Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-20-12, 11:36 AM   #4076
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
http://www.nintendo.co.jp/3ds/hardwa...ies/index.html
ニンテンドー3DS LL専用拡張スライドパッド
希望小売価格未定  発売日未定

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-12, 04:34 PM   #4077
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: neo2046 查看文章
http://www.nintendo.co.jp/3ds/hardwa...ies/index.html

終於又出埋了

似乎又毒到一堆人換大mon打mon hunt
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-12, 06:03 PM   #4078
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
System update 4.4.0.xx
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-12, 06:10 PM   #4079
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
終於又出埋了

似乎又毒到一堆人換大mon打mon hunt
我MH3G玩左四百幾個小時
由太刀到用弓
都唔覺有需要用實體右菇
用得多反而係下mon注目掣 + L掣
就算下mon十字掣都主要係遊水較有用
Capcom自己友試玩MH4都冇用過實體右菇
http://www.youtube.com/watch?v=r_mTJtX5geE

MGS 3D就真係有需要用右菇啦
因為個操作跟足PSP槍game無改良過

此篇文章於 09-20-12 06:15 PM 被 shodanng2 編輯。
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-12, 06:34 PM   #4080
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
eshop今日有update,但up極都up唔到,有冇人係咁?

舊 09-20-12, 06:40 PM   #4081
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: neo2046 查看文章

噤咪仲寛過部gamegear

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-12, 06:47 PM   #4082
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-12, 08:21 PM   #4083
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
老任賺到笑 game好賣DLC仲好賣

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-12, 10:06 PM   #4084
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
淨係火紋DLC都收入3.8憶, 下次會到邊隻呢....

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-12, 10:12 PM   #4085
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: W!LL 查看文章
淨係火紋DLC都收入3.8憶, 下次會到邊隻呢....
隻GAME賣咗40萬隻,
即係每隻GAME賺多1000yen左右
即係隻GAME由4800yen變咗5800yen
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-12, 12:11 AM   #4086
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: shodanng2 查看文章
我MH3G玩左四百幾個小時
由太刀到用弓
都唔覺有需要用實體右菇
用得多反而係下mon注目掣 + L掣
就算下mon十字掣都主要係遊水較有用
Capcom自己友試玩MH4都冇用過實體右菇
http://www.youtube.com/watch?v=r_mTJtX5geE

MGS 3D就真係有需要用右菇啦
因為個操作跟足PSP槍game無改良過
人人操作方法都唔同
我都唔會用右菇

只係要用右菇既人可以出LL了
舊 09-21-12, 12:13 AM   #4087
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
噤咪仲寛過部gamegear

其實係wiiu個pad黎 ~haha

(sorry~忘記了連左post)
舊 09-21-12, 12:28 AM   #4088
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
slide pad 我用只是因為握得舒適
3dsll 覺得冇必要用了

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-12, 12:45 AM   #4089
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
見印得幾靚, 立左本
引用:

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-12, 02:16 PM   #4090
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
中文版 3DS 試玩開始

http://www.nintendo.com.hk/3ds/experience.htm
http://www.nintendo.com.hk/support/notice_3ds.htm

百老滙攝影器材有限公司

銅鑼灣 時代廣場814號舖
旺角 彌敦道636號銀行中心地下1號舖
尖沙咀 海港城海洋中心三階341號舖

香港區
銅鑼灣 百德新街恆隆中心地庫
太古 太古城中心地下018號舖

九龍區
旺角 西洋菜南街13號地庫
西洋菜南街78號地下
亞皆老街79號地下至四樓
尖沙咀 彌敦道63號iSQUARE國際廣場MTR 14號舖
金馬倫道56號地下
九龍站圓方商場1074號舖
九龍塘 又一城MTR-02號舖
鑽石山 荷里活廣場二樓204號舖
九龍灣 德福廣場第一期G44號舖
觀塘 創紀之城第五期apm五樓Xsite2

新界區
荃灣 眾安街43號地下至二樓
沙田 新城市廣場第一期六樓611號舖
上水 新都廣場二樓211號舖
上水廣場四樓428號舖
屯門 屯門市廣場第一期地下G17號舖
元朗 教育路16號樂成大廈地下A舖及一樓

此篇文章於 09-21-12 02:20 PM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-12, 07:11 PM   #4091
JMi

終於買左3DS初音
先至發覺ABXY掣真係好難按 亦好易按錯
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-12, 09:34 PM   #4092
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
細機?換XL囉,手感係天堂與地獄...

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-12, 11:44 PM   #4093
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
今晚買了3DS LL,手感的確比3DS要好得多。
想問邊隻透明保護機殼比較推薦?謝謝。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-12, 11:52 PM   #4094
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
引用:
作者: 阿聰 查看文章
今晚買了3DS LL,手感的確比3DS要好得多。
想問邊隻透明保護機殼比較推薦?謝謝。
等hori tpu
下星期應該有
http://www.amazon.co.jp/3DS-LL用任天堂公式...s_2225591051_4
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-12, 12:46 AM   #4095
JMi

引用:
作者: sugihara 查看文章
細機?換XL囉,手感係天堂與地獄...
如果十一月出逆轉果時都無心水色的話 我諗我都會屈服買返部白色LL
唔知點解藍色總係要撞黒色
如果撞白色 我換左啦
舊 09-22-12, 10:49 AM   #4096
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
>>唔知點解藍色總係要撞黒色
日本人sense呱

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-12, 11:15 AM   #4097
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: seed2005 查看文章
thanks!下星期出咗糧之後去買new mario bros 2時順便買返個透明色。

我尋晚為咗比卡超主機唔見咗三千,仲肉赤緊。
舊 09-22-12, 12:03 PM   #4098
JMi

引用:
作者: 阿聰 查看文章
thanks!下星期出咗糧之後去買new mario bros 2時順便買返個透明色。

我尋晚為咗比卡超主機唔見咗三千,仲肉赤緊。
我3DS剛出時買 都唔見二千幾
但呢部比卡超 唔知點解無乜FEEL
無NDSL果部咁靚
而且比貴一倍買特別版 居然連條邊都唔整埋黃色 太唔完美

特別版夠靚我係唔介意去敗
部NDSILL 水喉佬版本 紅撞黒得來幾靚
到而家都仲係現役玩緊
舊 09-22-12, 12:13 PM   #4099
阿聰

引用:
作者: JMi 查看文章
我3DS剛出時買 都唔見二千幾
但呢部比卡超 唔知點解無乜FEEL
無NDSL果部咁靚
而且比貴一倍買特別版 居然連條邊都唔整埋黃色 太唔完美

特別版夠靚我係唔介意去敗
部NDSILL 水喉佬版本 紅撞黒得來幾靚
到而家都仲係現役玩緊
的確3DSLL冇NDSL咁靚喺事實,因為NDSL真係全黃色!
今次我都照買喺因為我已經有3DS,要買LL的話一定會買特別版主機,
比卡超特別版主機喺我不二之選,因為老任其他限定主機多數都冇黃色主機﹙留俾比卡超﹚。

基本上我所有老任遊戲機全部都服役緊,而老任遊戲機壞機率都好低,
如果一有故障就立即去搵人修理,加上自己收藏得好,可以玩好耐。
舊 09-22-12, 12:30 PM   #4100
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
引用:
作者: JMi 查看文章
終於買左3DS初音
先至發覺ABXY掣真係好難按 亦好易按錯
原來仲有初音色
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 03:47 AM

手機版 | APP版