Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-09-17, 10:57 AM   #4026
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
去到新一代主機
老任D youtube政策都係咁on9
96neko 目前離線  
舊 03-09-17, 10:58 AM   #4027
karryki

註冊日期: Mar 2017
引用:
作者: ayane123 查看文章
有無齋機訂?

定要食GAME?
我上星期六係訂齋機,唔洗食骨不過得灰機同即時比錢
不過前2日去再幫fd問,已經無得訂,問佢下次幾時再有得訂佢話唔知..
karryki 目前離線  
舊 03-09-17, 11:01 AM   #4028
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: zeven7 查看文章
DOCK刮機呢個問題其實NEW 3DS已經有, 黑機入DOCK, 必磨到, 必花
不過3DS個DOCK淺, 易入, 刮極都係o個個位, 都只可以算...
但NS DOCK好深, 相對有可能被刮o既地方廣泛好多

而家NS都唔知老任當佢家機定手機...
如果家機, 老任從來無出過家機version2...
FC同SFC都有出過新型
Kain 目前離線  
舊 03-09-17, 11:02 AM   #4029
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
作者: X&Y 查看文章
SANDISK JP twitter post過
速度係機內nand flash/sandisk extreme pro> sandisk ultra> 實體版
Thanks! 最終都係買咗張SanDisk Extreme Pro 128GB。

舊 03-09-17, 11:02 AM   #4030
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: tylau 查看文章
入dock刮花咁嚴重? 我dock好多虛位 小心少少應該無事 入面又無硬物。

反而joycon就花硬 插grip除grip花哂

Sent from my iPhone using Gaforum
其實好多虛位既你果部反而係次貨
Kain 目前離線  
舊 03-09-17, 11:06 AM   #4031
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: tylau 查看文章
入dock刮花咁嚴重? 我dock好多虛位 小心少少應該無事 入面又無硬物。

反而joycon就花硬 插grip除grip花哂

Sent from my iPhone using Gaforum
出出入入時, 直一直咪OK
要下下都要好小心, 裝炸彈咁其實有D唔太方便

其實佢用返DOCK D膠做機身就已經好好多啦...
又要上多層油扮grand...無o個樣整o個樣...
我部重有個位明顯上油時有粒塵o係度
而家變左一粒仔野突起左咁添
不過見controller無事, MON無事...都廢事多事了...

zeven7 目前離線  
舊 03-09-17, 11:08 AM   #4032
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: Kain 查看文章
其實好多虛位既你果部反而係次貨
多與少好難形容o既

佢個DOCK蠢在只有四條膠照顧入左去之後o既磨擦
但佢無諗過入o既時候其實入口都係一個會刮到o既地方
又或者其實日本人唔會理呢D位掛

zeven7 目前離線  
舊 03-09-17, 11:09 AM   #4033
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
唔睇拆機都唔知,一路都覺得任記底板設計做得好好,好過世嘉…

但今次真係麻麻地,大佬,ipad都係得一條底板,仲要無fan,做乜搞到咁,又大一大個fan,電又細,又分開晒幾個細板,又厚…

舊 03-09-17, 11:11 AM   #4034
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: Kain 查看文章
FC同SFC都有出過新型
過哂氣先出o個D唔計喎
SFC有少少印象, FC真係唔識XD

zeven7 目前離線  
舊 03-09-17, 11:12 AM   #4035
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: karryki 查看文章
不過前2日去再幫fd問,已經無得訂,問佢下次幾時再有得訂佢話唔知..
THX!!!
ayane123 目前離線  
舊 03-09-17, 11:12 AM   #4036
patran

引用:
作者: 96neko 查看文章
去到新一代主機
老任ON9都唔係第一日0既事
patran 目前離線  
舊 03-09-17, 11:12 AM   #4037
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
唔睇拆機都唔知,一路都覺得任記底板設計做得好好,好過世嘉…

但今次真係麻麻地,大佬,ipad都係得一條底板,仲要無fan,做乜搞到咁,又大一大個fan,電又細,又分開晒幾個細板,又厚…
日本仔好多野轉左低COST低質好耐啦
係手作野都算keep倒咋嘛

zeven7 目前離線  
舊 03-09-17, 11:13 AM   #4038
patran

引用:
邊間咁良心 ?
patran 目前離線  
舊 03-09-17, 11:15 AM   #4039
karryki

引用:
作者: patran 查看文章
邊間咁良心 ?
AEON
舊 03-09-17, 11:17 AM   #4040
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 96neko 查看文章
去到新一代主機
[我估]
AJ view 數多,老任想分
AJ up咩影片,日任都claim 佢, 美任就打好人牌,隻眼閉(因為日任會搞AJ)
可能AJ 有時小某些廢GAME 時,好激動好多FXXK, 所以老任唔鍾意佢channel

其實youtuber 未必個個claim, 老任同AJ 有仇

此篇文章於 03-09-17 11:24 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 03-09-17, 11:18 AM   #4041
patran

引用:
AEON
咁都 ??

如果淨機建議你買日版GAME, 好似平過行
patran 目前離線  
舊 03-09-17, 11:22 AM   #4042
karryki

引用:
咁都 ??

係?其實我未睇GAME D價,淨係掛住沉醉緊部機
實體GAME同E-SHOP個D係咪差唔多價?
舊 03-09-17, 11:25 AM   #4043
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: neo 查看文章
乜野牌子?
係電器買
得一款, 其他都只係軟貼
我張CYBER之前痴衰左而家貴返唔捨得再買
唸住求其搵張貼住先
但冇想過1星期都冇就花
上星期六先去貼的
mouseccy 目前離線  
舊 03-09-17, 11:26 AM   #4044
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
咁都 ??

我見188 D價好似係行貨價,邊度有日版GAME賣?

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 03-09-17, 11:26 AM   #4045
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: mouseccy 查看文章
係電器買
得一款, 其他都只係軟貼
我張CYBER之前痴衰左而家貴返唔捨得再買
唸住求其搵張貼住先
但冇想過1星期都冇就花
上星期六先去貼的
張HORI 9H係有D浮, 但又真係完全無花喎
日日都基本出出入入兩三次

此篇文章於 03-09-17 11:30 AM 被 zeven7 編輯。
zeven7 目前離線  
舊 03-09-17, 11:30 AM   #4046
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
係?其實我未睇GAME D價,淨係掛住沉醉緊部機
實體GAME同E-SHOP個D係咪差唔多價?
暫時,eshop(jp)計返信用卡匯率會貴實體行貨game個定價廿十幾三十蚊

買實體好處係唔洗插microsd卡都得,好咩唔滿意可以放返隻games出去
友人想玩借隻games俾佢又得,又平d

而買數位版好處係裝晒入sd卡或機身,想幾時換games都係出menu轉就得唔洗搵帶換
又唔怕唔見左餅帶,如果用快sd卡既loading time仲快過實體版
X&Y 目前離線  
舊 03-09-17, 11:31 AM   #4047
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: 阿聰 查看文章
係188 見過DQheroes 應該係日版,但無問價
X&Y 目前離線  
舊 03-09-17, 11:32 AM   #4048
96neko

註冊日期: Sep 2016
引用:
作者: 信長 查看文章
[我估]
AJ view 數多,老任想分
AJ up咩影片,日任都claim 佢, 美任就打好人牌,隻身閉(因為日任會搞AJ)
可能AJ 有時小某些廢GAME 時,好激動好多FXXK, 所以老任唔鍾意佢channel

其實youtuber 未必個個claim, 老任同AJ 有仇
好似有鬧過老任game/youtube政策既youtuber都會比人claim
仲有出片個D有唔少都係join左個濕9 nintendo creators program/係咁擦老任鞋
AJ既angry review真係算好高質,我亦好想睇到OJ扮zelda,可惜好可能睇唔到
完全唔明2017點會仲有ed咁on9既policy
96neko 目前離線  
舊 03-09-17, 11:32 AM   #4049
patran

引用:
作者: 阿聰 查看文章
涼粉
patran 目前離線  
舊 03-09-17, 11:32 AM   #4050
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: X&Y 查看文章
暫時,eshop(jp)計返信用卡匯率會貴實體行貨game個定價廿十幾三十蚊

買實體好處係唔洗插microsd卡都得,好咩唔滿意可以放返隻games出去
友人想玩借隻games俾佢又得,又平d

而買數位版好處係裝晒入sd卡或機身,想幾時換games都係出menu轉就得唔洗搵帶換
又唔怕唔見左餅帶,如果用快sd卡既loading time仲快過實體版
但D game有幾可keep到行價
咁一計就會同eshop差好遠了
老任自家Game還好, 上日亞買code有折
其他好難買得落手...

zeven7 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5830 今天 08:39 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 12:10 PM

手機版 | APP版