Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-24-13, 08:02 PM   #401
terrycat
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: reiyaw 查看文章
變幻自在真係勁期待
完成唔明你講咩 ORZ
大量4V 小火龍又派發
送唔晒又送晒去WONDER TRADE 萛
要既ADD 我 TRADE 我
terrycat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-13, 08:09 PM   #402
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
今次5V 真係好生好多,
我生左兩倉就有第一隻
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-13, 09:07 PM   #403
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: Sea 查看文章
狩獵區如果要捉到有夢特性, 一定要雙方都online先得?
定係出左第3格之後就有機會遇到?
後者,有第三隻就會有機會係夢特

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-13, 09:12 PM   #404
terrycat

引用:
作者: yorkyork 查看文章
今次5V 真係好生好多,
我生左兩倉就有第一隻
你2V 加2V 咁生?
有冇D 4V,5V 可以換下
我有小火龍..
舊 10-24-13, 09:13 PM   #405
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
請問同步特性o既性格係冇補正, 其實係咪冇用?

舊 10-24-13, 09:15 PM   #406
yorkyork

引用:
作者: terrycat 查看文章
你2V 加2V 咁生?
有冇D 4V,5V 可以換下
我有小火龍..
一開始一隻2V紅線,+一隻1V努力值帶生落去,
慢慢3V+2V>3V+4V咁生,
3V+4V開始用紅線+不變石塞性格,
你想要咩類型V
舊 10-24-13, 09:21 PM   #407
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
一開始一隻2V紅線,+一隻1V努力值帶生落去,
慢慢3V+2V>3V+4V咁生,
3V+4V開始用紅線+不變石塞性格,
你想要咩類型V
紅線 係中央城 邊個npc 身上拎 行到頭暈
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-13, 09:22 PM   #408
yorkyork

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
紅線 係中央城 邊個npc 身上拎 行到頭暈
由中央個地圖開始走,5點鍾方向個圓圈公園度,
要對戰打嬴佢,一個女人黎
舊 10-24-13, 09:23 PM   #409
terrycat

求4V 伊貝(最好係夢特)
,火蛾夢特,
三頭龍
2-4V 水主夢特
最好有夢突
無就求期啦.......
我當用來做生蛋種
舊 10-24-13, 09:47 PM   #410
edozu66
Junior Member

註冊日期: Oct 2013
引用:
求4V 伊貝(最好係夢特)
,火蛾夢特,
三頭龍
2-4V 水主夢特
最好有夢突
無就求期啦.......
我當用來做生蛋種
【求】
Au/Bu/Du/Su/H28~29 伊貝or百變怪

【出】
4v5vようき(S↑C↓)orずぶとい(B↑A↓)orひかえめ(C↑A↓)orおくびょう(S↑A↓)伊貝
技能有遺傳技ねがいごと和あくび

此篇文章於 10-24-13 09:55 PM 被 edozu66 編輯。
edozu66 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-13, 09:58 PM   #411
HM

註冊日期: May 2007
打完裡關,今集裡關好流下
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-13, 10:00 PM   #412
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
由中央個地圖開始走,5點鍾方向個圓圈公園度,
要對戰打嬴佢,一個女人黎
搵到 thx
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-13, 10:07 PM   #413
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
完成唔明你講咩 ORZ
大量4V 小火龍又派發
送唔晒又送晒去WONDER TRADE 萛
要既ADD 我 TRADE 我
今集水主夢特就叫變幻自在
果turn用咩招 出手前自己就變果招既屬
(即係咩招都有屬修 而且以佢120以上既種族值素早 對戰可以先讀半減 )

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-13, 10:11 PM   #414
terrycat

引用:
今集水主夢特就叫變幻自在
果turn用咩招 出手前自己就變果招既屬
(即係咩招都有屬修 而且以佢120以上既種族值素早 對戰可以先讀半減 )
哦..係啊..之前我低能送晒出去冇留低...
味睇下有冇人同我TRADE LOL
依個ABILITY 應該勁到飛起..可以玩好多戰術..
不過交換風氣真係好一般...7成既野我都係WONDER TRADE 晒佢..
舊 10-24-13, 10:16 PM   #415
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
不過交換風氣真係好一般...7成既野我都係WONDER TRADE 晒佢..
GTS簡直係痴線
一來我已經無得要求個體值/特性 最多指定性別

然後d人...
例1: 出 小火龍 收 Y聖獸
例2: 出 伊貝 收 Y聖獸
例3: 出 波波 收 Y聖獸

識變魔術咩

================================

另外關於「變幻自在」戰術- 如果覺power痴線到5V之後剩返個體又調到覺パ
就可以配多招屬修後90既任何屬技...加埋覺パ被動 正

此篇文章於 10-24-13 10:19 PM 被 reiyaw 編輯。
舊 10-24-13, 10:17 PM   #416
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: carychow 查看文章
請問同步特性o既性格係冇補正, 其實係咪冇用?

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-13, 10:33 PM   #417
terrycat

引用:
GTS簡直係痴線
一來我已經無得要求個體值/特性 最多指定性別

然後d人...
例1: 出 小火龍 收 Y聖獸
例2: 出 伊貝 收 Y聖獸
例3: 出 波波 收 Y聖獸

識變魔術咩

================================

另外關於「變幻自在」戰術- 如果覺power痴線到5V之後剩返個體又調到覺パ
就可以配多招屬修後90既任何屬技...加埋覺パ被動 正
WONDER 左佢好過 GTS 同常換蝴蝶 或百變..
WONDER TRADE 可以賺D POKEMON 里數換下升級糖
GTS D 人係唔係都話想要X 神Y 神..
BTW 你係唔係Y? 我想用X 換一換儲圖鑑
舊 10-24-13, 10:34 PM   #418
edozu66

引用:
terrycat會唔會有u百變/伊貝?
我有好多4v5v伊貝..
舊 10-24-13, 10:40 PM   #419
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
WONDER 左佢好過 GTS 同常換蝴蝶 或百變..
WONDER TRADE 可以賺D POKEMON 里數換下升級糖
GTS D 人係唔係都話想要X 神Y 神..
BTW 你係唔係Y? 我想用X 換一換儲圖鑑
係啊我係Y

舊 10-24-13, 10:43 PM   #420
HM

註冊日期: May 2007
從前珍鑽時GTS,有人用假神獸呃PM
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-13, 10:44 PM   #421
terrycat

引用:
係啊我係Y
方便加我同我換一陣?
GAME 阿TERRY
舊 10-24-13, 10:45 PM   #422
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
方便加我同我換一陣?
GAME 阿TERRY
4081 6920 1571

FC名 レイヤ
角色名 レンカ

麻煩留一留fc

舊 10-24-13, 10:46 PM   #423
terrycat

引用:
作者: edozu66 查看文章
terrycat會唔會有u百變/伊貝?
我有好多4v5v伊貝..
冇啊..得兩隻3V 百變自用
伊貝有幾隻 OVER 151 3V..
我全部都係睇NPC 知..唔用個體機CHECK 住..
想要4V 夢特生蛋
點解你要U 既? 戰術用?
舊 10-24-13, 10:47 PM   #424
terrycat

引用:
4081 6920 1571

FC名 レイヤ
角色名 レンカ

麻煩留一留fc
1478 4135 2459
舊 10-24-13, 10:48 PM   #425
edozu66

引用:
冇啊..得兩隻3V 百變自用
伊貝有幾隻 OVER 151 3V..
我全部都係睇NPC 知..唔用個體機CHECK 住..
想要4V 夢特生蛋
點解你要U 既? 戰術用?
想要隻h28~29 電伊命之玉扣少d血 hp140->139
u用黎調整覺醒之力><

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]美科學家將致癌因子命名為POKEMON!Pokemon公司提出抗議 neo2046 手提遊戲機討論版 13 12-27-05 08:03 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[機種未定]Pokemon系列最新作發表預定!(係GBA Pokemon Emerald?!) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 06-28-04 07:21 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 01:50 PM

手機版 | APP版