Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-19-12, 10:00 PM   #401
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: pakchi70 查看文章
我好似發現到,搖冬姑時你轉個冬姑一樣得
係,而且轉係快過左右搖
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-12, 10:05 PM   #402
pakchi70
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
引用:
作者: 野良貓 查看文章
係,而且轉係快過左右搖
無錯
pakchi70 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-12, 10:38 PM   #403
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
我好似發現到,搖冬姑時你轉個冬姑一樣得
下?我一向係轉架wo!!
原來係搖架?

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 12:06 AM   #404
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
不嬲都係轉架喎....
一次都未搖過

舊 10-20-12, 12:08 AM   #405
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
我反而係chok多過轉
感覺上左右同時chok會快過轉

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 01:29 AM   #406
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
ada/leon crossover打deborah嗰陣架礦車都屈機
撞板前一秒先提你撳
未撳已經撞咗板=.=
按住L+X
唔按任何方向制
會原地mud 低
仲易,唔洗按QTE
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 03:02 AM   #407
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 雷火武 查看文章
按住L+X
唔按任何方向制
會原地mud 低
仲易,唔洗按QTE
俺仲懶,索性回避訓地唔起身

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 03:53 AM   #408
權愛真

註冊日期: Oct 2010
引用:
認同

另外想問下邊度睇到佢仲保留化妝盒?
Leon 篇最後個度嘛。哈哈。
您睇多次條CG片就知道。
最後仲要叫多聲 : "Woman". (佢有時係會咁樣叫 Ada)

佢兩個真係好正。根本就係Bio既男女主角。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 10:45 AM   #409
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
玩完ada篇2章,真係好玩太多鳥...唔止解謎正,連有d打喪屍都有攻略法,正

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 10:55 AM   #410
Slush

註冊日期: Jul 2008
引用:
按住L+X
唔按任何方向制
會原地mud 低
仲易,唔洗按QTE
我一個select 制就算
Slush 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 02:23 PM   #411
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
有冇人知1.02更新左d乜?

舊 10-20-12, 02:28 PM   #412
keawett

註冊日期: Dec 2006
1.今集6係未好似5同4有得射正頭後衝前出追加技再出刀仔插
想問如果今集6有,係完全射正頭後自己衝前先有叫你按某制之類,
定還是射正頭後會自動出現叫你按某制,而自己這時才自己衝前

2.想問序章大爆炸斷橋果度,跑去有車姐住既位避爆炸,但跑跑下又死,點樣過
定還是係爆時走去架車度避,等佢停左無爆時先走出黎向前跑?
其實佢全程會爆,定係等一陣佢會停爆一陣
keawett 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 03:16 PM   #413
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: keawett 查看文章
1.今集6係未好似5同4有得射正頭後衝前出追加技再出刀仔插
想問如果今集6有,係完全射正頭後自己衝前先有叫你按某制之類,
定還是射正頭後會自動出現叫你按某制,而自己這時才自己衝前

2.想問序章大爆炸斷橋果度,跑去有車姐住既位避爆炸,但跑跑下又死,點樣過
定還是係爆時走去架車度避,等佢停左無爆時先走出黎向前跑?
其實佢全程會爆,定係等一陣佢會停爆一陣
1.今集係可以直接出體術(按R1,計氣)
唔似5咁射一下頭先有得駁技/射一下腳就跪底比你駁

不過射幾下/QS後你行埋去都會叫你按R1
因為唔係人人都有刀仔...所以個個既技唔一樣

2.唔係要避...係要直接走佬
直接按實X由頭到尾boost speed跑就OKAY
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 03:21 PM   #414
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: mario0606 查看文章
下?我一向係轉架wo!!
原來係搖架?
留意下個菇icon,佢有分左右搖同轉的

不過我初頭睇都以為全部係轉
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 03:28 PM   #415
keawett

引用:
作者: cknjoshua 查看文章
1.今集係可以直接出體術(按R1,計氣)
唔似5咁射一下頭先有得駁技/射一下腳就跪底比你駁

不過射幾下/QS後你行埋去都會叫你按R1
因為唔係人人都有刀仔...所以個個既技唔一樣

2.唔係要避...係要直接走佬
直接按實X由頭到尾boost speed跑就OKAY
即係今集r1用腳解圍就係體術?
要用氣即係無氣時出唔倒追加體術?
你話射幾下係完全射準頭部定乜意思?可以衝埋去出體術敵人有乜反應,定係未衝前會有叫你按制出現,所以先至知道繼後再衝前就係出體術既時後
舊 10-20-12, 03:41 PM   #416
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
即係今集r1用腳解圍就係體術?
要用氣即係無氣時出唔倒追加體術?
你話射幾下係完全射準頭部定乜意思?可以衝埋去出體術敵人有乜反應,定係未衝前會有叫你按制出現,所以先至知道繼後再衝前就係出體術既時後
可以咁樣理解
冇氣會好細力咁踢一腳

射幾下咩位置就唔清楚
射一下頭就一定唔似5代咁立即遮眼
但射多兩下多數爆頭
(and~一定要係佢身邊先會叫你按制吧...5代都係咁啦?)

最易睇都係用hand gun/machine gun + quick shot
之後你多數會見到敵人硬直
你行去身邊就會叫你出追加體術

其實你玩落就會明
唔洗咁執著點先出到/d體術係咪行埋去用刀仔插頸,etc.
舊 10-20-12, 03:46 PM   #417
keawett

1.一定要係佢身邊先會叫你按制吧,意思係未即使佢硬直,要自己衝埋去後先至叫你按制,而唔係有叫你按制後先至衝埋去再按制出體術?
2.以日版normal,如果只用子彈射而下下唔用體術,會否唔夠子槍玩落去?
3.其實r1出腳唔係要黎解圍既咩?
4.如果無氣都出倒體術,正常射敵人後即使 不硬直,因為射敵人肚子也應有停一停,那是否代表下下射後衝前即使無叫你按制都下下可以追加體術

此篇文章於 10-20-12 03:54 PM 被 keawett 編輯。
舊 10-20-12, 03:58 PM   #418
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
1.一定要係佢身邊先會叫你按制吧,意思係未即使佢硬直,要自己衝埋去後先至叫你按制,而唔係有叫你按制後先至衝埋去出體術?
2.以日版normal,如果只用子彈射而下下唔用體術,會否唔夠子槍玩落去?
3.其實r1出腳唔係要黎解圍既咩?
1. 係d特殊finish, 通常喺喪屍背後可以出, 一下爆頭
2. 我連打easy都會有彈切情況
3. 你當尼集由tps變成act game有出拳制囉 技術好既可以齋用體術槍都唔駛開
4. 已經無左以前所謂"追加體術", 拳腳係anytime any place有氣就出得,
不過無氣就最好抖抖, 因為無氣拳腳打人只係一下一下仲要無力, 移動時會慢左

直接玩吧啦師兄, 好難一次過解你聽

此篇文章於 10-20-12 04:01 PM 被 古鐵.巨人 編輯。
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 04:02 PM   #419
大企鵝

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: sugihara 查看文章
玩完ada篇2章,真係好玩太多鳥...唔止解謎正,連有d打喪屍都有攻略法,正
Ada第一chapter繼chris尾關死最多,擺明恰我唔識搵路走狂浸死我。
大企鵝 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 04:17 PM   #420
pakchi70

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
我想問Jake chapter 2響礦場入面有一個分叉路可以爬上去開寶箱
另一邊可以落去然後又有另一隻電鑽怪,我見佢嗰度仲有多一個寶箱
請問有冇人知點樣引開佢開寶箱
pakchi70 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 05:31 PM   #421
雷火武
ワールド・エンド

其實今集同5一樣
最好射頭,咁樣佢會出大硬直,跑過去出體技就會出到比平時R1 x3更勁既體技

同埋射頭射得準,係一彈會出硬直
射落頭都唔出大硬直,可能係射唔準面部
玩傭兵就知下下按R1 x3來格,同射一下頭再即駁體技個差別會好大
因為射頭出硬直再駁個種體技會威力更大,大部分更加係可以即殺敵人
你要留意出體技時佢顯示個icon係咩野樣
唔同icon代表唔同體技.以前第5代有體技名稱比你睇,但今集只得icon.所以要自己睇熟D icon先知出咩招.
引用:
4.如果無氣都出倒體術,正常射敵人後即使 不硬直,因為射敵人肚子也應有停一停,那是否代表下下射後衝前即使無叫你按制都下下可以追加體術
4.出體術一定要有氣.無氣出唔到.無氣個種軟腳跌我唔當係體術..
同埋其實你唔介意打漫少少.係可以遊擊走位,淨係用體術殺人而唔用槍
當然如果對面幾個敵人用槍射,我就唔建議你咁玩
但一般打喪屍/或者1至2個格鬥武敵人可以遊擊打
dash >L1+x鏟人可另對面出硬直,直接駁體技
或者dash 格撞人後都可以直接駁體技

此篇文章於 10-20-12 05:40 PM 被 雷火武 編輯。
舊 10-20-12, 06:24 PM   #422
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
我想問Jake chapter 2響礦場入面有一個分叉路可以爬上去開寶箱
另一邊可以落去然後又有另一隻電鑽怪,我見佢嗰度仲有多一個寶箱
請問有冇人知點樣引開佢開寶箱
由入到礦場叫你避開d蟲嗰度開始,先引boss衝過黎兩次,當然要記得走入箱避,之後暗殺兩蟲後落樓梯去第二個箱,又係引boss過黎之後,佢就唔會再係個寶箱附近行,你就可以大搖大擺行去開箱,當然記得避開/暗殺場內3隻蟲先!
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 06:28 PM   #423
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
順帶一提,體技行計搵cover果陣會回得特別快
同埋食一粒藥草會自動回滿行體技計

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 06:41 PM   #424
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
其實今集同5一樣
最好射頭,咁樣佢會出大硬直,跑過去出體技就會出到比平時R1 x3更勁既體技

同埋射頭射得準,係一彈會出硬直
射落頭都唔出大硬直,可能係射唔準面部
玩傭兵就知下下按R1 x3來格,同射一下頭再即駁體技個差別會好大
因為射頭出硬直再駁個種體技會威力更大,大部分更加係可以即殺敵人
你要留意出體技時佢顯示個icon係咩野樣
唔同icon代表唔同體技.以前第5代有體技名稱比你睇,但今集只得icon.所以要自己睇熟D icon先知出咩招.

4.出體術一定要有氣.無氣出唔到.無氣個種軟腳跌我唔當係體術..
同埋其實你唔介意打漫少少.係可以遊擊走位,淨係用體術殺人而唔用槍
當然如果對面幾個敵人用槍射,我就唔建議你咁玩
但一般打喪屍/或者1至2個格鬥武敵人可以遊擊打
dash >L1+x鏟人可另對面出硬直,直接駁體技
或者dash 格撞人後都可以直接駁體技
今集好似所有追加技都叫coup de grâce??
正前方多數都係大腳踢
後方就直接扭頭/爆頭

引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
由入到礦場叫你避開d蟲嗰度開始,先引boss衝過黎兩次,當然要記得走入箱避,之後暗殺兩蟲後落樓梯去第二個箱,又係引boss過黎之後,佢就唔會再係個寶箱附近行,你就可以大搖大擺行去開箱,當然記得避開/暗殺場內3隻蟲先!
終於知道點拎
以為要好小心兜路....點知次次都唔得
舊 10-20-12, 06:54 PM   #425
雷火武
ワールド・エンド

唔係
以我所知射中頭後出既體技
Leon一過肩摔
Helena一跳上去攬住人轉一圈再壓低人
Chris一捉起人大力掟落地
Pier一唔太記得
Sherry一兩腳踩上人塊面再踩開人
Jake一類似摔跤之類
Ada,carla一都好似用兩腳夾住人個頭再撻落地
大腳踢只係最普通既體技,絕對唔係射頭後駁既技

你去record睇,追加技可能係follow up
Coup個種唔知係咪即係counter 格

此篇文章於 10-20-12 07:00 PM 被 雷火武 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
熊出沒注意!!+櫻出沒注意!!+EXTRA(30-3-07 updated) z_plus 照相館 2 03-30-07 11:33 PM
黑化注意~!!可愛生物出沒注意~ 星野薰 Cosplay同人MIX討論區 9 09-22-06 11:40 PM
[萌度注意][含蘿莉注意]最後的一撃!(貼), 萌殺衝動!! 星野薰 Cosplay同人MIX討論區 16 06-21-06 01:57 PM

現在的時間是 12:22 AM

手機版 | APP版