

引用:
你有睇過單排打到鑽石果班既RANKING 戰
你就知真係好唔同
即使係單排都可以打到好好TEAM WORK
其實仲有觀念問題應該頂多去到白金至金區,
跌落混戰地獄既range, 根本無法區分觀念高低
如果上到鑽石都錯觀念就真係無咩可能(最多係神經刀犯下錯)
teamwork都係觀念嘅一種, 然後就只係執行嘅效率嘅高低, 同時機掌握對與錯.

相薄

此篇文章於 09-13-16 04:53 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 04:41 PM   #406
クラウド
死相が見えるぞ

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
隻game好似仲未減過價?

就係而家減緊價

舊 09-13-16, 05:18 PM   #407
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
就係而家減緊價
係喎
不過都仲係唔平.... 無動力去買多個版本住

相薄
舊 09-13-16, 05:22 PM   #408
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
係喎
不過都仲係唔平.... 無動力去買多個版本住
pc版玩家高質好多架~買啦(D.VA同死神在呼喚你)

非洲人...
舊 09-13-16, 05:27 PM   #409
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: fami~yan 查看文章
唔係掛

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-16, 05:42 PM   #410
クラウド
死相が見えるぞ

引用:
作者: LR猫 查看文章
唔係掛
高質
送頭送得不錯架金區班3宝
零輸出既牛仔, 同全場都拔唔到劍/殺唔到壁壘既完事

舊 09-13-16, 05:51 PM   #411
fami~yan
Game Master

引用:
高質
送頭送得不錯架金區班3宝
零輸出既牛仔, 同全場都拔唔到劍/殺唔到壁壘既完事
仲有守據點A果陣SET個砲台係據點B甚至起點既托比昂!係咪好高質!係咪好想買PC版!!

非洲人...
舊 09-13-16, 06:07 PM   #412
大覺屋師真
The One

引用:
作者: fami~yan 查看文章
唔信!點會高質過家機版
明明舞唔掂手制嘅機率大過mouse+keyboard

我地有要企定先識瞄準既士兵87打rk! 我仲以為玩緊初代bio

相薄

此篇文章於 09-13-16 07:32 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 09-14-16, 04:46 PM   #413
クラウド
死相が見えるぞ

尋晚好順利上返2500
之後夾左3局銀牌,再連輸5局
返去2351
個SYSTEM真心痴孖根:0).............

舊 09-15-16, 12:28 AM   #414
大覺屋師真
The One

引用:
尋晚好順利上返2500
之後夾左3局銀牌,再連輸5局
返去2351
個SYSTEM真心痴孖根:0).............

吾痴線,最少你吾會跌番落金

巴哈有人教單排輔助上鑽石心得

自問就無咁好人品可以經常有d正常隊友喇
我做和尚擊殺金輸出金回復金又點? 隊友就係無力......
然後打到一半,對家就會醒水我最大威脅然後各種針對,就即刻全team崩潰
或者我都仲未夠悟性

相薄
舊 09-15-16, 09:02 AM   #415
クラウド
死相が見えるぞ

同悟性無乜關係
尋日STYLISHNOOB上到大師開台,單排打俄羅斯果個佔兩點個MAP
總成績 3 KILL拎金, 總輸出5450 拎金 瞬間輸左
佢仲係用佢最勁既女坦
見到佢班隊友真係SAD左

舊 09-15-16, 11:36 AM   #416
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
同悟性無乜關係
尋日STYLISHNOOB上到大師開台,單排打俄羅斯果個佔兩點個MAP
總成績 3 KILL拎金, 總輸出5450 拎金 瞬間輸左
佢仲係用佢最勁既女坦
見到佢班隊友真係SAD左
佔點果啲只要一開波有一兩個衝得太前
擾敵不成一個都殺唔到又返唔到屋企自己死咗
咁就好易兵敗如山倒
瞬間佔完A點之後開大技壓爆埋B點

引用:
吾痴線,最少你吾會跌番落金

巴哈有人教單排輔助上鑽石心得

自問就無咁好人品可以經常有d正常隊友喇
我做和尚擊殺金輸出金回復金又點? 隊友就係無力......
然後打到一半,對家就會醒水我最大威脅然後各種針對,就即刻全team崩潰
或者我都仲未夠悟性
用老納好似未試過殺到輸出金

其實係度諗到底有幾多人仲無開顯示隊友血量同右上個死亡情報
暴雪呢兩項預設都係關真係好白痴

鏟手遊保平安
舊 09-16-16, 01:24 AM   #417
大覺屋師真
The One

引用:
作者: LR猫 查看文章
用老納好似未試過殺到輸出金
老納輸出金代表隊友攻擊角無作為

好似今日有場老納一個金都無, 補血都比dj搶番個金,咁就贏到喇, 因為隊友各自做番自己職責

相薄
舊 09-16-16, 02:22 AM   #418
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
老納輸出金代表隊友攻擊角無作為

好似今日有場老納一個金都無, 補血都比dj搶番個金,咁就贏到喇, 因為隊友各自做番自己職責
結果剛才玩快速打到五金
不斷中離最低時間得三個人打對面六個

仲要對面其實好弱就覺得輸得好唔抵

痴線RK有人跳剩3個又扣30點

鏟手遊保平安

此篇文章於 09-16-16 12:34 PM 被 LR猫 編輯。
舊 09-16-16, 01:49 PM   #419
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
好不容易上到2000拿金了
又連續輸4場
輸出不給力到補和坦都拿殺人銅和金牌是怎樣?

感覺上到金後,金隊友比銀隊友更奇芭
76不打炮台不打壁壘
猩猩不抓源氏或補
死神只顧前衝卻沒留意四周環境像個聾子
還有不顧前方有多少敵人後方有沒有隊友,想也不想就衝上去送頭的萊因,你是看到紅布的鬥牛啊!?

還在銀牌時,隊友的團體意識還比較好,一上金牌卻很難遇上這種隊友

今季的頭十場贏2輸敗,一開始在千八區,之後專職補師,靠着今彈的op慈悲升上2000區,
一路上都和隊友配合得很好,快到「只要老娘活着你們誰也別想死」的境界,
但一上金就碰壁,看來要先輸個十場習慣這區域的氣圍才行
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 10:51 AM   #420
LR猫
ˊ_>ˋ

2000~2500 場最大問題就是屁孩大多
打搶點一開波得一補無坦,都叫好彩先贏兩局
但之後老納被猩猩針對而又無人救之下,就輸返三局
輸咗兩局之後就開始互嘴
又唔諗下對面法拉係天射爽爽無人理,猩猩係你面前跳過偷後排又唔理

又或者(好彩係對面發生),基地推車
對面隻豬係攻點外面間屋伏擊
咁我哋部車又推過咗入咗橋底就唔理佢啦
但睇擊殺佢又一直無死到
有時見到啲隊單隻比佢殺死,咁我又好奇行近過去睇下係咪真係咁好打
然後發現原來隻豬有貼身慈悲幫佢回血
我死咗之後決定唔理佢去推車就推咗去check point
最後推到底但推唔到入終點,對面就第一個check point都去唔到

單排就係抽籤場

鏟手遊保平安
舊 09-17-16, 02:59 PM   #421
クラウド
死相が見えるぞ

單排聽過美服會好啲
有冇人試過

舊 09-17-16, 05:54 PM   #422
仁飛
Crazy Gamer

屁孩太多+1
而且是沒觀念也不會聽人說話的中二病
這遊戲不是LOL,看戰況轉角很重要
今天就試了一場推車,被萊因守點擋着進不去
本來用慈悲的我衝了兩分鐘,連第一彎位也衝不過,就火起轉猩猩電他,
然後就讓敵陣崩潰了

有很多人只想玩自己的,連進攻用辛梅塔也敢
就算出聲要他換角也不理會
根本是最佳第七人
舊 09-17-16, 06:03 PM   #423
クラウド
死相が見えるぞ

試左美服
同亞服一Q樣
搶點用托比昂:0)

你叫佢換人佢轉辛梅塔:0)

舊 09-17-16, 08:13 PM   #424
仁飛
Crazy Gamer

引用:
試左美服
同亞服一Q樣
搶點用托比昂:0)

你叫佢換人佢轉辛梅塔:0)
結論:天下屁孩一樣黑~
舊 09-17-16, 09:48 PM   #425
LR猫
ˊ_>ˋ

見過一次辛梅塔打快速係國王大道對面攻用得好神
所以我唔太斷言話無用
但用得好真係好難
搶點用托比昂又唔係唔得嘅
但要己方有能力讓半隻壓到對面一陣先
所以係Rk根本無乜可能咁玩到

鏟手遊保平安

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Overwatch | PC, XboxOne, PS4 | Blizzard david 電視遊戲討論版 232 05-24-18 04:33 PM
放ps4 overwatch ~夜云~ 買賣專區 1 06-06-16 04:58 PM
Overwatch - Blizzard 隊制 6對6 FPS (2015 Beta) | 似TF2 ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 1 11-16-14 02:33 PM
牛仔褲 專區 VOL 1! <此post已Closed, 請把問題移到 VOL 2> HuGo_達之礦工 潮流版 924 06-16-08 11:18 PM

現在的時間是 12:35 PM

手機版 | APP版