Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-30-18, 09:28 PM   #42326
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
都係拿拿臨升起隻狂蘭斯同雪山神櫻同騎凜先

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 09:58 PM   #42327
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: GN00508771 查看文章
唔係喎 睇考察其實良強化來
點睇都唔係良咁簡單 A寶連發新時代
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 09:59 PM   #42328
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: digiharuka 查看文章
忘了放去回收英靈旅裝圖鑑 (要是能換多一張一定換巴御前)
英靈旅裝真係好難揀
但好似話呢本已包晒所有圖:
https://www.aniplexplus.com/itemmGhOqjLI

如無意外我應該揀鐵拳
第二張在阿榮/武藏/黑吾王中揀

今年張師匠有點怪,
C狐/清姬和平時完全無分別
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 10:07 PM   #42329
gingq7

其實我在大約20頁前(?)講過吓雪山神櫻好似可以獨力寶具連發, 問唔知有無人試過, 但睇落當日應該無人將佢技30
但老老實實,我覺得就算兩隻C匠扶佢綠卡+100%三連發,佢都係太細力(寶5另計,但我真係未見過有人將佢寶5....)

真正黑馬應該係騎凜, 自帶寶5, 兩招加爆傷, 機體亦算強
配2隻C匠無論寶具傷害和爆撃傷害應該都十分有睇頭
舊 07-30-18, 10:21 PM   #42330
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
其實我在大約20頁前(?)講過吓雪山神櫻好似可以獨力寶具連發, 問唔知有無人試過, 但睇落當日應該無人將佢技30
但老老實實,我覺得就算兩隻C匠扶佢綠卡+100%三連發,佢都係太細力(寶5另計,但我真係未見過有人將佢寶5....)

真正黑馬應該係騎凜, 自帶寶5, 兩招加爆傷, 機體亦算強
配2隻C匠無論寶具傷害和爆撃傷害應該都十分有睇頭
太多槍好唔夠料去練

舊 07-30-18, 10:52 PM   #42331
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

騎凜係一定勁 佢太多Hit

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-30-18, 11:46 PM   #42332
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
阿福表示:

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 01:20 AM   #42333
Toriya
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
術師匠好正,借黎用即刻打贏左黑王
Toriya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 09:01 AM   #42334
gingq7

新果張5星禮裝愛與希望突滿有60NP,再配兩隻梅林,可以即開寶具又有吸星
任何技能有爆傷的角色用落去都應該好勁
當中表表者應該係西哥,自帶爆傷+100%,紅魔放

不過我無梅林又無西哥...
舊 07-31-18, 09:29 AM   #42335
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

西哥自己回氣都唔太差
佢又唔係全體寶具,我諗一入Quest就要放寶具既必要性唔太高
裝熱砂(ry

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-31-18, 09:51 AM   #42336
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
無餐肉,西哥都唔夠餅升技

繼續W術bba+沖田頹射算..

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 11:06 AM   #42337
gingq7

引用:
作者: heyman774 查看文章
點睇都唔係良咁簡單 A寶連發新時代
np率加得仲多過嫁王,
嫁王雖然有加攻40%, 但豆巴都有藍放20%
只計放入藍卡隊當輔助上buff的話,兩隻已差唔多
簡直是平民A寶連發救星

----

越睇越想抽C匠寶2, 但跟住又水着7隻要抽
舊 07-31-18, 11:21 AM   #42338
gingq7

引用:
作者: 細路翔 查看文章
無餐肉,西哥都唔夠餅升技

繼續W術bba+沖田頹射算..
人人都有的奶光/黑貞/機龍娘用果張60NP應該都十分ok, 只要梅林裝鯉魚/2030再借多隻梅林, 就可以一開場打出爆炸性傷害

但我沒有梅林
舊 07-31-18, 11:26 AM   #42339
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
只是為爆擊多數字上10%就不太值抽多張CBA 吧

餐肉? 什麼來的? 能吃麼?

=======

全員大缺戰彩鋼外還差4舊冰.....
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 11:35 AM   #42340
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

你要抽滿呢張野 都起碼講緊三單起跳啦話....

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-31-18, 11:56 AM   #42341
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: gingq7 查看文章
np率加得仲多過嫁王,
嫁王雖然有加攻40%, 但豆巴都有藍放20%
只計放入藍卡隊當輔助上buff的話,兩隻已差唔多
簡直是平民A寶連發救星

----

越睇越想抽C匠寶2, 但跟住又水着7隻要抽
一年先得過一次

可以放盡d

舊 07-31-18, 12:13 PM   #42342
gingq7

引用:
只是為爆擊多數字上10%就不太值抽多張CBA 吧
其實10%爆傷真係唔多,因為技1都加100%,即係寶2和寶1的爆傷差距只係130%和140%的分別,我估頂盡都係疊一次,都係130%和150%的分別

想抽主要係前幾日俾酒吞+奶光果關打到火滾
先試紅卡隊, 我隻NP回轉能力一流的寶1妖后, 被打到完全放唔出寶具
轉藍卡隊, 寶1阿榮,寶1C狐和寶1孔明又係一齊被打到放唔出寶具

雖然最後靠打了快10次和B叔一人打晒奶光一條血無用令咒過左,
但都諗住呢幾日內搵隻C匠配騎金時入去車死佢地

咳...撐遠了...
說回C匠, 卡池開到8月13日, 應該有d機會和水著1池重疊, 到時先再諗
(不過理智都係話我聽應該留番果舊錢抽梅林係更好...)

此篇文章於 07-31-18 12:16 PM 被 gingq7 編輯。
舊 07-31-18, 02:47 PM   #42343
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
8月每日換素券

貝殼 毒草 凶骨

選擇困難症發作
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 03:03 PM   #42344
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
8月每日換素券

貝殼 毒草 凶骨

選擇困難症發作
貝殼好d
一來銀素材, 二來水著角大量需要
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 03:22 PM   #42345
gingq7

一定係揀貝殼,黎緊又8隻水着角要用
舊 07-31-18, 05:35 PM   #42346
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
小次郎再強化⋯搞到想喂佢食聖杯添

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 05:50 PM   #42347
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
キャット終於可以用自己用Skill抵消宝具後個Stun…
幾時到フラン…

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー

此篇文章於 07-31-18 05:52 PM 被 Eclair 編輯。
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 06:06 PM   #42348
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
出埋d卡呃綠膠
午餐都未突爆
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 07:07 PM   #42349
gingq7

暫時睇落,
command code原意係好,起碼將來好友們的一排孔/梅/奶光,每隻都會有d唔同

但現況係效果雞肋,
兼拆個command code要特殊道具實在太坑
搞到想求其塞幾張落去試玩吓都唔得

此篇文章於 07-31-18 07:51 PM 被 gingq7 編輯。
舊 07-31-18, 07:11 PM   #42350
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
垃圾手遊化
沒印的朋友要被刪了

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 03:37 AM

手機版 | APP版