Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-20-05, 01:08 AM   #376
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
今集(80),great

唔知佢有無crossover第二d戲(有"老虎鬥惡龍"? ),今集表現了一種好平凡同成熟既氣氛亦不忘搞笑,非常有質感

到最後keroro進門後看到的,可能是他一生中看過最珍貴的東西之一吧~

ps.EP聽落其實好好聽~首OP....最後果句「 」先係精華!!!好有feel

舊 10-20-05, 01:49 AM   #377
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: asd65535
唔多覺有玩足球小將...
少林足球就有玩
有玩, 即係玩少林足球果集. 果集係講佢地踢波, 其中keroro講左波係佢地的朋友, 又叫人做泰萊 (日文原名).

此篇文章於 10-20-05 07:22 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-05, 11:50 AM   #378
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 零式

ps.EP聽落其實好好聽~首OP....最後果句「 」先係精華!!!好有feel
第一次聽到有人讚新o個首op同ed呀.....

舊 10-20-05, 07:51 PM   #379
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 零式
今集(80),great

唔知佢有無crossover第二d戲(有"老虎鬥惡龍"? ),今集表現了一種好平凡同成熟既氣氛亦不忘搞笑,非常有質感

到最後keroro進門後看到的,可能是他一生中看過最珍貴的東西之一吧~

今集仲crossover左逆轉裁判,seed destiny

舊 10-20-05, 11:02 PM   #380
Raze
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDRazeLok
Keroro 玩 NDS 時, 有對住部機吹氣, 唔知玩緊乜野 game 呢?
Raze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-05, 11:12 PM   #381
riceball

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Raze
Keroro 玩 NDS 時, 有對住部機吹氣, 唔知玩緊乜野 game 呢?
任天狗?
隻狗唔理佢, keroro嬲起上黎一野"車"部機埋牆
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-05, 11:16 PM   #382
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 神風@AMD
今集仲crossoverseed destiny
有?

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-05, 01:48 AM   #383
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

引用:
作者: 強化人間~★
有?
佢係唔係想話
05:13秒
出Keroro脫走個標題個時
係Crossover SEED D第36話既標題

舊 10-21-05, 02:22 PM   #384
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: money
佢係唔係想話
05:13秒
出Keroro脫走個標題個時
係Crossover SEED D第36話既標題
明明係呢個

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-05, 09:14 PM   #385
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 強化人間ですの~★
明明係呢個
神風唔識野0者
你原諒佢啦

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-05, 09:17 PM   #386
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
神風唔識野0者
你原諒佢啦
我比seed d 一時洗左腦

....記憶有d重疊

seed 系列抄得太多野la.....

舊 10-21-05, 09:57 PM   #387
-N3DS-
索柏最高~XD

有無人可以話我知新o個首op同ed係咩名?? a

舊 10-27-05, 11:29 AM   #388
-N3DS-
索柏最高~XD

無人答得到嗎??
好彩我揾到資料姐~
OP3
『君にジュースを買ってあげる』
作詞:宮藤 官九郎
作曲:宮澤 タク
編曲:宮澤 タク
歌  :グループ魂
    (Ki/oon Records)

ED4
『ココロの問題』
作詞:キタムラ タケシ/青山 紳一郎/coita
作曲:coita
編曲:森山 フラミンゴ/反す刀で
歌  :toutou
    (Sony Music Records)
============================
ED4首歌頭O個PART唔係咁好聽,但之後都唔錯~
OP3就差極啦

舊 10-28-05, 09:29 PM   #389
levinjo
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
有無人係魚塘見到今個星期既keroro 呀.... 等左成個禮拜都無呀
levinjo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-05, 09:45 PM   #390
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: levinjo
有無人係魚塘見到今個星期既keroro 呀.... 等左成個禮拜都無呀
只係見過一隻原始日文青蛙, 而且唔知係堅定流.
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-05, 10:46 PM   #391
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: wing
有玩, 即係玩少林足球果集. 果集係講佢地踢波, 其中keroro講左波係佢地的朋友, 又叫人做泰萊 (日文原名).
第幾集?
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-05, 10:52 PM   #392
riceball

引用:
作者: wing
只係見過一隻原始日文青蛙, 而且唔知係堅定流.
中文版的青蛙最近愈出愈慢
舊 10-29-05, 09:24 AM   #393
蒲公英
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: riceball
中文版的青蛙最近愈出愈慢
最初50集第二日就有
今次.....竟然一個禮拜都未見
82日本都播出喇

舊 10-30-05, 05:52 PM   #394
“寶”
Senior Gamer

星沐..............佢唔再 like keroro la=.="
慢到..........係唔係唔想再做落去 la??

此篇文章於 10-30-05 06:48 PM 被 “寶” 編輯。
“寶” 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-05, 07:09 PM   #395
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-05, 07:45 PM   #396
景*
Crazy Gamer
..........

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 計劃犯罪者
KG 係King Grade
景* 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-05, 07:50 PM   #397
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: “寶”
星沐..............佢唔再 like keroro la=.="
慢到..........係唔係唔想再做落去 la??
可能好似你地所講咁悶左好多掛,佢唔多想睇掛~
整字幕都唔整掛~

舊 10-31-05, 12:39 AM   #398
Raze
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDRazeLok
引用:
作者: 雷帝
整字幕都唔整掛~
唔會掛, 哩套野真係好多人等住睇...
Raze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-05, 12:54 AM   #399
riceball

引用:
作者: 雷帝
整字幕都唔整掛~
不會吧
最近星沐有冇其他出品?